Det är min programpunkt där jag sammanfattar min tidiga V75-analys. Ni får ta del av mina tankar och idéer - ger Er mina spikförslag, lås och bjuder på mina stora drag i omgången. Som sagt är detta mina tidigare tankar och det kommer att skilja sig en hel del från hur jag kommer konstruera mina system då analysen pågår kontinuerligt ända fram till att tävlingarna inleds. Jag utgår alltid ifrån ekipaget segerchans vilket sätts i relation till spelvärdet - finner jag en möjlighet att det går att fälla de stora favoriterna så gör jag alltid det. Jag ger Er även ett systemförslag på ett spelvärt system runt 1000 rader d.v.s 500:- som satsar mot de stora slantarna..

VÄRD: Bollnästravet är det som denna eftermiddag öppnar upp sina portar och bjuder in oss till V75. Vi får fortsätta njuta av en bana med ett längre upplopp (207 meter), vilket kan skilja agnar från betet.

FULL POTT: I onsdags blev det full pott i ett av mina V86-system - hade då elva streck i sista och hoppades på en riktig kupongrensare fast med ett litet favoritfall blev det ändå en "liten" slant tillbaka på 57.365:-. Grattis till Er som ryggade mina system och på lördag kör vi igen

Vill Ni Rygga Lördagens V75-System så konstruerar jag fyra stycken:

1."Streckat och Spikat, 750:-/andel: Dyrare men samtidigt är vi ett mindre gäng som delar på slantarna. OBS säljs endast åtta andelar till detta bolag.

2. ”Streckat Såklart”, 350:-/andel: Skrällsystemet som spikar där spelvärdet är högt och garderar samtliga storfavoriter.
3. ”Streckat Solklart”, 200:-/andel: Det Spiklösa Systemet som försöker fälla samtliga favoriter.
4. ”Streckat och Klart”, 165:-/andel: Det billigaste systemet som konstrueras med en spik – är systemet som hittills hittat de högsta vinsterna.

Ni köper in Er i mina system via denna länk:
https://minandel.se/experter/johan/

VARFÖR VÄNTA - NU KÖR VI...

BÄSTA SPIKEN - VÄSTERBO GROSBOIS (V75-6)

"En Lämplig och Skräddarsydd Uppgift"

VÄSTERBO GROSBOIS har rätt förutsättningar och har en riktigt intressant uppgift framför sig. Är ruskigt snabb ut och ingen av de invändiga är inte ens i närheten av att kunna accelerera så kvickt de första stegen - har dessutom tagit hand om ledningen fyra gånger på de senast fem starterna. Från spets biter han ifrån sig bra och blir minst en klass bättre. Har ett lopp i kroppen efter en kortare paus på dryga månaden där han i vanlig ordning var först till plankan och kontrollerade allt från start till mål - avslutade sista rundan 12,2 och hade sparat i mål. Motståndet är förstås tuffare än senast, fast de värsta konkurrenterna har lottats till betydligt svårare utgångslägen och måste vara riktigt bra för att de skall lyckas plocka ner min vinnare från spets. Jag tycker uppgiften ser lämplig och skräddarsydd ut för VÄSTERBO GROSBOIS och det luktar spets och slut lång väg - jag spikar. Ni som går i garderingstankar skall plocka med NOW OR NEVER FLAIR som är en högkapabel sort - men har inte fungerat alls i travet på den senaste tiden då det blivit hela fyra galopper på de fem senaste starterna. Skor runt om i kombination med ett bakspår tror jag har en positiv effekt och ökar möjligheterna till en felfri avgång. Felfri räknas han alla dagar i veckan och har kapacitet att runda samtliga och då skall inte Rauno Pöllänen känna sig helt säkert framme i spets. LOUIE BRODDE har ett perfekt smygläge och får han en fin ryggresa samtidigt som det blir lite tempo där framme då kan han avsluta sylvasst, dessutom sitter Örjan upp. Till denna start rycker de bakskorna vilket de gjorde under elitloppshelgen och då föll de väl ut och klockades på 1.10,7 över den korta distansen - självklar vid gardering. Vill även varna för långskottet RAJA RIBB som besitter toppform med två raka segrar och som till denna start skall köras i jänkarvagn för första gången.

