Hoppas att allt är bra med Er och att Ni är lika laddade som jag själv inför derbyhelgen och dessutom med två intressanta V7:or. Har suttit och göttat mig i startlistorna, jämfört tider och spekulerat i hur loppen kommer köras. Många härliga analystimmar återstår innan jag kommer presentera de färdiga systemen till helgen. Kommer även som jag tidigare avslöjat att presentera min ranking i varje enskild avdelning i fortsättningen, dessutom mer utförligt berätta min syn på hur loppen kommer köras (spetskandidater etc) samt vilket/vilka ekipage man skall hålla ett extra öga på (skrällbud). Fast nu till något helt annat och låt oss backa några dagar tillbaka i tiden - nämligen bestämt tillbaka till i lördags då V7:an avgjordes på Bergsåker. Den omgången är inget jag vill skryta med, så det är bara att slicka såren, bryta ihop och komma igen! Det hela slutade med fem rätt och där det blev två spikar på omgångens två största favoriter (för ovanlighetens skull) - fast efter mycket tvekande så gick jag på känslan att de inte kunde förlora. Jag tar det som vanligt ifrån första början:


V75-1: Vindskydd och Smygresa = Sant!!

Första avdelningen var grymt svår att läsa och hade på känn att det skulle krävas ett antal streck för att jag skulle kunna känna mig trygg. Det slutade med att jag garderade denna avdelning mest av alla. Från start så stod det mellan favoriterna vem som skulle sitta i ledningen och Örjan med 1:Digital Yankee (21%) kunde faktiskt överraskande försvara ledningen från sitt innerspår. Där med fick 6:Alfa Light (18%) positionen som första ekipage utvändigt och när vädret dessutom var riktigt blåsigt var detta långt ifrån en drömposition. I rygg på honom hittade vi 2:Part Nan Angelen (10%) som jag på förhand trodde skulle få en fin resa och mycket riktigt blev det så. Fast den som satt på leken trodde jag ändå var Örjan, som hade styrt loppet från start och tempot var inte direkt skrämmande högt. Fast när väl upploppsklockan ringde så hade ledaren ingenting att sätta emot - Alfa Light sjunk förståeligt som en sten igenom fältet. Så en viss Part Nan Angelen som hade fått den perfekta smygresan, spurtade förbi och blev aldrig riktigt hotad. Så i kombination av favoritfall med en procentsats på 10, så var inledningen ändå godkänd. 


V75-2: Inget Mirakel när Le Maracle Utklassar Allt och Alla!!!

Om jag skall vara något efterklok så kan jag klandra mig själv för att jag inte spikade 10:Le Maracle (40%). Har själv haft förmånen att se han live ett antal gånger och varje gång är det verkligen en AHA-upplevelse och hästen ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Det som avskräckte var att motståndet ändå var konkurrenskraftigt och att han startade ifrån bakspår - även om han gång på gång har visat hur bra han är just ifrån bakspår. 4:Picasso Sama (17%) nådde ledningen, fast här fick inte Örjan sitta ifred då 5:Stall Warning (1%) satsade allt på ett kort för att överta ledningen. Så det kostade en hel del krafter för Picasso Sama som besvarade denna attack och samtidigt var dagen förstörd för Stall Warning. På sista långsidan började 9:Cab Hornline (15%) sitt avancemang och smygande i hans rygg  fanns Le Maracle. Och över upploppet så var det faktiskt inget snack om saken då "Miraklet" hade den absolut snabbast speeden och krossade allt och alla - imponerande!!! Någon jag på förhand pratade mycket om var 6:Serious Try (5%) som tyvärr blev totalt instängd med mycket krafter kvar - hade varit intressant att se hans speed över upploppet. Slutligen vill jag även hylla Picasso Sama som trots den fighten han fick gå om ledningen, ändå håller till ett fint tredje pris.


V75-3: 13-åringen Straffade Storfavoriten på Alla Sätt!! 

