Ställer mig själv frågan... Redskapet som sådant är det definitivt inget fel på och dessutom har vi i Sverige ett bra och kontrollerande regelverk för regelvidriga drivningar. 

Vad säger Regelverket om Drivning?? 

"Drivning ska vara vårdad och inte utsätta hästen för onormal press. Körspö får endast användas för korrigeringar till 400 meter före mål. Efter det endast ett fåtal, enstaka gånger för lätt drivning. OM körspö används ska det finnas en töm i vardera hand hos kusken. Körspöt får inte föras i sidled, på hästens övriga utrustning eller för slag mot sulkyn. Man får heller inte utdela flera slag i snabb följd. Kusken får inte sparka mot hästen, driva med bakvänt spö, boxa eller driva hårt med tömmarna".

Norge Tog Ställning!! 

Hatten av för våra glada grannar i väst  som tagit avstånd ifrån detta redskap. Nu handlar det definitivt inte om att jag tycker att vi i Sverige använder körspöet felaktigt. Det är inte ofta man ser regelvidriga och plågsamma drivningar i Sverige och när väl de sker så beivras dessa. Fast med ett förbud säger Norge (underförstått) Nej till resten av omvärlden där det dagligen  förekommer avskyvärda drivningar. Om vi tar en tripp över Atlanten så är det ingen rolig syn och det gör att jag personligen inte har något intresse för den Amerikanska travsporten - Skärpning!!


Endast Ett Exempel!! 

Ni som gillar Åke Svanstedt - detta är bara ett exempel och det handlar definitivt inte att hänga ut någon. Fast drivningen över upploppet med Resolve i "VM-loppet" var inte alls rolig att se... Jag själv som är en passionerad travälskare som utgår ifrån kärleken till individen och ser ingen kärlek i dessa piskrapp. Ställer ytterligare en fråga - Varför??

Kärlek, Förtroende, Glädje!! 

Just därför är det en fröjd att se blad annat Daniel Redén tillsammans med sina ögonstenar. Här syns det på långt håll att det grundar sig i kärlek, förtroende och en fascinerande glädje att det skall vara en rolig upplevelse för individen att träna och tävla. 

Kulturskillnad!! 

Om man studerar och jämför länder så är det en stor skillnad i djurhållning och djurens värde.. Och dessa kulturskillnader tror jag är kärnan till problemet samt i kombination med det ekonomisk intresse där djurens hälsa tyvärr sätts i andra hand (om inte i tredje..)

Sätt Ner Foten, Kritisera och Påverka!! 

Ett förbud mot Körspö vill jag inte ha i Sverige. Det är en utrustning som om det används korrekt påminner hästen att det är nu det gäller vilket resulterar i enbart positiva effekter. Fast däremot vill jätte gärna att massmedia och annan expertis runt om i landet sätter ner foten. Belys problemet, kritisera och försök påverka! För hur vi än vänder och vrider på saken så är det kärleken och omtanken till individen som skall sättas i fokus. Att se ett djur lida/plågas skall vi ta avstånd ifrån - vad är ett liv värt jämfört med lite pengar...