V75-4: Begreppet hårfint beskriver den fjärde avdelningen där vi hittade kvällens andra favorit i form av 14:Cash A Cheque Em (27%). Självklart fanns det bra utmanare, men hans form var grym och Stig H har verkligen fått fart på hans karriär - så spiken kändes både väldigt rolig och intressant! Loppet inledes med både galopp för loppet favorit 9:Melvin Palema (29%) och hästen som det pratades väldigt mycket kring dygnet innan start nämligen 11:Tempura (8%).  Då kändes mitt beslut angående spik väldigt bra, speciellt när voltstartsspecialisten Erik Adielsson flög fram ifrån sitt springspår. Får strax efter start överta ledningen ifrån 1:Survival Kit (13%), som visserligen stortrivs i ledningen men som ändå debuterade över den längre distansen så Sören Eriksson ville antagligen ha en bekväm resa med en bra rygg. Erik sänker direkt tempot och vem är det då som lägger sig i dödens för att höja tempot - jo självklart Örjan tillsammans med 3:Mellby Charmören (10%). Så med dryga varvet ifrån mål så sätter Örjan ännu högre press, men Cash A Cheque Em ser jätte fin ut. Och på sista långsidan så har Mellby Charmören inte mycket mer att sätta emot, samtidigt avancerar 10:Tjacko Zaz (4%) i tredje spår och över upploppet utmanar han på allvar. Fast Cash A Cheque Em försvar ledningen och när Tjacko Zaz tröttnar ser segern klar ut och ledaren slappnar av totalt. Men vem satt i hans rygg, jo en en viss Sören Eriksson med Survival Kit som kastar sig utvändigt och är så nära som man kan bli att knäcka ledaren. Nu blev han räddad av mållinjen och det var bara att konstatera att dagens andra spik gick in!

 

V75-5: I bronsloppet fick vi se en vindsnabb vinnare.. Ledningen tog som förväntat 6:Ajlexes Cubano (10%) och från denna position kände jag att han kanske skulle kunna bli svårslagen - speciellt när loppets favorit 3:Valentino Strix (55%) hamnade i dödens. Som jag trodde men jätte tråkigt så försvann direkt 5:Serious Try (5%) som verkligen hade varit en vinnarkandidat om han gått felfritt - men voltstart är verkligen inte hans grej. Dryga 700 meter ifrån mål så får Valentino Strix problem med travet och galoppen blev ett faktum.  Trodde fortfarande på ledaren, men direkt i inledningen kom de som sparat speeden och främst Örjan med 2:Catch The Cash (8%). 200 meter ifrån mål låg formstarka 10:Digital Control (6%) sista i klungan (!!!). Sedan styr Bergh ut han i spåren och hans spurt är svår att beskriva i ord - flyger tämligen fram och krossar allt och alla!!! En insats i Jetsets anda!

 

V75-6: Då har vi kommit till lördagens stora höjdpunkt i form av Jämtlands Stora Pris. Mitt tips i form av formstarka 9:Nahar (11%) snubblade till och galoppen blev ett faktum, så där var hans dag förstörd. Det blev en enorm körning i inledningen mellan 1:Västerbo Highflyer (5%) och 3:Ed You (8%), där Redéns  Västerbo Highflyer försvarade ledningen. 6:Royal Fighter hamnade i dödens, men blev snart avlöst av 4:El Mago Pellini (12%) och strax därefter av favoriten 10:Call Me Keeper (35%). Fast över upploppet kan inte Västerbo Highflyer försvara sin ledningen, den tuffa öppningen straffade sig och Call Me Keeper går mot segern. Men El Mago Pellini  ger inte upp och fightas ändå in till mållinjen - fast når inte ändå fram då nosen skiljer dem. Grattis Call Me Keeper! Någon som jag inte nämt är Nimbus C.D (8%), som spurtar imponerande och når ett tredje pris!

 

V75-7: Loppet inledes med att favoriten 2:Scarlets Mirakel (30%) återigen galopperar bort sig (tredje gången i rad!), samtidigt blir det en enorm körning mellan 6:Källna Orlando (6%) och 4:Good As Candy Zaz (1%) - där den först nämnda håller ledningen. I hans rygg lägger sig 1:Oki Doki Face (13%). När Good As Candy Zaz inte längre hålla dödens positionen, så avlöses han av 3:Dragon Powerfly (7%) men mitt i hans avancemang blir det galopp! Då dyker luckan upp för Oki Doki Face som omgångende tar "strid" med ledaren. När väl upploppet är ett faktum så är det inget snack om saken, utan Oki Doki Face defilerar mot mål. 9:Scarlet Ribb (5%) spurtar riktigt bra, men kan aldrig hota - slutar ändå tvåa.Någon jag var lite besviken över var 5:Reorder (18%) som verkligen inte orkade över upploppet - han slutade femma.