Då var det dags för mig att summera den gångna helgens V7:a!

V75-1: Stabil Seger ifrån Spets!

Klass II-loppet fick inleda och det som jag främst minns från detta lopp är att det blev ett antal omstarter som till slut blev väldigt frustrerande. Jag hade två ekipage som jag trodde lite extra på - dels favoriten 1:PIKACHU FACE (39%) som ifrån det här utgångsläget tidigt kunde sitta tidigt i ledningen och då bli riktigt svårslagen. Dels 9:DOCTOR DOXEY ZENZ (10%) som tål tuffa upplägg och som jag trodde skulle bli den främsta utmanaren. Fast kunde inte lämna 7:BUNGLE RAIN (21%) utanför kupongen då han är startsnabb och skulle kunna utmana favoriten om denna positionen. Det blev som sagt en hel del omstarter där ibland  PIKACHU FACE och BUNGLE RAIN  orsakat var sin, så dessa ekipage togs såklart lugnt från start. Och vinnaren av detta blev solklart BUNGLE RAIN, som smög med 6:MISS GOBLIN (2%) och som sedan kunde överta ledningen utan problem. PIKACHU FACE fick istället ta positionen i dödens och redan vid detta skedde så kändes favorit tämligen chanslös. Med dryga 1200 meter ifrån mål försökte mitt drag DOCTOR DOXEY avancera fast hittade aldrig någon position och fastnade i tredje spår - så efter detta var denna dagen över för doktorn. På sista långsidan fick PIKACHU FACE  grymma problem med sitt trav och det hela slutade med galopp. När det sedan svängde in över upploppet var det endast skrällen 3:JIM SÅNNA (5%) med två raka triumfer i ryggen som kunde ta strid. Fast det blev aldrig riktigt någon fight - där Ulf Ohlsson kunde styra BUNGLE RAIN till en säker seger.


V75-2: Ett Rafflande Upplopp!!

Till Diamantstoet där jag från början hade en hel del streck, fast valde i sista stund att endast ha med fem streck på min lapp. Trodde inte mycket på favoriten men däremot hade jag bra feeling kring 2:VÄSTERBO REALWORLD (13%), 9:COMEWITHAFLASH (6%), 15:MELLBY DARLING (14%).. Ledningen tog CARISMA MEARAS (3%) men blev utmanad i riktigt hårt tempo och släppte ledningen till 7:ISLAMORADA (2%). Dryga 1000 meter ifrån mål tog favoriten ett initiativ och tog positionen utvändigt om ledaren. När de svänger in över upploppet kommer de verkligen ifrån alla håll och bägge ekipagerna i spets är chanslösa. De blir en fight mellan 4:RACE ROSE (3%), 11:ORKIDE C.D (1%), 14:IRENE SUND (7%) samt 15:MELLBY DARLING (14%) - där den förstnämnda straffar samtliga och skrällen är ett faktum.


V75-3: Utklassning!!!!

Klass I loppet och här var jag tidigt inne på att 7:ANGEL OF ATTACK (41%) var ett spikförslag med tanke på de senaste insatserna. Fast nu blev det ingen spik då han blev en ganska klar favorit - men visst var han helt klart fältets intressantaste ekipage..  Och det blev inte mycket till lopp, men däremot en grymt imponerande insats av han! Han kom till ledningen lekande lätt och Robert Bergh satt sedan bara och väntade på upploppet där de gick undan lekande lätt - helt enkelt Utklassning!!!


V75-4: Sjö Odin "Överaskar" Igen!!

