Straffa inte Travsporten!

Det jag fått uppleva kring travsporten under de närmsta dagarna hoppas jag innerligt att jag slipper uppleva igen. Detta är resultatet av att det existerar ett antal rötägg i den stora underbara travfamiljen och för dessa så handlar de endast om framgångar och pengar - där hästarnas värde är lika med noll. Denna lilla klick förstör för så många och smutskastar hela sporten - vilket har inneburit att många förkastar hela travsporten och kräver att folk skall ta avstånd. Att sätta ner foten och göra sin röst hörd är viktigt i denna frågan och framförallt i denna tidpunkt. Fast vilka straffar vi om vi vänder ryggen till hela travvärlden?? Tänk på alla underbart fantastiska eldsjälar som lägger ner alla sin tid, engagemang och pengar bara för att de vill hålla på med det som de Älskar. De som utgår ifrån djurets välbefinnande och som oavsett motgångar alltid kommer finnas vid hästens sida! Skall vi straffa dessa människor? Absolut INTE!!!  Hatten av för dessa individer -utan dem så existerar ingen travsport!  

Nolltolerans - Livstidsstraff!

Jag ställer mig frågan om och om igen: Hur fungerar egentligen en person som Fabrice Souloys! Är jakten på rikedomar så stor att empati, moral och medkänslan slutar existera? Hur kan man medvetet spruta in en substans i ett försvarslöst djur som inte ha någon chans att kunna säga nej? Kan han se detta djur i ögonen eller är han totalt likgiltig inför detta? Att symtomatiskt straffa en levande varelse som är totalt hjälplös och förkorta dess liv är makabert! Ju mer jag ställer mig fråga desto mer upprörd och framför allt ledsen blir jag. Att han dessutom försöker bortförklara detta tycker jag bara är patetiskt och totalt ryggradslöst!  Det enda rätta är som jag tidigare varit inne på - Livstidsavstängningb och riktigt höga böter! Historisk sätt har djuren fått lida mycket p.g.a människans girighet - det är nu dags att ta steget! Skulle nu straffet bli livstid (som är det enda rätta) så skickar detta en signal till den lilla klick som bara förstör för alla inblandade - att Hej Då när vi avslöjar Dig! Nolltolerans mot dopning är det enda som hjälper!!! 

Björn Goop skall INTE Straffas??

Mycket kritik och hårda ord har riktad mot Björn Goop och de vill ställa han mot väggen - ifrågasätta hur han kunnat styra Fabrice Souloys ekipage och framför allt varför han stannade kvar i Frankrike???  Nu är verkligheten komplex och det är alltid lätt att kritisera och anklaga. Världen vi lever i är inte antingen svart eller vit som så många tyckas tro! Det finns mycket här att ta hänsyn till, alltifrån oskyldiga hästägare till skrivna kontrakt. Björn hade åkt på en längre avstängning så vad hade han egentligen något val? Skall Björn personligen straffas för något han inte är delaktig i?  Han tog dessutom ställning och förkastade allt vad som uppdagats kring Fabrice Souloys. Han blev djupt berörd och riktigt ledsen - dessutom har denna härva resulterat i att en av av Sveriges absolut bästa kuskar genom tiderna blivit omotiverad.  Björn är INTE skyldig utan är ytterligare ett led i de personer som blivit hårt drabbade av denna fruktansvärda skandal. Det jag hade önskat är en enad travfamilj där vi stöttar och framför allt försöker tvätta bort det dåliga ryktet som drabbat sporten. 

Kärlek och Passion skall ge Solsken!

Kärleken och Passionen är ord som jag gärna och ofta använder när jag skall beskriva travsporten. Så när mitt största intresse och min livsstil blir smutskastat så reagerar jag starkt! Hur lång tid kommer det ta innan dessa mörka moln ersätts med solsken det har jag ingen aning om och det får framtiden utvisa. En sak är säker och det är att på längre sikt kommer travfamiljen bli starkare - då det är jättebra och viktigt att dessa brutala fuskare åker dit! 

 

Så ta fram Er Kärleken och Passion - de behöver Travsporten!!