Då har en helg passerat  med dubbla V7-omgångar och det är alltid lika intressant. Tänkte ge min tankar och reflektioner efter tävlingarna som vanligt. Jag börjar mig lördagens Final-omgång som verkligen hade kunnat inledas bättre för egen del - men jag tar det från början som vanligt:

V75-1: Rygg Ledaren för 69-Oddsaren gav Triumf!

I Diamantstoets Final var jag tidigt inne på att storfavoriten 15:NANCY AMERICA (42%) skulle kunna få det jobbigt ifrån detta utgångsläge - där av valde jag att strecka på. Hade främst en bra feeling kring 2:PANDORA FACE (12%), 3:PENSE KLOSTER (23%) samt 11:I AM UNIQUE (3%). Efter en omstart så blev det omgående galopp för PENSE KLOSTER, medan PANDORA FACE enkelt kunde ta hand om ledningen. I positionen i rygg på ledaren tog 7:ORKIDE C.D (0%) medan storfavoriten fastnade i tredje spår. Här fick hon gå i dryga 800 meter innan hon hittade ner i dödens. På sista långsidan visade det  sig att den tuffa öppningen för NANCY AMERICA var för jobbig och hon föll som en sten igenom fältet. Ledaren ryckte undan och den enda som kunde följa var superskrällen ORKIDE C.D. Och över upploppet bevisade 69-oddsaren styrka och gick förbi PANDORA FACE - Skrällen var ett Faktum!!

V75-2: Smygresan gav Bästa Spurten!

Kändes öppet på förhand i Klass II-finalen så streckade även på här - fast tre ekipage kändes extra intressant i mina ögon: 3:TO BE OR NOT TO BE (19%), 6:RAWINDSKI (7%) samt 9:OCEANIC CLEARENCE (20%). 2:CHARMING SOLDIER (20%) tog hand om ledningen, medan RAWINDSKI fastnade i fjärde spår under en tid innan han kunde backa in i andra spår - sedan var hans dag förstörd. Som tvåa utvändigt hittades TO BE OR NOT TO BE  och i hans rygg fanns OCEANIC CLEARENCE. Med dryga varvet kvar så avancerade TO BE OR NOT TO BE  utvändigt om ledaren. Och strax innan upploppet så sätter han in enorm press på ledaren som hade gjort sitt. I samma stund avancerar OCEANIC CLEARENCE och de höll på att bli en härlig kamp mellan de båda snackishästarna. Men efter en smygresa för Erik tillsammans med 11:ISLAND LIFE (8%) så kunde de efter ett härligt avancemang på sista långsida spurta förbi ledarduon. Skrällarna fortsatte - även om denna inte smällde lika högt som den första. 

V75-3: Utmanarna Straffade Bägge Giganterna!

Till Solvalla Grand Prix som bestod av riktigt härliga ekipage och förutom förhandsfavoriterna 3:WILD HONEY (30%) och 8:UNCLE LASSE (30%) - så hade jag en riktigt bra magkänsla kring 6:WORKOUT WONDER (8%) och 10:IN VAIN SUND (5%). Ledningen tog förväntat 1:TARGET KRONOS (23%) hand om medan WILD HONEY tog positionen som första ekipage i andra spår. Örjan tillsammans med UNCLE LASSE backades sist - men relativt omgående när tempot sjönk så avancerade de fram i dödens. På sista långsidan och i inledningen av upploppet sätter både UNCLE LASSE  och WILD HONEY  press på ledaren. Fast i rygg på WILD HONEY satt både IN VAIN SUND och WORKOUT WONDER  som verkligen spurtade bäst - och till slut drog den sistnämnda längsta strået. 


V75-4: En Efterlängtad Triumf!

I Silverloppets Final kände jag att favoriten 1:SLIDE SO EASY (41%) skulle få stora problem att försvara sitt innerspår så hade en bra feeling kring 5:TOP OF THE WORLD (8%) och 9:CARABINIERI (17%). Och mycket riktigt fick favoriten problem att försvara innerspåret och det hela slutade med galopp. Ruskigt startsnabba TOP OF THE WORLD tog därmed hand om sin favoritposition och väl här så säljer han sig alltid riktigt dyrt. Tempot efter 500 meter var låga 1.09,7 - så det kändes relativt omgående att detta kunde gynna bakspårshästarna. Och när väl upploppsklockan ringer så kämpar tappra TOP OF THE WORLD riktigt starkt, men ingen kan fightas emot CARABINIERI som avlägger en härlig spurt. Äntligen en seger och så efterlängtad den var!


V75-5: Varför Spikade Jag Inte?

Till Klass I-Finalen där jag i stort sett tjötade om 8:ARON PALEMA (24%) som det intressantaste spikförslaget - i sista stund så garderade jag honom och frågan jag ställer mig är varför? 3:BROTHERS IN AM (8%) tog hand om ledningen efter att 1:ERIK STING (25%) fick problem med travet och det blev galopp. Relativt omgående så blev han utmnad av ARON PALEMA som omgående fick överta ledningen. Sedan var loppet egentligen över - en stark och imponerande insats!


V75-6: En Stjärna skall ha Lite Tur!

Till Guldloppets Final där jag spikade 1:ON TRACK PIRATEN (67%).. Det blev en rafflande inledning där 3:EXPLOSIVE DE VIE (4%) som utmanade PIRATEN om ledningen galopperade. Fast en Stjärna skall ju ha tur - då ruskigt startsnabba 8:SHADOW WOODLAND (1%) tog en längd på PIRATEN men det blev omgående galopp. Så PIRATEN fick ledningen och väl i denna position så kunde ingen utmana, även om 2:NADAL BROLINE (14%) gjorde ett bra försök över upploppet.


V75-7: En stark Insats!

I avslutningen då Bronsfinalen skulle avgöras så såg jag ingen som kunde slå 3:THAIGER EXCLUSIVE (53%). Fast från start var han tokladdad och det blev galopp - diskningen var ett faktum! Ledningen tog istället 6:VICTOR A.U (2%) hand om och tidigt avancerade Björn med 8:HEARTBREAKERS V.S (8%) utvändigt om ledaren. Sedan var det bara att vänta på att upploppsklockan skulle ringa och då visade verkligen HEARTBREAKERS V.S hur otroligt stark han är - Imponerande.