Hoppas att Er midsommar var minst lika bra som min? Visserligen blev det ingen vanlig midsommar, då systern fyllde 40 år - men det det blev ändå både en och tre snapsar :-D Ikväll sitter jag och beskådar EM-matcherna på tvn och börjar känna att semesterns sötma börjar infinna sig - det är nu bara en vecka kvar. Så efter mitt nattpass på söndag/måndag börjar en underbar semester på  hela sju veckor  :-D Då är det sommarstället som gäller, med trädgårdsjobb och mycket tid i hängmattan  8-)  Så där av kommer det finnas ytterligare tid att lägga på analyserna kring varje omgång! Då var det dags att summera ytterligare en V7-omgång.. Det blev återigen 6 rätt, men tyvärr är omgången favoritbetonad. Det positiva är att första spiken går in (visserligen var jag aldrig orolig för detta), får in omgångens "högoddsare" - men tyvärr blev det startgalopp för On Hold som spräckte systemet...Jag tar det ifrån början: 

 

V75-1: Ett jätte fint niohästarslopp inledde omgången och dessutom i Silverdivisionen! På förhand kändes det som om det stod mellan fyra stycken ekipage, men i princip allt avgjordes från start. Jag personligen tycker om 7:Takethem (26%) otroligt mycket och spiken var inte långt ifrån fast när utmanaren är otroligt fina 5:Nadal Broline (39%) så är detta het otänkbart. Vad hände då ifrån start? Jo 1:Emmet Brown (8%) galopperar bort sig, medan 2:Star Advisor Joli (16%) kommer till ledningen bekvämt. Från start laddade Thomas Uhrberg med Takethem och när han inte nådde ledningen så kändes loppet rätt kört, speciellt när Nadal Broline smög med i hans rygg. Och mycket riktigt så var det inget snack om saken när upploppsklockan ringde. Nadal Broline vinner visserligen inte med den största marginalen, fast det känns som han joggar hem triumfen. Mycket MYCKET Imponerade!! Hoppas han nu slipper fler skador, för ser verkligen fram emot att se han i kommande starter! 

 

V75-2: Då var dags att omgångens stora favorit och min första spik att  göra entre.. Normalt sätt vet Ni alla att jag inte är ett fan av att spika sådana här stora favoriter. Fast denna gång fanns det verkligen inga motbud och att slänga bort streck i onödan det gör jag bara inte - så där av blev det spik. Hästen jag pratar om är 1:Tudor Kronos (66%) och han kom ohotad till ledningen. Fast här fick han inte sitta i lugn och ro då 4:Albi (2%) omgående satte press på honom - när sedan Tudor Kronos svarade ledningen tog han omgående hans rygg. Efter detta drogs tempot ner såklart, fast detta ville inte Jennifer Tillman acceptera med 8:Temple of Dreams (11%) och avancerade fram i dödens och började pressad ledaren. Visserligen höjdes tempot men samtidigt satt värsta konkurrenten utvändigt - så satt personligen väldigt lugnt i soffan. Och mycket riktigt så blev det aldrig något snack om saken när upploppet blev ett faktum - där Tudor Kronos gjorde sitt lopp!

 

V75-3: I inledningen blev det galopp favoriten 3:Calypso AM (23%) - desamma drabbade 7:Fonda Boko (9%) efter han nått ledningen. Detta gjorde att 1:Dynamite Light (11%) fick ledningen och i hans rygg hittade man spurtstarka 8:Sevilla (7%). Utvändigt om ledningen kom tidigt 12:Erik Sting (19%) och bakom honom satt ett ekipage som jag trodde starkt på, nämligen 11:Tadpole (2%). Efter dessa positioneringar så skedde inte mycket innan upploppet blev ett faktum. Det enda som skedde strax innan upploppskurvan var att Dynamite Light hade gjort sitt, Erik Sting tog därmed över ledningen medan Sevilla fick chans till en lucka. Över upploppet såg det ut som att Erik Sting skulle defilera mot mål, men då dök luckan upp för Sevilla som visade en speed som var grym! Erik Sting kunde inte svara på något sätt och dagens enda odds över 10 var ett faktum. Att dessutom Sevilla fanns med på lappen, gjorde ju inte saken sämre. Förresten så nämnde jag en viss Tadpole, hur gick det då? -Jo han spurtade till sig ett tredje pris.