Då var det dags att summera söndagens omgång med Breeders Crown-Finaler som höjdpunkt:

V75-1: Det Hårda Tempot Knäckte Favoriten!!

Omgången inledes med ett 4-åringslopp som kändes ovisst på förhand. Trots spåret så trodde jag ändå mycket på 12:TUDOR KRONOS (19%) som i min värld var det klart bästa ekipaget. Favoriten 2:BROADWAY APPOLO (34%) såg ut att nå spets men 1:TOTALLY SECRET (2%) försvarade precis sitt innerspår, så Johan Untersteiner fick lägga extra krafter för att nå spets. Det blev inte heller lättare när 8:WINGAIT C.H (12%) försökte utmana för att nå spets, så BROADWAY APPOLO fick återigen höja tempot för att försvara ledningen. Med varvet kvar avancerade 10:GLOBALSATISFACTION (10%) fram utvändigt om ledaren och dryga varvet senare när upploppsklockan ringer så utmanar han på allvar och övertar ledningen och gick emot en säker seger! Hur gick det då för TUDOR KRONOS? Jo han spurtade riktigt vasst till ett andrapris.


V75-2: En Stenhård Flicka och En Taktisk Triumf!!

Då var det dags för kvällens första finalen och det var de 3-åriga stonen. Här var det två ekipage som verkligen höjde sig ifrån mängden -  2:CADDIE LISIEUX (33%) och 3:DARLING MEARAS (45%). Det blev ett otroligt härligt lopp, där jag verkligen blev förvånad över vem som slutligen vann. DARLING MEARAS kunde inte ta ledningen i första fas, då 6:GEISHA BOKO (1%) erövrade denna position - så DARLING MEARAS fick lägga extra krafter på att omgående överta ledningen. Med tanke på galopphistoriken för CADDIE LISIEUX så togs hon väldigt lugnt från start och var absolut inte med i den hårda körningen. Dryga 1300 meter ifrån mål avancerar hon, men då är Erik Adielsson med 4:RHYME BROLINE (3%) riktigt taktisk och avancerar före dem - de placerar sig utvändigt om ledaren. Denna position övertar CADDIE LISIEUX omgående och med varvet kvar till mål sätter de en rejäl press på DARLING MEARAS. Hon visar en enorm styrka och fältets favorit får det riktigt jobbigt och dryga 600 meter från mål lämnar trion övriga fältet. När upploppsklockan ringer så tar CADDIE LISIEUX över ledningen och går emot en härlig triumf... Fast då styr en viss Erik Adielsson ut med RHYME BROLINE som har fått en perfekt smygresa och spurtar allra snabbast och CADDIE LISIEUX kan inte svara - Skrällen är ett faktum!


V75-3: Favoriten som inte Kunde Förlora!!

I försöket till Diamantstoet hittade vi omgångens största favorit i form av 8:NANCY AMERICA (67%) och det blev en spik även för mig. Jag såg inte något som kunde fälla favoriten och att slösa streck i onödan är bara dumt. Nu pratar många om tur och flyt, fast oavsett upplägg så är jag helt säker på att hon hade vunnit detta lopp. Fast visst hade hon lite klaff, men Eriks härligt taktiska styrning är så imponerande. NANCY AMERICA laddas från start men fastnar i tredje spår, men då blir det galopp för ledaren 3:UTAC (2%) och för 7:THORN BIRD som låg som tvåa i andra spår. Detta gjorde att de fick en perfekt position som tvåa utvändigt. Med 900 meter kvar börjar hon sitt avancemang och 400  meter senare sitter hon i ledningen - de lämnar övriga fältet och den enda som kan följa är 4:LADY CASH (1%). Fast över upploppet så avgör NANCY AMERICA enkelt och vinner hur överlägset som helst. 


V75-4: Ett Riktigt "Skitlopp"!!

Då var det dags för final nummer två och denna gång så är det de 4-åriga stonen som skall mäta sina krafter. Det fanns fyra ekipage som jag hade i huvudet, men tyvärr så hamnade endast två stycken ekipage på min kupong. De ekipagen som höjde sig ifrån mängden var 1:IN TOTO SUND (16%), 2:GALACTICA (19%), 3:TIMBAL (32%)  samt 4:TREASURE KRONOS (21%). Från start såg det ut som om TREASURE KRONOS skulle nå ledningen relativt enkelt, men i sista stund fick IN TOTO SUND upp farten och kunde försvara sitt innerspår. Saken var att hon var lite nödig i samma stund som bilen släppte fältet, så där av hade hon förståeligt lite andra tankar innan hon kunde accelerera max.. Favoriten TIMBAL avancerade rätt omgående utvändigt om ledaren, fast det blev galopp och då var finalen tyvärr över för hennes del. Varvet från mål avancerar TREASURE KRONOS istället till denna position och ökar tempot. Men väl över upploppet kan ingen utmana ledaren - även fast både TREASURE KRONOS och GALACTICA gör allt vad de kan!! Spets och Slut!!


V75-5: Analysen Talade Sitt Tydliga Språk!!

Vi fortsätter med ett treåringslopp med väldigt intressanta ekipage. Såg flera med chans även om min solklara rankingetta var 1:STEPPING SPACEBOY (30%) då jag ansåg att han skulle bli riktigt vass ifrån spets. Och visst stämde analysen klockrent och det blev en kontrollerad triumf - Spets och Slut!


V75-6: En Imponerande Skräll!!

Då var det dags för Hingstarna och Valacker att göra entré i sin final och först ut var 4-åringarna. Här tyckte jag följande ekipage höjde sig ifrån mängden och blev självklara streck på min lapp - 1:TOBIN KRONOS (30%), 2:IN VAIN SUND (12%), 5:ISOR HÅLERYD (23%) samt 9:CEASAR SISU (7%).  Blev väldigt förvånad när det blev galopp för TOBIN KRONOS omgående från start. Därmed blev det körning mellan 6:DAY OR NIGHT IN (14%) och 7:TARGET KRONOS (2%) - men då det blir galopp för DAY OR NIGHT IN och ledningen erövrar Adrian med TARGET KRONOS (2%). Utvändigt utmanade ISOR HÅLERYD och över upploppet försöker även IN VAIN SUND och CEASAR SISU - fast ingen kan på allvar utmana och det blir en komfortabel seger för TARGET KRONOS. En Skrällseger som Stall Kolgjini verkligen behövde!


V75-7: Min Personliga Favorit som Jag INTE Spikade!!

De hela avslutades med de 3-åriga Hingstarna och Valackerna.. Här var min självklara rankingetta och min personliga favorit 1:GRANT BOKO (18%) som jag tidigare spikat och haft triumf med.  Och visst så spetsade han vilket jag var relativt säker på att han skulle göra. Utvändigt kom tidigt stallkamraten 2:POLICY OF TRUTH (42%) som därmed fick en jobbiga resan. När väl upploppsklockan ringer så försöker POLICY OF TRUTH men har inget att sätta emot mot sin stallkamrat - Imponerande! Är det något jag ångrar här så är det att jag inte satsade på spik!


Twitter: Detta är det enklaste och smidigaste sättet att följa bloggen då jag länkar till alla publikationer härifrån. Publicerar samtidigt ytterligare tips och idéer till olika travtävlingar och dessa publiceras jag endast på Twitter.. Så vill Du följa allt jag publicerar är det Twitter som gäller och Ni följer mig här: @Johanstravblogg