Innan jag presenterar min analys till veckans V8-omgång så är det såklart dags för mig att ge min syn och reflektioner från helgens V7-omgång. Så därför har jag återigen slagit mig ner ute på balkongen på småtimmarna, hällt upp en kaffe och skall nu minnas tillbaka:

V75-1: Reserverna Gjorde Upp om Segern!

Det var fyra ekipage som jag i min analys pratade extra om –  1:NAHAR (14%), 4:THAI BROADWAY (39%), 5:FIRE TO THE RAIN (9%) samt 9:IVAR SÅNNA (34%). Fast till slut hamnade det på ett lås med THAI BROADWAY och IVAR SÅNNA.. Ledning tog Björn i andra fas med 4:THAI BROADWAY och väl här så sänkte han tempot rejält. NAHAR kunde som förväntat inte försvara sitt innerspår, men Robert Bergh hittade omgående ut i andra spår. När sedan tempot blev för lågt så avancerade de utvändigt om ledaren. Och när väl upploppsklockan ringer kändes det som att ledaren går mot en säker seger – fast gammal är äldst  och Nahar straffar samtliga.. Fast här måste jag också nämna fina 5:FIRE TO TE RAIN (9%) som med största sannolikhet hade vunnit om det inte blivit galopp över upploppet.

 

V75-2: En Favorit i Fara som Straffade Samtliga!!

Till den lägsta klassen där jag garderade på då jag såg en hög skrällpotential. Framför allt ansåg jag favoriten 1:CALIZZA BOKO (30%) vara en favorit i fara. Och ifrån start så visste jag att det inte fanns en möjlighet för henne att försvara sitt innerspår – fast nu satt en viss Örjan där bak som såklart (!!) hittade ut omgående. Ledningen tog 5:WALENTINO (4%) hand om och strax där efter så avancerade Björn med 3:RAGAZZO DA SOPRA (19%) i dödens. Och till slut ville Örjan att något skulle hände med tanke på att tempot var rejält lågt, fast när de försökte utmana så försvarade Björn sin position och helt plötsligt fastnade favoriten i tredje spår. Örjan höjer då tempot och i denna stund blir det galopp för RAGAZZO DA SOPRA. När väl upploppet är ett faktum så har ledaren ingen krafter kvar och CALIZZA BOKO utklassar allt och alla!!

 

V75-3: Gick Inte att Fälla Storfavoriten!!

Som vanligt så såg jag en möjligheter att fälla en sådan här storfavorit som 2:TREASURE KRONOS (69%)! Det ekipaget jag hade en bra feeling kring 10:GEMATRIA (5%).. Fast när TREASURE KRONOS på ett enkelt sätt hittade till ledningen så var loppet i princip över – Spets och Slut på ett imponerande sätt! Hur gick det då för GEMATRIA – jo hon spurtade grymt bra till ett andra pris. Så med facit i hand blev det tre streck i onödan…

 

V75-4: Spåret blev Fällan för Bästa Ekipaget!

I Klass I-loppet blev det en del streck, fast i startfältet fanns det ett ekipage som verkligen ligger mig varmt om hjärtat och det är 12:POKEMON ÅS (21%). Men spåret gjorde mig såklart tveksam, så därav blev det några streck. Ledningen tog 7:AVERY (9%) hand om och satt här bekvämt fram tills sista långsidan – då de inledde en imponerande långspurt. Den enda som kan följa är just POKEMON ÅS men han är långt efter – och även om han spurtar hur bra som helst så hann de aldrig fram.

 

V75-5: Spets och Slut – Klart Slut!!

2:TRIPOLINI V.P (51%) var visserligen min första häst, men med tanke på hur mycket han rest på sista tiden och i kombination med hur stor favorit han blev – så valde jag att gardera. Det blev en enorm fight om ledningen mellan TRIPOLINI V.P och 3:FOSSENS BONUS (15%) – där spåret räddade favoriten. Sedan satt han här tryggt fram tills upploppsklockan ringer då både 5:TIME MACHINE, men framför allt 12:BRUNO DI QUATTRO (5%) utmanade.. Fast kunde till slut höja tempot och triumfera..

 

V75-6: Smygresan Talar Sitt tydliga Språk!

Till den sönderstrukna avdelningen där ett lås blev så otroligt självklart – då bägge ekipagen från bakspår var en klass för sig. Från start tog förväntat DRAGSTER (5%) hand om ledningen och ifrån de bakre regionerna så fick 10:TWISTER BI (20%) en perfekt rygg i storfavoriten 9:CRUZADO DELA NOCHE (64%). Strax innan upploppet så ökar favoriten tempot och ledaren blir generad vilket slutar med galopp. Och den perfekta smygresan i kombination med att TWISTER BI besitter en enorm spurt talar sitt tydliga språk – då de straffade CRUZADO DELA NOCHE över upploppet.

 

V75-7: Ett Perfekt Lopp – fast Krafterna Saknades…

Återigen en avdelning där jag kände att den tidigare favoriten 3:SAY THAT AGAIN (19%) kändes som en favorit i stor fara. Kände däremot omgående att 1:STAN LIBUDA (21%) med sin barfotabalans skulle straffa sina konkurrenter relativt enkelt. Och enligt planerna tog han mycket riktigt ledningen och dessutom på ett relativt enkelt sätt. Sedan kändes det som en bekväm resa emot en enkel triumf – fast när väl upploppet uppdagar sig så har han av någon konstig (??) anledning inga krafter kvar och faller som en sten igenom fältet. Björn med SAY THAT AGAIN som fått en smygresa som tvåa utvändigt kunde straffa samtliga och vinner enkelt!!

 

Ja det var mina tankar ifrån helgen och nu glömmer vi det som varit och satsar vidare emot onsdag – Nu Kör Vi!!!

Finns på Twitter: @Johanstravblogg