Mitt i den sköna känslan när jag igår kväll satt och skev min V75-analys så nås jag av nyheten att fyra ekipage från Fabrice Souloys stall ha varit dopade. Det är rent ut sagt för jävligt och självklart skall alla B-prov analyserat först innan man dömer - men är detta bevisligen sant så hoppas jag på en livstidsavstängning. 

Älskar verkligen hästar som individ - de är så levnadsglada och ger så mycket kärlek. Hur kan någon vara så egoistisk och känslokall? Att doppa en försvarslös individ - säger bara en sak Fruktansvärt!!! Är Du en idrottsman som väljer att dopa Dig så är det Ditt personliga val. I detta fall finns det inget val och det är detta som gör mig så otroligt ledsen och förbannad. Blir riktigt upprörd speciellt när det handlar om Fabrice Souloys, då det inte är första gången han är ute i blåsväder. 

Dopningssubstansen vi pratar om är Kobolt som är ett naturligt grundämne i våra och hästars kroppar. Detta ämne finns i hästars foder, kosttillskott (vitamin B12) samt i vissa läkemedel. Den ger en utökad uthållighet samt en minskad trötthet. Det är en form av bloddoping som är betydligt mer känd inom den mänskliga idrotten. I bedömningen hoppas jag de tar hänsyn till att extrema höga nivåer av Kobolt är dödliga och skulle detta bevisligen ha pågått under en längre period är det riktigt skadligt och kommer förkorta hästarnas liv. Detta är det första riktigt stora dopingfallet i Europa, endast haft några liknande fall i USA och Australien. Så av den anledning hoppas jag verkligen att de sätter ner foten och stänger av honom på livstid - nolltolerans skall gälla!!! 


De ekipage som  har visat förhöjda värden är:

- Lionel: Både Postivt A- och B-Prov.

- Un Mec d´Heripre. Postivt A-Prov, B-provets analys väntar.

- Your Highness: Postivt A-Prov, B-provets analys väntar

- Timone EK: Postivt A-Prov, B-provets analys väntar


Så det är inte vilka ekipage som helst - både vinnaren av Olympiatravet och Åbys Stora Pris. Fast under dessa tävlingar skall inga positiva dopingprov ha visats...  Alla hans hästar är tillsvidare avstängda i Sverige, vilket jag tycker är ett bra ställningstagande. Och av de rapporter som jag har fått till mig så ligger nivåerna mellan 20-25 gånger högre än vad som är tillåtet - vilket är hiskligt hög nivå i mina ögon.