SPELVÄRDA SPIKEN - HARVEY (V75-5)

"Följetongen Fortsätter - Spikar Igen"

Förra veckan hade jag en bra känsla för HARVEY och satt då fastlåst i rygg på ledaren KARL SJÖHAMMAR - såg bländande fin ut och klättrade i dennes rygg och hade i princip allt sparat i mål. Näst senast visade han dessutom vad han är kapabel till, så formen är det absolut inget fel på. Är snabb ut och denna veckan är chanserna betydligt större att de hittar först till plankan. I första fas så rusar säkerligen ospelade AZRAEL till ledningen där Thomas Lönn är intresserad av en rygg och lär omgående släppa - lyckas bara HARVEY svara ut B.B.S.JHONNY så är mycket vunnet. Gör visserligen debut över den långa distansen, fast det ser jag verkligen inte som någon nackdel då han besitter styrkan, men skall påpekas att Magnus Jakobsson ersätter Johan Untersteiner. Oavsett så finns det ingen anledning natt misstro honom, så följetongen fortsätter där känslan säger spets och slut - jag spikar. Ni som vill gardera får inte glömma spetshotet B.B.S.JHONNY som nu har lopp i kroppen, går även bra i ryggar och visade senast han kan avsluta sylvasst - stallet pratar dessutom om ryckhuva för första gången vilket kan ge en enorm effekt! Skrällen MAGNOLIA BOY är totalt bortglömd och skulle de bara fixa spåret så finns hårdheten och styrkan att utmana. GARMIN B.J med lopp i kroppen har haft siktet inställt på denna uppgift och är värd ett streck. Minst spelad i gänget är MY GIFTED MY som är rysligt startsnabb som spetsat fyra raka stater i rad när han haft framspår. Så trots sitt bakspår kommer de hitta en fin position och skulle de sedan får spara speeden till slut så skulle den stora skrällen kunna vara ett faktum - blir dessutom favoritbalansen i form av barfota runt om. VÄSTERBO POKERFACE rankar jag ner något då han både är orutinerad och har ett dåligt utgångsläge. Har däremot visat fin kapacitet och har fyra segrar på de fem senaste starterna - på form och kapacitet är han förstås självklar på garderingslappen.

CHANSSPIKEN - BOTTNAS COMMANDEUR (V75-7)

"Strul på många håll - det gynnar min Starka Vinnare"

SIR Q.C är favorit och visade verkligen upp sin kapacitet i början av året där han radade upp sex raka segrar. Har på senare tid varit ute i stentuffa gäng där han senast mötte stjärntravaren LOVE MATTERS - trots att han avslutade 9-blankt de sista 800 så hade hade han inget med segerstriden att göra. Så är förstås ursäktad för det nederlaget och möter denna gång betydligt passande motståndare över favoritdistansen. Är benhård och riktigt stark - skulle dessutom SUPER ZANTOS ta en länd på ANTONIO TABAC kan det lösa sig helt perfekt och Ulf Ohlsson kan tidigt överta ledningen. Fast det bör påpekas att stallet låter sugna att testa SUPER ZANTOS i ledningen, fast om det blir verklighet är jag däremot inte lika övertygad om. Oavsett så har SIR Q.C toppchans då han är kapabel att plocka ner detta gäng i från dödens - men är långtifrån en säker vinnare. ANTONIO TABAC är självskriven om Ni tänkt gardera, Oskar Kylin Blom lär ladda allt var som går för att lyckas svara ut övriga - skulle detta lyckas har de stora chanser att spåra hem denna historia. Bommar de ledningen blir det förstås betydligt mer chansartat, fast är förstås inte borta för uppstår luckan över upploppet så går ingen säker. Min första häst är däremot BOTTNAS COMMANDEUR där raden inte skrämmer det minsta och blir här bortglömd. Gillar denna superstarka travaren extremt mycket och kan få ett perfekt löpförlopp med fina ryggar - tror han plockar ner samtliga under sista rundan på ren råstyrka. SOBEL CONWAY har varit förföljd av dåliga utgångslägen och har nu äntligen fått ett framspår - laddas och skulle de hitta till ledningen är det förstås toppchans. Vingelrisken är visserligen överhängande, fast med minsta lilla klaff så kan det lösa sig helt perfekt - distansen är ett stort plus. LINUS BOY tror jag ofta på och förgyller ofta mina kuponger - är självklart om man streckar på. Han gör det bra hela tiden men utgångsläget är långtifrån det bästa. Rankar faktisk ner han rätt rejält denna veckan då insatsen i lördags gör mig lite tveksam - blev trött utvändigt ledaren och det hela slutade med galopp. Hur har han tagit detta loppet, nu när det blir såpass täta starter - inte tidig... Letar Du en skräll är SUPER ZANTOS ett roligt och intressant bud - laddas och får en fin resa från ledningen alternativt i rygg på ledaren. Detta blir ett dyrt lopp om man vill gardera, så istället för att strecka på så tar jag ställning. Det luktar strul på många håll och läser loppet på följande sätt: SIR Q.C kan får göra jobbet utvändigt om ledaren, ANTONIO TROT kan bli instängd, stor vingelrisk för SOBEL CONWAY, SUPER ZANTOS kan blir trött framme i spets efter att ha starka SIR Q.C utvändigt. Så istället för att strecka på tar jag ställning och spikar BOTTNAS COMMANDEUR som jag tror kommer kriga ner samtliga över sista varvet, dessutom väljer det att rycka samtliga skor vilket är första gången sedan september i fjol - en intressant spik där spelvärdet är otroligt högt.

