Nu tänkte jag Götta mig i lite statistik som jag Älskar och samtidigt vill jag återigen berömma Tekno Odin för sin magiskt underbara insats under V64 på Gävletravet i torsdags (27/10). Blir lika imponerad och förvånad när Tekno Odin radar upp toppinsatser - att han är en elithäst har jag aldrig någonsin tvivlat över men att han gång på gång utmanar Järvsöfaks legendariska världsrekordtider är imponerande. När han dessutom för några veckor sedan pulvriserade Järvsöfaks gamla världsrekord över full väg förstod jag att även Tekno Odin är en legendar. Trodde aldrig någonsin skulle få uppleva dessa tider igen, så just nu är jag som ett barn på julafton när Tekno Odin står på startlinjen..

I torsdags var det sprinterdistansen som gällde och dessutom på samma bana där Järvsöfaks satte sitt gamla världsrekord. Här nedan ser Ni en jämförelse i tidsnoteringar.

Järvsöfaks vs Tekno Odin

500 m:     1.18,5  vs  1.16,1 

1.000 m:  1.17,8  vs  1.17,5

1.640 m:  1.17,9  vs  1.18,6


Att Tolka Tiderna!!

Järvsöfaksen travade mer jämna tider, medan Tekno Odin inleder betydligt snabbare fast däremot tappar han betydligt fler tiondelar i slutet av loppen. Nu är fortfarande Järvsöfaks världsrekordinnehavare på distansen, men det finns en stor skillnaden på dessa lopp. När Järvsöfaks satte sitt världsrekord var det ultimata förutsättningar, mitt i sommaren med en perfekt bana och väderförhållande. Tekno Odin hade inte samma flyt, visst banan var det definitivt inget fel på men det blåste och motvind är kanske inte det ultimata när man försöker sätta världsrekord.. Just av den anledningen så gör det hans insats ännu mer imponerade - tar återigen av mig min berömda hatten! Och frågan jag ställer mig är om inte Tekno Odin inom en snar framtid har tagit över även detta världsrekord? Vi går en spännande framtid till möttes!!