Ett Kallblodslopps lopp och dessutom inte vilket som helst!! Och pratar vi kallblod så vet Ni vid det här laget att jag blir lyrisk - då dessa lopp alltid är en stor höjdpunkt för mig och lägger alltid ner extra tid i analysen till dessa avdelningar. Favoriten 5:Månprinsen A.M (76%) ansåg jag tyvärr tillslut vara ohotad och ville inte slösa streck i onödan. Det visade sig att min oro blev sanning och så här lät min analys under fredagen: "Det som i så fall är till hans nackdel är den senast insatsen på Åland och att han endast vunnit ett lopp på tre starter! Skulle jag gardera kittlar det med ett lås tillsammans med 4:Odin Tabac (10%), som visserligen inte har presterat över långdistans men som ändå skall ha ett utropstecken då han är startsnabb och troligtvis når ledningen härifrån." Och mycket riktigt blev det som analysen hade visat, även fast det var en extremt rörig start - där många ekipage var sena ute och knappt nådde sina startpositioner, så blev förvånad över att det inte blev omstart. Dessutom blev det en hel del galopper och Odin Tabac tog några galoppsteg från start, fast det var skickligt av Jörgen Westholm att parera detta.  I nästa stund när de återigen hittat travet, så var det inga problem att nå spets även fast storfavoriten fanns utanför honom. Nu skall jag inte låta för kritisk fast det märktes på långa vägar att Gunnar Melander inte är landets bästa kusk.. Rädslan och framför allt osäkerheten lyste igenom när han inte vågade försöka överta ledningen. Nu hade de troligtvis inte vunnit detta lopp oavsett upplägg, fast travsporten handlar om att våga och om att ha timeing.. Dessa egenskaper syntes tyvärr inte hos Gunnar för fem öre.. Istället valde han att gå som första ekipage utvändigt.. Strax innan upploppet så får de en lucka och sedan är det inget snack om saken.. Loppet kändes omgående förlorat och hatten av för 13-åriga (!!!) Odin Tabac som verkligen vann hur rättvist som helst - verkligen JÄTTE Grattis!!! Det var bara att inse att min första reserv straffade min spik...


V75-4: En Avslutning i Jetsets Anda!!

Till lärlingslopet som slutade med sex streck och där jag tillslut inte kunde utesluta min spetsfavorit 3:Gaia Sund (7%). Fast att hon skulle släppa ledningen såpass enkelt till 8:Parttwo (13%) det såg jag aldrig. Någon jag trodde start på var 5:Withma (15%) som startade ett avancemang i tredje spår och drog med sig  i rygg spurtstarka 13:Windy Ways (17%). När väl upploppet var ett faktum så hade Withma gått sig total stum och Parttwo gick emot en enkel seger. Fast då visade återigen Windy Ways vilken magisk avslutning hon har om hon få gå i ryggar - verkligen en avslutning i Jetsets anda...


V75-5: Omgångens Skräll!

Till avdelningen som jag valde att endast strecka fyra ekipage på kupongen, men tyvärr slutade med omgångens största skräll som tyvärr inte fanns med på min kupong.. Det hela inleddes med att favoriten 2:Island Life (28%) som blivit nedstruken till innerspåret, bröt en hel del ifrån start och blev totalt instängd omgående. 6:Castle Rose (15%) tog hand om ledningen, medan 4:Prins Norrgård (4%) tog positionen som första ekipage utvändigt. Fast denna position utvändigt om ledaren fick han inte behålla speciellt länge då först 12:Moa Star (4%) avlöste honom och sedan gjorde 11:M.T Kingsize (27%) desamma. Strax innan  upploppet avancerar Prins Norrgård i tredje spår och samtidigt tackar både Moa Star och M.T Kingsize för sig då deras krafter var förbrukade. Prins Norrgård tar en rejäl fight med Castle Rose och det blev på nytt en rejäl jämn fight in på mållinjen. Och denna gång blev ledaren nerspeedad av en 4-procentaren - vid namn Prins Norrgård!


V75-6: Nuncio Världsartisten - Gör som Han Vill!!!

Jag själv såg ett stort riskmoment att Nuncio startade ifrån innerspåret - skulle han inte bli fast så skulle han ändå få en jobbig resa. Nu fick jag helt fel här, då Nuncio för en gång skull laddades ifrån start och nådde spets. Och då skall man ha i åtanke att en viss raketsnabb 6:Oasis Bi (2%) startade ifrån springspår.. Den stora utmanaren i form av 3:Call Me Keeper (3%) tog efter ett tag positionen utvändigt om Nuncio och höjde tempot. För en stund blev Nuncio störd och hans trav flöt inte på som vanligt, i nästa ögonblick blev det förvånansvärt istället galopp för Call Me Keeper. Efter detta så är det inget snack om saken och Nuncio visar vilken världsartist han är och krossar allt och alla återigen!!! 


V75-7: Spetsstriden blev Avgörande!

Min analys talade egentligen sitt tydliga språk när det handlade om vem som skulle nå täten.. När favoriten 4:Michelangelo Ås (36%) inte lyckades ta täten ifrån 1:Seedorf O.M.F (14%) så var mycket vunnit hos den sistnämnda. När sedan  den stora utmanaren 8:Tobin Kronos (21%) var en total besvikelse och aldrig hade med tätstriden att göra - så kunde Seedorf O.M.F  defilera in i mål!