Då var semestern här och vad kan vara bättre än att hela tre stycken V75:or väntar denna veckan! Det är sprintmästaren på Halmstad travet som väntar (torsdag och lördag). Jag personligen älskar verkligen sprintmästaren och det blir alltid högintressanta tävlingar - men mer om detta under onsdag och torsdag. Som sagt så har min sju veckor långa semester inleds så nu kommer det bli ännu grundliga analyser inför varje omgång. Finalerna på Eskilstuna var riktigt bra och det såg riktigt bra ut i inledningen. Alla rätt fram till spikloppen i avdelning fem och sex - att dessutom en hel del favoriter hade fälts gjorde ju inte saken sämre.  Att jag dessutom fick in en 3 procentare med ett odds på över 24 gjorde ju inte saken sämre. Fast tyvärr så levererade inte mina valda spikar, så besvikelsen var total. Revanschlusten är stor! Tar det ifrån början:


V75-1: Ohotad från Start till Mål!

Första avdelningen hade jag valt att gardera storfavoriten 3:Sir Ratzeputz (54%), visserligen hade han toppform men samtidigt satt utmanarna med en stor kapacitet! Analysen blev klockren och Sir Ratzeputz var dessutom hetare än vanligt så galopperade bort sig omgående. Någon jag trodde på riktigt mycket var 5:Ready for More (13%), där av spik på det lilla systemet. Med lopp i kroppen dundrade han till ledningen och såg hur fin som helst ut. Direkt kände jag att det kommer bli tufft för någon att utmana och speciellt när fina 6:Fridericus (6%) tog rygg på ledaren och blev tyvärr instängd. Utvändigt om ledaren hamnade 1:Fire to the Rain (13%) och att tro att han skulle kunna fighta ned ledaren från dödens var en omöjlig tanke/uppgift. Och över upploppet var det inget snack om saken helt enkelt spets och slut - tyvärr drabbades han av en skada så det kan nog dröja ett tag innan vi får se han igen. Vill även nämna att nästan lika fin såg Fridericus ut - hade varit intressant och se om han hade kunnat utmana om han fått luckan. 


V75-2: Imponerande trots Högt Tempo!

På förhand kändes det som att det var en strid mellan tre ekipage och även denna analys blev helt prickfri. 5:Calno De Pebrisy (7%) rusade som förväntat till täten och taktiken härifrån var glasklar - sätta ett så högt tempo så att de kapabla hästarna från 60 meters tillägg skulle få en så jobbig resa som möjligt. De hästarna jag pratar om är 14:Alfas Da Vinci (35%) och 15:Amaru Boko (25%) - som inledningsvis placerade sig sist i fältet. När dryga varvet återstod så började Alfas Da Vinci sitt avancemang och i ryggen hade han såklart Amaru Boko. Den känslan jag hade i magen var att Calno De Pebrisys höga tempo skulle straffa sig till slut och att Alfas Da Vinci gav Amaru Boko ett lätt avancemang mot täten. Och mycket riktigt när upploppet var ett faktum så hade ledaren gjort sitt medan Alfas Da Vinci dundrar mot segern. Men icke sa nicke, för genom den fina resan som Amaru Boko fått så  hade han absolut högst fart över upploppet och fäller samtliga. Imponerande med tanke på det höga tempot!


V75-3: Omgångens Skräll!

Till E3 Finalen för ston som verkligen kom att bli omgångens roligaste lopp med tanke på resultatet. Efter mycket aktionsbekymmer inför loppet lyckades 2:Dixi Sisu (17%) nå täten - utvändigt om henne placerade sig favoriterna 4:Rhyme Broline (18%) och 3:Udine (34%). När upploppet närmar går Udine ut i tredje spår för att avancera, vilket ger 10:Uncertain Age (3%) en möjlighet att komma ut i andra spår - istället för att ligga instängd som fyra invändigt. När upploppsklockanringer så har Udine ett perfekt slagläge medan Dixi Sisu gjort sitt och det blir galopp. Genom detta så uppstår en perfekt lucka för Uncertain Age på innerspår som omgående tar strid och spurtar ned Udine. Omgångens skräll var ett faktum till oddset 24,25 och att hon dessutom fanns med på kupongen gjorde ju inte saken sämre direkt!