V75-4: Starkast Vinner!

Efter två omstarter kom de tillslut iväg och under samtliga starter så galopperade favoriten 5:Finca Boko (30%) - så där försvann hennes chanser omgående. Ledningen togs hand om 4:Leemark´s Ambrose (4%) och utvändigt fick 2:Miss Gladiator (16%) som det pratades en hel del om i veckan gå den tunga vägen. Från bakspår kom sedan avancemang i tredje spår ifrån 14:Olympia Gold (15%) och i hennes rygg finns 15:Beverly Boulevard (6%). Olympia Gold får positionen i dödens medans Beverly Boulevard  dundrar emot ledningen där  Leemark´s Ambrose hade gjort sitt. Sedan är det verkligen en utklassning - och är hon dessutom spelad till 6% så är det alltid tacksamt!

 

V75-5: Omgången Storfavorit Visade Klass

De blev en enorm körning om ledningen mellan 1:Morelight (2%) och 2:Execute (3%). Detta passade storfavoriten Hawk Cliff (62%) som handen i handsken som avvaktade på sin tredje plats att slå till i rätt tid. Och när väl tempot sänktes kunde Hawk Cliff tillsammans med formstarka Erik överta ledningen utan att det kostade några direkta krafter. Den enda som på allvar försökte utmana var 6:Digital Engine (17%) som på sista långsidan satte hård press på ledaren. Fast när väl upploppsklockan ringde, så hade i princip Hawk Cliff avgjort det hela då han hade en längd till godo. Sedan blev upploppet en transportsträcka och triumfen var ett faktum. Trodde verkligen inte att han skulle hålla, men ibland har man riktigt fel.

V75-6: Favoriten som fick Bensinstopp!

Klasshästen 1:Ready Fore More (38%) är äntligen tillbaka på banan, fast då han inte tävlat sedan i augusti så trodde jag inte det minsta på vinst. Däremot trodde jag stenhårt på 2:Special Promise (15%) och därav blev det spik. Tyvärr så trodde kusken Santtu Raitala att  Ready Fore More  skulle bli en bra rygg, men ack så fel han skulle ha... Loppet inledes med att Ready Fore More höll ledningen, utvändigt hamnade 5:Åge Hornline (1%) men blev avlöst relativt omgående av 11:Ask For You (8%). Ready Fore More  höll upp ledningen jättebra fram till de sista metrarna innan upploppet då alla krafter tröt. I rygg satt min spik totalt instängd och fick acceptera att dagen var helt körd - Santtu ångrar nog valet av rygg. Vem avancerade då på sista långsidan, jo Örjan med Fire To The Rain (6%) och spurtade ner samtliga.

 

V75-7: Propulsion visade både Form och Speed!

Vi avslutar med det bästa till sist - nämligen Norrbottens Stora Pris där hela 1.000.000:- väntade på vinnaren. Jag själv trodde och hoppades på underbara 2:Nahar (8%), men det blev tyvärr återigen galopp. Det blev ett otroligt roligt lopp där mycket hände, det inledes såklart att 4:Nimbus C.D (17%) tog ledningen medan 3:Ed You (7%) tog rygg på honom. Utvändigt låg 7:Rocky Winner (2%) men hela ledartrion blev rundan rätt omgående av favoriten 10:Propulsion (31%). På sista långsidan går 9:On Track Piraten (14%) en ruskigt bra långsidan och satte en enorm press på favoriten i ledningen. Samtidigt går Nimus C.D ut ur spåren och utmanar, men den som jag inte nämnt ännu och som flyger över upploppet är härliga Åke Lindblom med 8:Sauveur (15%). Det blir en enorm fight men Propulsion visar sin vinnarskalle och streckar på sig vilket gör att Sauveur aldrig hinner dit och får acceptera att han återigen får ett fint andra pris.