Till Kallblodsloppet där jag helt enkelt gjorde en tabbe och det får jag leva med.. Trodde helhjärtat på 3:PAVE FAKS (25%) trots hans galopphistorik - fast han har ändå sett betydligt säkrare ut i de senaste starterna. Så trodde att han tidigare skulle få överta ledningen och sedan skulle loppet i princip vara över. Jag garderade som så många andra 15:TANGEN HAAP (47%), men hur kunde jag åsidosätta 12:SJÖ ODIN (9%) som besitter en sådan stark avslutning?? Ledningen tog som förväntat 6:BLISJUR (2%), men släppte ganska omgående till 1:TORWALL (5%). Efter dryga 1000 meter så avancerade min vinnare PAVE FAKS emot täten - men som de så ofta blivit förut så blev det tyvärr galopp.. På sista långsidan så kommer först SJÖ ODIN och i hans rygg finns TANGEN HAAP - men SJÖ ODIN kör undan och favoriten tappar mycket mark. Över upploppet är det inget snack om saken och den s.k. skrällen är ett faktum - detta är priset man ibland får betala när man tror för mycket på ett galoppbenäget ekipage. Slutligen vill jag även utlysa en varning för kommande omgångar - BLÅS UNDAN blir bara bättre och bättre så SE UPP!!


V75-5: En Lugn "Dödens Resa" gav Triumf!!

I slutet av veckan var det tre ekipage i Guldloppet som kändes mer intressanta än övriga och det var 5:MONTDORE (17%), 7:KNOWS NOTHING (32%) samt 12:VÄSTERBO LOVEBOAT (9%). Överraskande från start så tog 2:INCREASED WORKLOAD (2%) ledningen och höll ett riktigt hårt tempo - 1.08,5  efter 500 meter och efter 1000 meter 1.11,1. Vilket var riktigt högt med tanke på minusgraderna.. MONTDORE hittade aldrig någon bra rygg och fick i princip trava i tredje spår hela vägen. KNOWS NOTHING tog position som första ekipage utvändigt - men kördes ändå relativt lugnt fram till sista långsidan. Och över upploppet så håller INCREASED WORKLOAD imponerande bra trots den hårda öppningen, men han kan inte stå emot favoriten... 


V75-6: En Kontrollerad Seger efter Alla Strykningar!!

Till Silverloppet eller Stykningsloppet om Ni hellre önskar... Här kände jag tidigt riktigt starkt när favoriten 5:READY FOR MORE blev struken - att jag skulle spika 10:PICASSO. När sedan 2:BEPPE AM (29%) blev favorit blev jag bara glad - för trodde inte på han alls med tanke på hans senaste insats. Fast dygnen innan så hände något 9:ABOVE ALL ÅS OCH 10:PICASSO blev också strukna och då kändes 6:RAZ MACKENZIE (29%) som en självklar vinnarkandidat och blev min spik (och faktiskt den enda denna kväll). Den inledes med att 8:FLIP A COIN (0%) tog ledningen i en duell med 3:ORDER BY KEEPER (5%) och det tackade Roger Nilsson med RAZ MACKENZIE riktigt mycket för när de relativt enkelt kunde ta över ledningen. Sedan satt de här och övervakade sin tätposition och strax innan upploppet får det till och med en lucka. De defilerar över upploppet även om favoriten BEPPE AM spurtar bra, men är aldrig riktigt nära.


V75-7: En Favorit i Överlägsen Stil!

Det hela avslutades med ett riktigt fint Bronslopp där det fanns en riktigt klar favorit.. Fast det fanns ett gäng ekipage som verkligen var kapabla så garderingen kändes väldigt självklart för mig. Och de ekipage jag främst såg skulle utmana favoriten 4:ZENIT BRICK (47%) var 2:SERIOUS TRY (5%), 5:VALEUR (11%) samt 8:OTTENS CASHER (8%). Själva loppet är det faktiskt inte så mycket att säga mer än att det var en ruskigt bra favorit..  ZENIT BRICK tog hand om täten på ett enkelt sätt och sedan är det en promenad i Parken för Mr Adielsson. På sista långsidan höjer de tempot och får en lucka - de vinner i en överlägsen stil! 


Följ mig på Twitter här: @Johanstravblogg