Självklart skall jag även nämna några ord om tävlingarna på Bjerke.

 

V75-1: Det som inledde V75:an var att 1:Paleo Pride (13%), var för het i två starter och blev av denna anledningen sedan struken. Där av hamnade 15:Glen Ord Superb på min kupong. Den som det hade snackats mest om på förhand var 14:Reckless (33%), men det blev galopp omgående och han var borta. Ledningen tog 6:Bonnies Napoleon (1%), men blev avlöst rätt omgående av 8:Mellby Club (25%). I ledningen var han lite väl pigg och höll ett lite för högt tempo, vilket straffade sig på sista långsidan - då 2:Republique (0%) tog över ledningen och lämnade övriga fältet. Glen Ord Superb tog upp jakten och under upploppet när Republique tröttnade var triumfen för Glen Ord Superb ett faktum.

 

V75-2: Loppet inledes med galopp för favoriten 6:King City (54%), medan det blev en rejäl körning mellan 1:Johan Roc (7%) och 7:Digital Photo - som slutade med galopp för Digital Photo. I rygg på ledaren finner vi 4:Hero Sjöhammar med formstarka Erik som ser stora möjligheter med att ha rygg på ledaren. Ett avgörande sker på sista långsidan då högoddsaren 12:M. Tinsider (1%) tar över ledningen från Johan Roc som inte längre kan svara. M. Tinsider får en en större ledning och detta innebär att Hero Sjöhammar får luckan från innerspår och tar omgående upp jakten. Under upploppet tröttnar ledaren rejält och Hero Sjöhammar vinner med marginal!

 

V75-3: Till underbara Kallblodsloppet där jag hade den första spiken i form av 5:Månprinsen A.M (46%) - som också visserligen var väldigt mycket spelad men som jag såg inte skulle förlora detta lopp. Den stora utmanaren skulle blir 3:Tekno Odin (29%), men kände på förhand att han inte längre är lika bra och sprinterdistans är verkligen inte hans melodi. Självklart blev jag relativt orolig när Tekno Odin kom till ledningen, medan Månprinsen satt tredje utvändigt. Under sista långsidan avancerade han i tredjespår och under upploppet var det aldrig något snack om saken. Imponerande!