Då var det dags att skriva "några" rader om senaste omgången. Det blev verkligen fina tävlingarna där höjdpunkten såklart blev min ögonsten Jetset som spurtade ner en av omgångens största favoriter. Dessutom blev det tre triumfer med hjälp av Open Strech.  Det hela slutade med sex rätt där 7:an inte var jätte långt borta. Återigen är det många betrodda som vinner, även fast de garderade skrällarna inte är långt borta. Fast självklart fortsätter jag försöka fälla favoriterna och hitta skrällarna.. Nu kör vi:

V75-1: Veijos lite konstiga Styrning gav Seger!!

Omgången inleddes med Klass I över långdistans där det hade pratats mycket kring 11:WELLINO AVENUE (22%). Fast att spika här var alldeles för magstarkt för mig, inte ifrån detta utgångsläge på Åby.. Min "skräll" i loppet 5:CONRADS DEFINITIF (7%) tog hand om ledningen och det kändes riktigt bra, fast här fick han inte sitta i fred då 7:MELLBY DRAKE (10%) pressade rejält och fick till slut överta ledningen. Positionen utvändigt om ledaren tog Veijo med 6:BACAN DEGATO (19%) och i hans rygg hittade vi Björn med 1:VÄSTERBO HARD CASH (19%). Drygt 1200 meter ifrån mål så avancerar favoriten WELLINO AVENUE, vilket kändes otroligt konstigt med tanke på att det inte fanns någon bra position ledig - detta dålig beslut innebar att han fastnade i tredje spår och dagen var förstörd.  Strax innan upploppet så blir det en ledig lucka på innerspåret då CONRADS DEFINITIF inte orkar följa. Så av någon anledningen tar BACAN DEGATO denna position, vilket innebär att VÄSTERBO HARD CASH får en betydligt enklare väg. Han utmanar ledaren omgående och går förbi emot en härlig triumf, fast då lyckas Veijo styra ut och drygt 75 meter ifrån mål utmanar hans BACAN DEGATO - målfotot fick avgöra. Och trots den lite annorlunda styrningen så straffar Veijo samtliga då BACAN DEGATO hade nosen före på fotot! Veijo är sedan så brutalt underbart ärlig i sin segerintervju - hur kan man inte gilla denna härliga travprofil!


V75-2: Open Strech gav Triumf!

Till lärlings SM som på förhand såg ut som den absolut mest svårlösta avdelningen, så där av garderade jag friskt här. Från start var det mina två skrällarna 3:DENS BEA (6%) och 7:OKI DOKI FACE som visade framfötterna, där den förstnämnda tog hand om ledningen medan 7:OKI DOKI FACE tog positionen utvändigt. Högst Kapacitet besatt helt klart 1:TUDOR KRONOS (15%), fast innerspåret var en stor nackdel med tanke på att han saknar en startsnabbhet - fast efter galoppen på 4:COUNT RESPONSE (10%) kunde Angelica Holm få den eftertraktade positionen i rygg på ledaren. Under loppet så kändes DENS BEA (som förövrigt aldrig förlorat ifrån ledningen) en aning het och satte ett lite för högt tempo än vad som hade varit ultimat. När väl upploppsklockan ringer ser fortsatt DENS BEA riktigt stark och fräsch ut och går emot seger - fast under de sista metrarna över Open Strech lyckas TUDOR KRONOS utmana och passera!  Hur gick det då för favoriten 8:SLOPPY JOE (22%) som jag själv varnade för riktigt mycket? Efter att ha haft problem med travet så tog Oskar J Andersson positionen sist i fältet och över upploppet så straffade han många ifrån sitt avancemang i femte spår (!!).   


V75-3: Omgången Största Favorit vs Avdelningens Snackis!!

Till Bronsloppet där vi hittade omgångens största favorit i form av 9:HEARTBREAKER V.S (53%), som jag personligen valde att gardera. Visserligen var spåret en fördel med tanka på galopphistoriken, men magkänslan ville ändå gardera då det kändes som om det kunde bli en jobbig resa. Nu blev det betydligt enklare än vad jag trodde, då han tidigt kunde överta ledningen ifrån 1:GLOBAL RESPONS (17%) som ändå var ute efter positionen i rygg på ledaren. Väl i ledningen dämpade Björn tempot och inväntade upploppet. Väl över upploppet så triumferade han, fast det satt långt inne då avdelningens snackis GLOBAL RESPONS tog strid över Open Strech - fast kunde aldrig passera favoriten.


V75-4: Spurtade Bästa med hjälp av Open Strech!!

Till dagens första spiklopp som hamnade på 2:RAWINDSKI (30%) där jag hade hans senaste insats på näthinnan - där han krossade allt motstånd i den nya barfotabalansen. Han skulle återigen gå med samma balans och samtidigt skrämde inte motståndet - så det blev spik. Det blev en rejäl hård körning om ledningen mellan 1:THE SWEDE (6%) och 3:AXILUR FAM (1%) där den förstnämnda försvarade sitt innerspår. Någon som fick en perfekt start var 11:ZORN BRICK (4%) som ifrån sitt elfte spår omgående nådde positionen i rygg på ledaren. Efter ett avancemang i tredje spår tar 8:ETOSHA BOKO (7%) positionen utvändigt om ledaren, medan min spik fick en bekväm smygresa som trea utvändigt. När upploppet närmare sig avancerar RAWINDSKI och tar rygg på ETOSHA BOKO  för att över upploppet utmana. Ledaren har gjort sitt och  ETOSHA BOKO gör en heroisk insats med tanke på det svåra upplägg han fick men kan inte till slut matcha RAWINDSKI tempo.. Fast vem satt då i rygg  på den tidigare ledaren som fick chansen över Open Strech? Jo ZORN BRICK som straffade samtliga med en härlig spurt.V75-5: Jetset Spurtar återigen ner Allt och Alla!

Då var det dags för Sto-SM och omgången höjdpunkt i fall Du frågar mig. Här hittar vi elithästen och storfavoriten 10:SOME SUMMIT (43%), fast ifrån det här utgångsläget skulle hon få en jobbig resa och framför allt få långt fram - speciellt när jag trodde att 7:PLAYING TUA (20%) tidigt skulle sitta i ledningen. Dessutom var otroligt fina 5:JETSET (21%) ute efter en smygresa för att kunna utnyttja sin fasansfulla spurt. Innan loppet klargjorde dessutom Peter Untersteiner att de för en gång skull skulle ladda Jetset ifrån start, detta för att säkerställa positionen i rygg på ledaren. Och mycket riktigt blev det så då hon kunde övertog ledningen ifrån 3:GAIA SUND (1%), fast däremot blev det ingen ledning för PLAYING TUA då det blev galopp direkt i inledningen. Så därför löste det sig otroligt bra för SOME SUMMIT som omgående kunde överta ledningen ifrån JETSET. Därmed hade bägge två fått sin drömposition och vi väntade nu på ett rafflande upplopp - och mycket riktigt blev det så! JETSET går ut på ett Open Strech spår och visar vilket underbar spurt hon har och SOME SUMMIT hade inte en chans. Återigen en toppinsats av Jetset och återigen spurtar hon ner allt och alla - en fröjd för ögat att se!


V75-6: Mr 100% - En Säker Vinnande Spik!

Till silverloppet där jag hade min andra spik i form av 3:TOP OF THE WORLD (33%) och visst fanns det utmanare - men ifrån detta utgångsläge där ledningen är mer än trolig gjorde mig helt säker. Är ju obesegrad härifrån och spiken kändes klar hela veckan. Och mycket riktigt blev det ledningen, visserligen utmanad av 4:TRUST LAUNCHER (1%) fast egentligen var det inget snack om saken. I position rygg på ledaren tog som förväntat 1:PATRICIA HASTRUP som ville ha en smygresa och för att sedan kunna straffa så många som möjligt över Open Strech. Många hade ett självklart motbud i form av 7:PEPE DI JESOLO (11%) och dryga varvet ifrån mål avancerar han fram till positionen utvändigt om ledaren efter ett avancemang i tredje spår. När sedan upploppsklockan ringer så är det inget snack om saken - PEPE DI JESOLO kan inte alls utmana och PATRICIA HASTRUP tar inte in någon mark över Open Strech. En säker Vinnare och Spik!


V75-7: En Storslagen Seger!!

Till SM-loppet där 3:MOSAIQUE FACE (46%) blev storfavorit och visst så var motståndet denna gång något enklare och härifrån skulle han tidigt få sitta i ledningen - men med endast en triumf i år så vågade jag verkligen inte chansa och garderade friskt. Och mycket riktigt kunde han överta ledningen ifrån ruskigt startsnabba 2:HARRY HAYTHROW (1%). När sedan ALFAS DA VINCI (13%) omgående galopperade så fanns det egentligen ingen som ville utmana och pressa ledaren. Så det blev verkligen en avslagen historia inledningsvis och en taktisk styrning ifrån Adrian. Till slut tog Ulf Ohlsson med rutinerade och härliga 10:SPRING EROM (5%) saken i egna händer och avancerade fram utvändigt. Tempot höjdes, men kanske inte så där radikalt.. På sista långsidan så avancerade 9:IVAR SÅNNA (14%) och över upploppet är det bara han som kan ta strid med MOSAIQUE FACE. Och historien upprepar sig trots trots en perfekt resa för ledaren, då IVAR SÅNNA inte bara vinner utan  krossar dessutom allt motstånd - Storslaget är ordet!