LÅSET (V75-3)

"Tråkigt men Slagkraftigt"

QUEER FISH går bra över alla distanser och senast de var ute över denna distans plockade han ner favoriten CANARI MATCH - klockades 9-blankt sista 800 så här finns det verkligen fartresurser att tillgå. Nu blev spåret inte det ultimata men Kaj Widell kommer troligen gasa vad som går för att försöka försvara sitt innerspåret - blir till största sannolikhet över ifrån start. Då blir det förstås ett chansartat upplägg där de får hoppas på turen - på grundkapacitet och form är han självskriven på garderingslappen. Daniel Redén har verkligen snurr på stallet och pengarna rullar in - denna veckan är det toppchans för CANARI MATCH. Är snabb ut och lär tidigt sitta i ledningen - från denna position är det förstås toppchans. Fick senast som sagt se sig besegrad av QUEER FISH och trots att avslutningen var bländande( 08,5 sista 800) fick han se sig besegrad. Örjan sitter på leken och skulle inte bli förvånad om han spårar hela vägen runt. Min förstahäst är ingen av denna duo utan satsar mina slantar på stallkamraten IN VAIN SUND som Daniel Redén själv kör. Har nu två lopp i kroppen där han visat form direkt - näst senast flög han fram över upploppet och inkasserade ett fint andrapris. Senast var han ute mot självaste PROPULSION och även om han inte hade med segerstriden att göra gick han otroligt bra och klockades på 1.09,9 över den aktuella distansen. Presterar han ett liknande lopp måste konkurrenterna vara helt på topp för att kunna besegra honom. Det lilla som oroar är just att Daniel Redén ogärna matchar sina travare mot varandra och ställer lite frågan kring upplägget... Är visserligen inte startsnabb så det viktigaste för Daniel är att hitta ner i en lämplig rygg - skulle det lösa sig så kommer han på nytt flyga fram och då tror jag att de knäpper samtliga på nosen. Denna trio är den mest betrodda och är kanske inte det mest fantasifulla låset - tråkigt men slagkraftigt! Ni som har råd skall även plocka med SPITCAM JUBB för det är alltid farligt att nonchalera en viss Micael Broberg, är snabb ut och är det solklara spetshotet mot favoriten - från ledningen är det hästen att slå och utrustas dessutom med googles och jänkarvagn, blir dessutom barfota runt om. Kan även vara farligt att glömma bort elvaåringa BEAU MEC som har visat en fin kapacitet under året, behöver såklart superklaff om det skall lösa sig ifrån bricka 12 - med hårt tempo framme i spets så kommer han straffa många över upploppet.

HEL(GARDERINGEN)

V75-1: "Doktorn är Draget"

WELLINO AVENUE är en klasshäst och en äkta segerstaplare fast var en total besvikelse senast där han tröttnade över upploppet. Behövde kanske det loppet och skulle inte bli förvånad om han tagit flera kliv till denna start. Skulle formen infinna sig kanske det bara är så lätt att han bara är bäst - de övergår från barfota bak till skor runt om för att han skall få bättre fäste. Med insatsen senast i bakhuvudet gör att jag rekommenderar gardering. DOCTOR DOXEY ZENZ är ett av mina stora drag i omgången som verkligen besitter form med sina tre raka segrar och vann överlägsen senast där avslutning gav mer smak - klockades 10,3 sista rundan. Klarade senast av fjärde spåret i volten, så har ingen anledningen att misstro han denna gång - de passar samtidigt på att rycka samtliga skor vilket är första gången i år och känslan att en ny topplacering är att vänta. Plockar även med det ekipage som sitter i ledning som antingen blir LOKE SURVIVE alternativt SUCH A KNIGHT som båda har visat form och trivs i spets. De kan spåra länge om de får bestämma tempo en bit - kanske till och med hela vägen runt. Plockar även med två galoppbenägna travare i form av EELIS samt ESPRIT SISU. Den förstnämnda har riktigt hög kapacitet, men har felat tre av de fyra senaste starterna. Formen är det inget fel på och gick strålande bra efter galopp näst senast, klockades 10,1 sista 800 - löser sig spåret samtidigt som de hittar ner från bricka 8 kan det lösa sig perfekt. ESPRIT SISU har visserligen två raka galopper men visade form innan dess med två segrar på tre starter - utgångsläget går inte klaga över och blir nu skor runt om vilket höjer chanserna till felfri avgång. EVAZAN AM har en fin rad med två segrar på de tre senaste insatserna - har styrkan för att runda detta fält då han är riktigt bra för klassen. Ett sista streck går till långskottet LUGNETS SARDONYX som är ny i klassen och kommer ifrån seger - har formen och med klaff kan han leverera direkt.

