V75-4: Då var det dags för omgångens Stayerlopp där vi hittar min andra spik i form av 14:On Hold (33%) - tyvärr blev det startgalopp här för detta riktigt starka ekipage. Vilket även skedde med 15:Tomorrowland (10%). 1:Västerbo Arthur (10%) kunde inte hålla upp ledningen, för denna tog 7:Xlnt Conways Class (1%). Fast omgående släppte han till 3:Cab Hornline (17%), då han ville ha en stabil rygg. Detta innebar att Västerbo Arthur blev total instängd som tredje ekipage invändigt. I dödens hamnade tillslut 10:Pajas Face (10%) och i hans rygg fans 11:Thunder Peak (11%). När väl upploppsklockan ringde var det just en fight mellan Cab Hornline, Pajas Face samt Thunder Peak som gällde. Fast har Vi inte glömt ett ekipage (Västerbo Arthur) som satt instängd? Han lyckades avancera ut i andraspår och i mitten av upploppet hittade han ut i fjärdespår (!!). Sedan var det inget snack om saken och triumfen var ett faktum!

 

V75-5: En favorit som jag inte trodde det minsta på var 3:Edge Boko (43%) och mycket riktigt blev det galopp i inledningen. Det blev verkligen öppen gatan när 5:Gucci Degato (19%) tog ledningen och sedan var det inget snack om saken.. Spets och Slut är ordet!

 

V75-6: Då har vi hamnat till omgångens höjdpunkt nämligen Kalmarsundspokalen där vi verkligen hade ett fint startfält. Efter några meter efter att startbilen släppt fältet stod det klart att ingen skulle kunna hota 4:Harry Haythrow (20%) om ledningen. Utvändigt om ledaren hittade vi 8:Tycoon Conway Hall (4%), i rygg på han 6:Reven D´Amour (1%). I ryggen därefter hittar vi 9:B.B.S Sugarlight (19%). På sista långsidan så avancerar den sist nämnda i tredje spår och för med sig 10:Royal Fighter (13%) och speciellt 12:Västerbo Highflyer (2%). Över upploppet krossar  B.B.S Sugarlight allt motstånd, men bakom honom är det någon som går allra bäst - en nyss nämnd Västerbo Highflyer. Han når aldrig fram, men med ett bättre utgångsläge hade säkerligen resultatet sett annorlunda ut. Grattis B.B.S!!!!

 

V75-7: Ytterligare en favorit jag var osäker kring och mycket riktigt blev det galopp för 1:Furious Francis (38%). Där av nådde främsta utmanaren 2:Xlnt Chili Tripel (18%) ledningen relativt enkelt. När sedan  blev galopp för 5:King Sir Kir(17%) blev ett faktum och 10:Reserch (10%) satt relativt långt bak så kändes saken klar. Och mycket riktigt blev det så, även om Reserch återigen spurtar grymt bra - fast denna gång räckte det "endast" till ett andrapris.