Då var det tisdag och är precis hemkommen  efter att har jobbat natt. Har hällt upp en kopp kaffe och tänkte nu skriva av mig lite innan det är dags för John Blund...  

Halva januari har nu passerat och snart är det dags för vinterns stora höjdpunkt.. Jag pratar såklart om Prix d´Amérique och skall självklart tjöta en del kring detta.. Pratar vi om denna prestigefyllda tävling så måste man ju bara nämna Daniel Redén som nu har hela fyra (!!!) stycken ekipage klara för världsloppet!  

Propulsion är kanske det ekipage som har störst möjligheter till en framskjuten placering, men samtidigt får vi nu göra ett frågetecken då Daniel tvingades stryka honom i helgens Prix de Belgique. Visserligen har träningsrapporten bara varit positiva fast skulle nog behövt loppet i kroppen för att  maximera formen. Anledningen till strykning  var ett infekterat sår och de kommande dagarna kommer bli helt avgörande om starten är i fara.. 

Call Me Keeper visade återigen upp en fin form när han genom sin andra plats i Prix de Belgique belönades med en  Prix d´Amérique-biljett. Loppet i sig blev minst sagt händelserikt där grymt startsnabba 15:OASIS BI tog hand om ledningen. Relativt omgående avancerade 3:CALL ME KEEPER i tredje spår, detta samtidigt som 13:AKIM DU CAP VERT övertog ledningen. CALL ME KEEPER placerade sig utvändigt om ledaren, fast återigen blev det ett ledarskift då 11:LIONEL rundade ledarduon. Fast det blev ingen långvarig ledning då 4:ROCKY WINNER ville känna på ledarpositionen - strax därefter var Björn Goop trött på positionen i dödens och övertog ledningen. 2:BRIAC DARK avancerade utvändigt och strax innan upploppet lämnade de två övriga fältet. CALL ME KEEPER strider riktigt bra över upploppet, men det jobbiga upplägget hade satt sina spår och kunde inte matcha spurten från BRIAC DARK.  Daniel Redén visade verkligen form då samtliga ekipage fick topplaceringar - Wild Honey slutade trea, Lionel fyra samt en sjätteplats för Trinity Zet.  Framgångarna för stallet slutar inte där då fina In Vain Sund triumferade på Vincennes dygnet innan.  


"Godis i Vår" 

Det blev ju ingen start för Nuncio i Prix d´Amérique,  men de satsar emot Elitloppet där tanken är att han skall försvara sin titel. Även en start i Olympiatravet  kan bli aktuellt - så en hel del godis är att vänta under våren.. 


"Utseendet och Sponsring" 

Har under de senaste veckorna jobbat en del kring utseendet och layouten kring bloggen. Hoppas Ni gillar det nya utseendet och hoppas att de skall vara enklare och smidigare att surfa runt och hitta på Bloggen. Det som är helt nytt för idag är de tre nya flikarna på menyraden (längst upp på bloggen). Två av dessa har jag gett rubriken: V75-Analys samt V86-Analys. Här hittar Ni mina analyser till veckans två största spel i kronologisk ordning. 


Har även gjort en flik för Sponsring av Bloggen. För Er som har missat det så är det så att jag vill satsa ännu mer på bloggen och göra den ännu bättre och slagkraftig. Detta är en hobbyverksamhet där jag avsätter väldigt mycket av min lediga tid och vissa veckor så räcker inte den tiden till som jag önskar. Just därför har jag efter noga övervägning kommit fram till att en sponsring från Er läsare skulle kunnat lösa denna problematik. Jag Älskar trav och vill satsa vidare och göra Bloggen ännu mer effektiv rent speltekniskt. Detta är definitivt inget sätt att tjäna pengar på, utan kommer utnyttja var enda krona till att "köpa mig" mer tid så jag kan avsätta mera tid till bloggen. Genom att Ni skänker och sponsrar bloggen så kan jag "få loss" mer tid till analyserna, vilket gör att jag kan arbeta igenom dem på ett helt nytt sätt. Jag tar glädjeligen emot alla bidrag mindre som större. Varenda krona räknas och gör att bloggen kan fortsätta utvecklas. I nuläget kan man skicka ditt bidrag via Swish eller via  PayPal. 

Swisha till:  0722 47 81 81    

Eller skicka via Paypal till mailadressen  trav@telia.com 


"Tyck Till" 
Startade även en omröstning i förra veckan där jag ställde frågan var Ni tycker om mina Analyser till V75 och V86. Har Du inte svarat på den frågan så får Du gärna göra det via denna länk. Det ger mig ett hum om vad Ni läsare  tycker om bloggen och är ett steg att utveckla Bloggen. Just därför kommer jag genomförs ytterligare en omröstning med förslag på idéer som skulle kunna göra bloggen bättre där Ni får önska och berätta vad  Ni tycker bloggen saknar. 

"Nytt Regelverk" 

Det nya regelverket som trädde i kraft vid årsskiftet fick vi se prov på under lördagens V7:a. Detta p.g.a Peter Ingves regelvidriga styrning över upploppet med Quattro Töll som störde Stuck On Joe. Det nya regelverket säger att istället för att diska ekipaget så flyttar man istället ner dem till den placering som de drabbade ekipaget hade.