Då var det återigen dags att lägga ytterligare en vecka till handlingarna.. Sitter här hemma med feber, så vad passar bättre än att götta sig i videoarkivet inför veckans V8:a och V7:a.

Barfota eller Inte?

Då är det strax första december och det är då barfotaförbudet inleds. Det är verkligen ett hett debatterat ämne där de flesta traventusiaster har en åsikt. Jag personligen har definitivt inget problem med förbudet, utan hör till den skaran som bara tycker det är en fördel. I djurperspektiv och i individens synvinkel så är det bara en fördel. Det blir dessutom "rättvisare" förhållande och speciellt så slipper man all dessa spekulation om vem som skall gå barfota eller inte. Rent speltekniskt så slipper "Du och jag" jaga skötare och tränare för att få den ibland helt avgörande sistahands informationen. 

Jag tycker dessutom att svensk travsport skall införa ett klart och enkelt regelverk som fungerar för alla parter - men där såklart individens hälsa skall stå i fokus. Självklart måste det finnas undantag, vid väderomslag och uttalande från banveterinär. Men inför en tidsintervall där man inte få rucka på regeln om man inte har skäl för detta. I så fall slipper man dessutom spekulationer när vissa tränare med flit (??) mörkat ett skoryck. 

V86 blir den sista tävlingen med barfotatravare så se upp här med ekipage som tar sista chansen att få en extra boost... 

Galopperna Stoppade inte Tekno Odin och Going To Press!!

Blir bara mer och mer förtjust i Tekno Odin och har sagt det förr och säger det igen - kan inte riktigt förstå att vi äntligen ha fått ett kallblod som utmanar Järvsöfaks världstider. Trodde verkligen aldrig jag skulle få uppleva detta igen så jag njuter i fulla drag! Ett stort bevis på hans storhet var i söndags när han efter två korta men ändå dubbla galopper hittade travet, rundar fältet och är precis lika överlägsen som vanligt. Tar av mig min berömda hatt!!

Jag fortsätter att ta av mig hatten för i söndags fick vi se ytterligare en magisk insats - denna gång av Going To Press. Efter en kraftigt galopp i inledningen tappade denna fina treåring välbehövlig mark och det tog dryga varvet innan Jorma Kontio hade kontakt med fältet igen. 900 meter ifrån mål började de avancera i tredje spår - för att i sista kurvan gå i fjärde spår. Fast han var helt enkelt bäst och och spurtade ner samtliga och vinner dessutom enkelt. En enastående Insats! 

Tillsammans Lag?

Har nu några platser över i mina tillsammans lag (både till V7 och V8). Är Du intresserad så skicka ett mail till trav@telia.com så fixar jag in Dig. 

Julafton i många dagar i December!

Sist men inte minst glöm inte bort att det är julafton hela december med massa roliga V7-omgångar.. Här följer programmet i sin korthet:

 • 3 december, Jägersro (Uppfödningslöpningen).
 • 10 december, Färjestad (E3-Revanschen).
 • 17 december, Åby.
 • 23 december, Örebro (Uppesittarkväll).
 • 25 december, Umeå. 
 • 26 december, Solvalla (Finaler)
 • 27 december, Momarken. 
 • 28 december, Halmstad. 
 • 29 december, Uleåborg. 
 • 30 december, Bjerke. 
 • 31 december, Mantorp.

Under dessa dagarna kommer det som vanligt vara lika djupgående analyser, fast däremot så kommer inte analyserna i textformat vara lika detaljerade. Detta beroende på tide inte räcker till. 

Mycket står på spel under dessa dagar och speciellt vem kommer ta hem Kusk- och Tränarligan på V7 - Så här ser toppstriden ut: 

Kuskligan:

1. Örjan Kihlström -  52 Segrar

2. Björn Goop -  46 Segrar 

3. Erik Adielsson -  38 Segrar

4. Ulf Ohlsson - 31 Segrar

5. Johnny Takter -  24 Segrar *var dessutom borta i flera månader

Tränarligan:

1. Reijo Liljendahl - 23 Segrar

2. Peter Untersteiner - 21 Segrar 

3. Björn Goop - 21 Segrar 

4. Daniel Redén - 20 Segrar 

5. Stefan Melander - 20 Segrar