Då var det dags att lägga ytterligare en jackpotomgång till handlingarna. Det slutade med sju rätt fast återigen blev utdelningen medioker och därmed väntar en ny jackpotomgång till helgen. Annars bjöd omgången på ett helt fantastiskt otroligt världsrekord! Jag tar det såklart ifrån början:

V75-1: Den Ruskiga Spurten!

Vi inledde med en avdelning som jag streckade på och efter galopp på 4:NOBEL AMOK (20%) och 5 COUNT RESPONSE (16%) så kändes en skräll möjlig - vilket kändes riktigt bra! Goop med 6:ALAN WADD  (8%) kunde enkelt ta hand om ledningen och omgående avancerade 11:BROADWAY APPOLO (10%) utvändigt, medan favoriten 2:SUNDSVIK MAYDAY (25 %) låg i hans rygg. Trots att BROADWAY APPOLO fick gå den långa och svåra vägen så övertog han ledningen strax innan upploppsklockan ringer. I detta läge kan ingen utmana och han går mot en säker seger, fast i samma stund så styr Erik med 7:HADES HÅLERYD (5%) ut i fjärde spår och avlägger en ruskig spurt. Att ha gått i dödens satte såklart sina spår för BROADWAY APPOLO som tröttnar de sista metrarna och förlorar med minsta möjliga marginal. Skrällen var ett faktum och satt personligen med ett leende på läpparna då han förgyllde min kupong. 


V75-2: Dödens blev till slut en Smygresa!!

En oviss avdelning på förhand så det fick bli sex streck. Avdelningen inleddes i ett rasande tempo där 1:A PERFECT TORKDAHL (15%) precis  lyckades försvara sitt innerspår. Medan 5:MILLMASAI  (9%) placerade sig utvändigt, fast blev omgående passerade av  7:MISTER CANE (5%)  som i sin tur blev avlöst av 9:TREVI DILLI (19%). På grund av detta fick  MILLMASAI en perfekt smygresa och avancerade i tredje spår strax innan upploppet och sedan kunde ingen matcha hans spurt!


V75-3: Ledningen blev helt Avgörande!

Till omgångens första och enda spik som hamnade på 1:VÄSTERBO HIGHFLYER (47%) i guldloppet. Det kändes relativt säker om han bara lyckades försvara ledningen och visst blev fallet så - även fast 5:VÄSTERBO LOVEBOAT (2%) var centimeter ifrån att snuva honom på ledningen.  Sedan var egentligen loppet över då Johan Untersteiner som för dagen styrde VÄSTERBO HIGHFLYER sänkte tempot rejält. Ingen av de övriga ekipage gjorde något för att höja tempot så det blev en defilering in i mål. I loppet fick vi se comebacken av 11:Digital Ink (13%) som varit ifrån tävlingsbanorna i hela 1,5 år - det hela slutade med dubbla galopper. Och hoppas av hela mitt hjärta att det inte är benet som återigen spökar - hoppas han återigen syns till i startlistan!


V75-4: Långspurten ingen kunde Svara!

Den stora fråga var om Björn med 6:HEARTBREAKER V.S (39%) skulle gå felfritt - jag personligen var osäker och garderade rejält med hela 8 streck. Det inleddes med att 2:VENIVIDIVICI KARSK (2%) tog ledningen och som omgående släppte ledningen till 3:TWIGS BRIARD (13%). En bit in i loppet avancerade 14:SPITCAM JUBB (6%) enligt planerna då han denna gång skulle satsa på ett offensivt upplägg - han övertog positionen utvändigt om ledaren. På sista långsidan följer HEARTBREAKER V.S en avancerande 9:VÄSTERBO ARTHUR (16%) i tredje spår och strax efter detta inleder  Björn en mäktig långspurt som ingen kan följa. Loppet avgjordes här och över upploppet är det en viss HEARTBREAKER V.S som glänser!


V75-5: Världsrekordet Säger Allt!

Som Ni vet så Älskar jag kallblodslopp och självaste Unionskampen är såklart inget undantag. Vad hände egentligen strax innan klockan 18 på denna lördagskväll?  Att vi befann oss på Färjestadstravet som historisk sett har en riktigt snabb bana - för vem har glömt att det var just här underbara Copiad satte ett av sina världsrekord! Förväntningarna var stora, fast hade aldrig i min vildaste fantasi trott att vi skulle få se en prestation som knappt går att beskriva i ord. Är mållös och dum som jag är så försökte såklart fälla honom.. 

Avdelningen inledes med en enorm körning där startsnabba 5:SOLÖR STEGG (3%) försökte svara ut 6:TEKNO ODIN (71%). Det såg till en början ut att han hade lyckats fast Tjomsland bakom TEKNO ODIN pressade och pressade och till slut fick han överta ledningen. När sedan klockan stannade på 1.13,0 (efter 500 meter) var jag rätt säker på att han skulle sjunka som en sten igenom fältet. Men så fel jag hade.. Istället höll han ett bra tempo och på sista långsidan så höjer han återigen tempot och lämnar övriga ekipage bakom sig. Han kändes otröttlig och hade en riktig härlig frekvens över upploppet. När sedan tiden stannade på 1.19,1 - Världsrekord - så trodde jag varken mina öron eller ögon! I sammanhanget får man inte glömma SOLÖR STEGG  som försökte följa och som ändå slutade trea - se upp om Ni hittar han i startlistorna framöver.


V75-6: Snackisen Levererade!!

En av omgångens snackisar blev 10:SLIDE SO EASY (27%), spiken här låg riktigt nära fast vågade inte lämna ute kapabla 2:FOSSENS BONUS (34%) och starka 7:ROSES GLORY (16%). Att sedan 9:KING CITY (6%) dessutom lurade ifrån bakspår gjorde att jag valde att gardera. FOSSENS BONUS kom till ledningen och därmed hade han fått sin drömposition. Fast blev rätt omgående uppvaktad av ROSES GLORY som överraskande tog över ledningen, men då FOSSENS BONUS  endast hade ett lopp i kroppen på fyra månader så ville de troligen ha ett lugnare upplägg. Efter denna tempohöjning för ROSES GLORY så försökte Veijo sänka hennes tempo men hon hade blivit alldeles för het så fortsatte i samma tempo.. På sista långsidan så avancerar Örjan med  KING CITY och i rygg fanns en viss SLIDE SO EASY - och med denna perfekta smygresa kunde ingen matcha hans enormt starka spurt.  


V75-7: Som Enligt Planerna - Spets och Slut! 

I det avslutade bronsloppet ställde en stor personlig favorit upp i form av 4:GLOBAL REPUBLIC (43%) och visste på förhand att han skulle bli extremt svårslagen om han lyckades ta sig till spets. Fast samtidigt kunde jag inte utesluta Örjan med riktigt starka 7:MELLBY COLLECTOR - så det hela fick sluta med ett äkta hederligt lås. Och mycket riktigt så kom ruskigt startsnabba GLOBAL REPUBLIC till ledningen och fick styra all ifrån spets, medan MELLBY COLLECTOR smög med som tvåa utvändigt. På sista långsidan avancerar Örjan fast samtidigt får 9:SYLVESTER D.K (3%) en helt perfekt rygg. Och det är just dessa tre ekipage som fightas när upploppsklockan ringer, fast GLOBAL REPUBLIC gör ingen besviken och visar återigen vilken topphäst han är. Ser redan fram emot hans nästa start!