V75-4: "Får han spara sin speed blir han livsfarlig"

I onsdags bjöds vi på en härlig kallblodsafton då derbyt avgjordes och på lördag är kallbloden även tillbaka på V75-lappen vilket alltid är ett lika kärt återseende om Du frågar mig. Själva loppet ser öppet ut och kostar en del streck om man inte är våghalsig och spikar sig ur. Favorit blir B.W STURE som har form med hela tre segrar på de fem senaste starterna. Gör ändå några frågetecken då han kan bryta ner något och det kan ställa problem från bakspår. Är bättre när han har tätkänning, men det råder inget tvivel om att detta är en högklassig travare - fast spelvärdet är stort att försöka fälla. Vill Du spika Dig ur denna avdelning så skulle jag rekommendera FENDER som blev påkörd senast och det loppet är bara att glömma - tar ändå med mig avslutningen efter galoppen för den vara femstjärnig. Har hittat nya växlar sedan de utrustad han med rycktussar och de fortsätter såklart med denna utrustning. Har ett perfekt utgångsläge och kan direkt hitta en fin rygg och får han spara sin speed blir han livsfarlig och kommer att plocka ner de flesta till slut. Vill man däremot försöka hitta skrällen i denna avdelning så råder jag Er att först och främst plocka med spetshästen som troligtvis är NORDBY FRÖY alternativt KLACK VILJA. Den som är först framme kommer att få överta ledningen från IDUN som lär vara först framme till plankan. Båda har fina farter i kroppen och får de sätta ett jämnt och hårt tempo på tillställningen kan de spåra länge. Det bör påpekas att de planerar att sätta skor på NORDBY FRÖY vilket är ett stort minus och var det gäller KLACK VILJA så kan det denna gång bli jänkarvagn. GRANETTA var senast lite av omgångens skrik och gjorde ingen besviken och avgjorde lätt efter en perfekt resa. Denna gång är utgångsläget tuffare, fast skulle det återigen lösa sig med ryggar längs vägen kan han återigen vara bäst till slut. Två kapabla och totalt bortglömda är TORWALL och BJÖRS FREJ. Den förstnämnda är väldigt osäker i travet och har nu tre galopper på de senaste fem starterna. Senast gick han felfri och avslutningen var plusbetonad där han klockades för 22,5 sista 700 - blir farlig med rätt ryggar och dessutom blir det barfota fram vilket är första balansändringen på fyra år! Formlösa BJÖRS FREJ kan bli farligt att nonchalera helt och är det någon som kan få igång ett kallblod så är det Ulf Ohlsson. Har som sagt inte visat någon form i årets starter, men skulle han vakna på rätt sida finns kapacitet att kliva runt hela detta fältet - rycker dessutom bakskorna för första gången i år! Det sista strecket går till LEX PEIDEI som oftast gör gedigna insatser men vinner inte så ofta, saknar kanske lite hårdhet till slut - med rätt ryggar kan det ändå lösa sig och är värd ett streck på garderingslappen.

DRAGET

SUCH A KNIGHT (V75-1): Kan från sitt springspår hitta till spets och har då toppchans alternativt i positionen i rygg på ledaren.

AVANTIS RED WITCH (V75-2): Är väldigt väldigt tidig på en garderingslapp och har nu tilldelats ett perfekt utgångsläge - lär dundra till spets och har segrat två av de tre senaste gångerna man nått denna position. Känslan är att de testar kör i ledningen, men skall ändå räknas även om de skulle släppa - spårar hela vägen runt eller plockar ner samtliga på speed från vinnarhålet! Blir dessutom ryckhuva och norsk huvudlag för första gången, vilket är ruskigt intressant.

