Sommaren har övergått till höst och dämed får man ytterligare en parameter att väga in i sina analyser - vem har tappat form, vem behärskar höstbanan allra bäst etc. I helgen som passerade kan jag verkligen inte klaga på den fina travsport som varit med höjdpunkter som Europa Derbyt,  VM-loppet samt SM-tävlingar med superjackpot. Jag har sagt det förr och säger det igen: "Älskar denna härligt underbara sport"! 


Inte ens Vädret kunde Stoppa Readly Express!! 

Frankrike, Paris - Vincennes travbana. Och här var väderförhållanden långtifrån de ultimata - det ösregnade och blåste. Det blev en härlig fight mellan Tobin Kronos och Readly Express. Örjan tillsammans med Tobin Kronos fick överta ledningen ganska omgående och av den anledningen körde Jorma fram utvändigt med Readly Express för att sätta press. Och visst blev det en härlig duell, där övriga ekipage kom i bakgrunden. Readly Express visar verkligen att detta är en elithäst som är att räkna med under lång tid i framtiden. Ifrån dödens så krigade han ner Tobin Kronos och jag bara måste ta av mig min berömda hatt och buga och bocka - imponerande är ordet!!


Ingen kunde hota Resolve!!

Dryga dygnet senare var det dags för VM-loppet i New York på Yonkers Raceway. Oasis Bi tog som förväntat ledningen och lika förväntat var att Resolve med Åke Svanstedt fick överta ledningen. Sedan var i princip loppet över där ingen kunde pressa ledaren - återigen imponerande! Har visserligen varit inne på det tidigare, att det saknades några utmanare med mer stjärnglans. 


Bloggen i Veckan? 

Det blir ingen djupare intervju i veckan med någon intressant ifrån travvärlden. Har just nu många järn i elden med bloggens utformning, så pausar denna följetong denna veckan. Däremot om Du missade förra veckans premiär då Johanna Kinell, skötare av Jetset fick utstå mina frågor så länkar jag till artikeln här nedan:

Johanna Kinell, skötare av Jetset.

Vad händer mer? Jo kommer även göra en kär återblick och minnas tillbaka till ett underbart klassiskt Elitlopp. Självklart kommer även ett fylligt sammandrag  (Spurtat och Klart) från V7:an från Åby i helgen och en detaljerad analys av bägge V7:orna (Romme och Solvalla) 


Mycket Nöje!!