Tjenare!!!


Hoppas att Eran veckan har börjat bra? Jag själv mår tipp topp, sitter här på balkongen och kan inte klaga på tillvaron det minsta. Efter beskådat dagens EM-fotboll, så vad blir inte bättre än att nu "snacka" om trav. Ja det hela slutade som sagt med fem rätt i lördags, medan det blev sex rätt på Bjerke. Är inte nöjd med utfallet, fast skall jag vara positiv så prickar vi in tre av fyra spikar under helgen vilket ändå får ses som godkänt. Analysen är bra, men några scenerier kunde jag tyvärr inte förutse. Så det blir att ta nya tag och satsar helhjärtat emot tävlingarna i Boden på lördag.

Fast nu skall jag nämna några ord om Östersunds tävlingarna:


V75-1: Omgången inledes med Klass II-loppet och det såg på förhand ovisst ut. Hade en riktigt bra känsla kring 5:Malkin (21%) och analysen att han tidigt skulle sitta i ledningen blev sanning. Detta efter att han fick överta ledningen från riktigt startsnabba 7:Affe Dara (2%) och han drog sedan ner tempot. Här kändes det som att segern var helt klart och ångrade att jag inte chansspikade honom. Favoriten 6:East Herkules (37%) fick samtidigt gå den jobbiga vägen i dödens. Räknade verkligen inte med Jennifers 10:Lasse Neo (2%), visserligen vet jag att han kan avsluta riktigt starkt med rätt resa. Fast att han skulle räcka till här trodde jag aldrig tyvärr. Så när han blev sittande som trea utvändigt i rygg på 4:Viola (13%) så kunde han få den smygresa som han önskade. När väl upploppsklockan ringde styrde Jennifer ut i fjärdespår, Malkin får samtidigt problem med sitt trav och det blev galopp. Ingen har den speed över upploppet som Lasse Neo och spurtar ner samtliga! Omgångens första skräll blev ett faktum och mina sex streck räckte tyvärr inte.

V75-2: Till kallblodsloppet och vilken prestation - utklassning är ordet! Systemets första spik hamnade på 10:Solör Stegg (48%) och visserligen var han spelad mycket men såg egentligen ingen som kunde utmana - kändes som klasskillnad, så spiken var självklar!  Fast efter inledningen då Solör Stegg tvingades gå i över 600 meter i fjärde- och femtespår, blev jag riktigt orolig att han skulle hålla. Till slut övertog han ledningen och då var loppet i princip över, för vilken insats han stod för. Strax efter lämnade han övriga ekipage och defilerar in i mål - helt överlägsen! Imponerande är ordet!  

 

V75-3: Nästa avdelningen, silverloppet bjöd på ytterligare en uppvisning av en favorit. Nämligen bestämt 4:Sir Ratzeputz (32%), som tog över ledningen ifrån 2:Order By Keeper (7%). Fast det jag blev mest förvånad över var att 6:Next To None Sib (24%) inte ens var i närheten av att nå ledningen. Visserligen hade han en ny kusk (Torbjörn Jansson) och jag hade ett frågetecken kring honom sedan den senaste starten. Antingen så är han drabbad av någon skavank eller så har han helt enkelt tappat sin form. Han avancerade i alla fall fram i dödens, men tappade rejält över upploppet. När upploppet är ett faktum lämnar Sir Ratzeputz allt och alla och vinner med över sex längder! Utklasssning är ordet!