SPITCAM JUBB (V75-3): Här låter det påställt med barfota runt om, goggles samt jänkarvagn - är dessutom snabb ut och kan hitta till  ledning och är då hästen att slå.

NOW OR NEVER FLAIR (V75-6):  Är väldigt tidig på kupongen om man inte spikar VÄSTERBO GROSBOIS då det finns en enorm kapacitet i denna travaren - har många hjärnspöken och galopperat bort mycket pengar fast kan skor runt om samt bakspår höja chanserna till felfri avgång? I så fall går ingen säker.

BOTTNAS COMMANDEUR (V75-7): Bortglömd och min chansspik - kan inledningsvis smyga med för att på sista varvet plocka ner samtliga på råstyrka.

KORSDRAGET

LUGNETS SARDONYX (V75-1): Ny i klassen med bevisat form - kanske en klassklättrare som det kan lösa sig för direkt.

ELITA MEMPHIS (V75-2): Är en nästa gångare som tar kliv hela tiden och blir bara bättre och bättre. Hon tål göra jobbet och med rätt resa går ingen säker - är helt självskriven på garderingslappen och att hon är totalt ospelad är en gåta, fattar ingenting och streckar!

TORWALL (V75-4): Osäker i travet men visade fin form senast och dessutom blir det nu första skorycket på snart fyra år!

BJÖRS FREJ (V75-4): Formlös men kapabel - skulle Ulf Ohlsson få han på bettet kan de runda många till slut och dessutom första skorycket i år.

MY GIFTED MY (V75-5): Är minst spelad och förstår faktisk inte varför - är ruskigt snabb ut där Jenni Åsberg lär hitta en fin position från sitt bakspår och får de spara speeden till slut kommer de fälla många till slut.

MAGNOLIA BOY (V75-5): Har styrkan och hårdheten, är dessutom totalt bortglömd - självklar vid gardering av HARVEY.

RAJA RIBB (V75-6): Har visat form med två raka segrar och dessutom blir det nu jänkarvagn för första gången, vilket kan ge enorma växlar och skall självklart med om Du går i garderingstankar.

UTRUSTNINGSÄNDRINGEN:

Under denna rubrik listar jag de mest intressanta utrustningsändringarna som jag tror kan ha en stor inverkan på loppens utgång.

V75-1:

 • DOCTOR DOXEY ZENZ: Rycker nu samtliga skor för första gången på drygt ett års tid.
 • WELLINO AVENUE: Bli nu troligtvis skor runt om istället för barfota bak, denna förändring sker för att han skall få bättre fäste.

V75-2:

 • AVANTIS RED WITCH: Högintressanta förändringar med första gången med ryckhuva och norsk huvudlag.
 • QUITE NICE: Har på senare tid gått barfota fram, men nu är det dags att rycka samtliga skor.
 • ELITA MEMPHIS: Blir inga radikala förändringar med de byter till norsk huvudlag istället för halvstängt och rycktussar istället för ryckhuva.

V75-3:

 • QUEER FISH: Dagen till ära rycker de återigen samtliga skor.
 • SPITCAM JUBB: Återgår till barfota runt om.
 • BEAU MEC: Skall också gå barfota runt om igen.

V75-4:

 • KLACK VILJA: Här kan det bli aktuellt med en jänkarvagn.
 • TORWALL: Superintressant när de planerar barfota fram, vilket är första skorycket sedan 2014.
 • BJÖRS FREJ: Första balansändringen i år när de rycker bakskorna.

V75-5:

 • B.B.S. JHONNY: Här blir det troligtvis ryckhuva för första gången och det har vi sett prov på förut vilken enorm effekt detta kan ge.
 • MY GIFTED MY: Här återgår man till bästa balansen vilket är barfota runt om.

V75-6:

 • RAJA RIBB: Har bibehållen toppform och kopplar nu på en jänkarvagn för första gången i karriären.
 • NOW OR NEVER FLAIR: Brukar inte ha några skor på hovarna, men nu pratas det om skor runt om - detta höjer chanserna till att travet flyter bättre och galoppriskerna minskar.
 • LOUIE BRODDE: De väljer nu att satsa på barfota bak vilket är en balans han tidigare presterade på topp i.

V75-7:

 • BOTTNAS COMMANDEUR: Skall rycka samtliga skor på för första gången i år, vilket kommer ge denna råstarka travare en extra effekt.
 • LINUS BOY: Ryckte de senast samtliga skor på, men nu sätter de på framskorna igen vilket är den gamla vanliga balansen.

Spelförslag - 500-Lappen: