Då var det "tyvärr" dags att analysera omgången som varit trots att jag bara vill glömma den och satsa vidare emot SM-tävlingarna på Åby. Men ibland får man bita i de sura äpplet och inse att analysen brustit på ett flertal punkter. Fast det positiva var att se en rad överraskningar, vilket var ett tag sen senast med tanke på att omgångarna innan dess varit väldigt favoritbetonade. Vi tar det väl ifrån början:


V75-1: Säker Seger när Storfavoriten Galopperade!!

Första avdelningen resultat gav en försmak på hur hela omgången skulle sluta... Att låsa denna avdelningen på  6:BRAVO NAVARONE (67%) och  8:VICTORY BONSAI (24%) hade jag klart för mig tidigt i veckan. Fast timmarna innan start beslutade jag mig istället för att spika storfavoriten - vilket blev totalt fel. Ytterligare ett bevis att jag alltid skall gå på magkänslan och försöka fälla sådana här stora favoriter, med tanke på att det fanns en galopphistorik. Det syntes tidigt att BRAVO NAVARONE var överladdad och Erik hade grymma problem att lugna honom innan bilen släppte fältet - och han tog inte ett steg rätt och galoppen var ett faktum... Sedan finns det bara VICTORY BONSAI att prata om, speciellt när han tidigt fick överta ledningen. Sedan var det en dans på rosor fram tills de korsade mållinjen och första plumpen var ett faktum!


V75-2: En Överraskande Mäktig Spurt!!

Då var det dags för dagens andra spik och tyvärr plump två på raken! Kände mig otroligt trygg med en spik på 4:X.FACTOR (25%) med tanke på hur underbart fin han sett ut på senaste tiden. Men jag ställer mig frågan - vad var det som gick fel?? Det syntes tydligt att det var något som var fel, han travade orent ifrån start och efter första kurvan kom galoppen. Hittade visserligen travet hyfsat omgående, men det blev ytterligare en galopp strax efter. En av omgångens mest självklara vinnare i mina ögon, galopperade bort sig och jag undrar fortfarande vad det egentligen var för fel - aldrig sett han ha sådana problem med travet, sjuk tro??? Samma öde drabbade favoriten 1:MELLBY DON JUAN (33%) som galopperade bort sig ifrån sin ledarposition, vilket verkligen öppnade för en skräll...  2:HIGH ROLLER (1%) fick därmed ledningen, men släppte strax därefter till riktigt starka 6:MELLBY CHARMÖREN (11%). Och Erik satte ett riktigt högt tempo på loppet omgående. På sista långsidan hade de gjort sitt när 7:NAMIT SOUTHWIND (12%) sätter in en mäktig långspurt - och de lämnar övriga fältet. Fast över upploppet får spurtstarka 12:U.BERGS OPPZI (3%) fritt läge efter sin smygresa och spurtar ikapp och förbi - skrällen blev ett faktum!


V75-3: Utnyttjade Open Strech och Fällde Storfavoriten!

Till Kallblodsloppet där vi hittade en av mina absolut största favorit hästar nämligen 3:MYR FAKSEN (48%). Han kom till ledningen (fast hade personligen sett en rygg resa) efter en hård duell med 2:JUNIFAKS (15%) och 5:MYLLARFAKS (6%). Det sist nämnda tog positionen i dödens, medan Junifaks tog rygg på ledaren. Tempot på loppet var riktigt högt och klockan stannade på låga 1.19,5 efter 500 meter - visserligen har vi blivit bortskämd av Tekno Odins tider men i sammanhanget var detta en riktigt snabb öppning. När upploppsklockan ringer ser fortfarande MYR FAKSEN stark ut, fast JUNIFAKS utnyttjar Open Strech-spåret och utmanar och går förbi. Fast som vanligt slår Junifaks av på takten metrarna före mål och MYR FAKSEN hinner nästan i kapp. Målfotot fick avgöra, där Junifaks vinner med minsta möjliga marginal...


V75-4: Den Starka Krossade Allt och Alla!

Här garderade jag på och hade hoppas på en liten skräll... Det blev inledningsvis en rejäl körning mellan 1:NOCHEBUENA FACE (1%) och 2:CASANOVA SISU (11%) i två omgångar innan den sistnämnda galopperade bort sig. När sedan det blev en tredje körning så släppte NOCHEBUENA FACE ledningen till 6:DIGITAL ENGINE (24%). Blev sedan avlöst av 10:PICASSO (21%) medan 12:BULLYOUNG (19%) tog positionen utvändigt dryga varvet ifrån mål. På sista långsidan visade BULLYOUNG sin enorma styrka och satte riktigt hård press på PICASSO och krossade han och övriga!! Sedan var det bara att defilera in i mål - Grymt Imponerande!


V75-5: Åtta Streck Räckte Inte!!

Den härliga treåriga favoriten 1:BUNGLE RAIN (30%) tog väldig komfortabelt ledningen. Fast relativt omgående tog fruktansvärt starka 7:CASPER W.F (4%) positionen utvändigt om ledaren och satte en enorm press. Jag tänkte att klarar BUNGLE RAIN denna press så är det verkligen en kommande elithäst. När väl upploppsklockan ringer har CASPER W.F gjort sitt och den ända som kan utmana är noll procentaren 9:GLOBAL TEARDROP (0%). Och metrarna innan mållinjen så får BUNGLE RAIN ge sig och omgångens skräll var ett faktum! Fast måste berömma favoriten som stred otroligt imponerande i spets - hatten av!


V75-6: En Favoriten i Fara som Levererade! 

Till avdelning där jag personligen inte alls trodde på favoriten 8:ERIK STING (20%), men han överbevisad mig verkligen på alla sätt och vis. Det inledes med att 7:ANGLE OF ATTACK  (19%) kom till ledningen och att det förväntat blev galopp för 2:PALERMO BROLINE (17%). Positionen utvändigt om ledaren tog  Jennifer Tillman med 11  BROTHERS IN AM  (16%). Fast dryga varvet innan mål så tog 12:HOT PRIDE (7%) över denna position. I detta läget satt ERIK STING som sista ekipage i andra spår och när väl Jorma inledde avancemanget i tredje spår var det otroligt kraftfullt. När han dessutom fick en "gratis rygg" i form av 4:MELLBY DARLING (5%) strax innan upploppsklockan ringde, så fick han loppet! Över upploppet såg han en aning trött ut, fast sedan accelererade han och straffade samtliga. Visade verkligen en enorm styrka och speed - Imponerande är ordet!!


V75-7: Ingen Kunde Stoppa Skrällen, trots Sprintdistans och Spår 12!

I avlutningen hittade vi favoriten i form av 4 SERIOUS TRY (25%), som återigen blev en snackis inför tävlingarna. Fast denna gång blev han för laddad och det blev omgående galopp.. Överraskade snabb ifrån start var 5:X.FACTOR N.O (20%) som tog en längd på samtliga ekipage invändigt om honom. Positionen i dödens tog  6 :CLAUDIUS F (2%), fast fick inte sitta här speciellt länge då betrodde  9  OFFICER C.D (14%) tog över denna position. Fast när väl upploppet är ett faktum så kan ingen utmana 12:HÖWINGS STAR (3%), som trots sitt spår fick en perfekt smygresa och sedan kunde han utnyttja sin enormt härliga speed. Ytterligare en skräll var ett faktum och trots över 1.1 miljoner system så var det ingen som lyckades att plocka hem 7:an!