Då sitter jag här igen och skall skriva ner några ord efter "midnattstravet" i Boden. Det blev återigen fina tävlingarna och det hela avslutades verkligen med ett topplopp i form av Norrbottens Stora Pris. Det hela slutade med fem rätt, detta efter att min första spik imponerat stort men däremot så tog min chansspik en rygg som verkligen inte hade sin dag. Att omgången dessutom innehöll ett kallblodslopp gjorde ju inte saken sämre direkt och att spiktrenden i dessa lopp håller i sig - tredje raka triumfen. 

Med mig är annars det hur fint som helst, EM-fotboll dagligen och massor av trav så livet leker verkligen! Hoppas att Ni har det minst lika bra och att Ni kommer få en fantastiskt underbar midsommar!

Till mina reflektioner..

 

V75-1: Imponerande trots Startgalopp!

Ett ekipage det pratades mycket kring på förhand var 7:Whitehouse Express (41%), men vad händer i inledningen? Jo galopp då han är riktigt het ifrån start, men Örjan lugnar ner han omgående och visst förlorar han mark men är ändå med i klungan. Samtidigt blir det hård körning mellan 5:Archie Dream (12%) och 6:Nappa Scar (13%) - där Archie Dream som förväntat blev vinnaren. Stunden efter kommer högoddsaren 8:Claudius F och sätter press i tredje spår och då testar återigen Nappa Scar och övertar ledningen. Här sitter han sedan säkert och när upploppsklockan ringer är han ohotad fram tills en viss Whitehouse Express gått en grym imponerad långsida. Och över upploppet (även fast Nappa Scar leder klart) så är speeden på Whitehouse Express  så hög så han vinner med marginal. Imponerande...

V75-2: Spiken som Gjorde Allt Rätt!

Hur kan man inte Älska dessa underbara kallblodslopp, det är verkligen omgångarnas höjdpunkt när de får delta. Här hittar vi min första spik för dagen och även fast snacket gick att 2:Tangen Haap (41%) var en för stor favorit - så var jag aldrig riktigt orolig.. Såg egentligen inget scenario där han kunde förlora. Och när sedan det blev körning mellan 1:Lesja Kongen (5%) och 7:Guli Storm (23%) så kändes mycket redan vunnit - speciellt när Lesja Kongen höll ledningen. När sedan 10:Krusen (10%) avancerade utvändigt i tredje spår blir det ännu högre tempo.. Tangen Haap  med Björn Karlsson satt med triumfkortet och väntade bara att slå till i rätt läge. Och på sista långsidan så gick han ut, rundade allt och krossade samtliga konkurrenter. Helt enkelt en kusk med is i magen som litade på sin häst till tusen!

 

V75-3: Stall Westholm gör det Igen!

Det blev aldrig någon fight i starten mellan storfavoriten 5:Le Chapeau (55%) och 7:Ebony Boko (9%) - för när Ebony Boko gasade på under några få steg så nådde han ledningen totalt ohotad. Storfavoriten valde därmed ta rygg på ledaren. Att  Le Chapeau var en alldeles för stor favorit ansåg jag redan på förhand, men att Ebony skulle vara så här otroligt fin det trodde jag aldrig. 9:Twigs Briard (10%) avancerade fram utvändigt om ledaren och försökte sätta press. Någon jag personligen trodde satt på triumfkortet var 2:Sambucus P.R (8%) som satt som tvåa utvändigt - men det var verkligen inte hans dag. På sista långsidan så avancerar 12:Västerbo Arthur (8%) fint, men när upploppet inleds tryts även hans krafter. Ebony Boko vinner med marginal och stall Westholm bevisar återigen att det är Sveriges formstarkaste stall, så jag borde kanske ha anat...