Då var det fredag och äntligen dags att analysera en ny V7-omgång. Veckan har verkligen sprungit fram och det har varit mycket travsnack kring förra veckans magiska Unionkamp där Tekno Odin slog världsrekord. Så hela veckan har verkligen gått i travets tecken och analysen av veckans V75:a har pågått sedan startlistorna offentliggjordes. Veckans värd är Skelleftetravet och här liksom min hemmabana Åby så finns Open Strech, fast här finns enbart ett extra Open Strech-spår. Så självklart är det en fördel att sitta i rygg på ledaren. Annars är upploppet 175 meter, vilket inte är överdrivet långt så de som sitter i ledningen har en klar fördel. Här kommer min analys: 

Avd 1: Går det Fälla Storfavoriten??

Vi inleder med Silverloppet över medeldistans och här känns det som att det inte krävs så många streck. Det finns en klar första häst, men procentsatsen gör det inte spelvärt så kommer med allra största sannolikhet försöka fälla honom. Det kommer med största sannolikhet sluta med ett lås, fast väljer att prata om fyra ekipage:

2:LIBERTY FACE  (5%): Är kvick ut och kommer utmana storfavoriten om ledningen. Fast känslan är att han sedan kommer släppa ledningen till just favoriten då positionen i rygg på ledaren är den han är ute efter. Med Open Strech är sedan allt möjligt...  

3:RONDINE D'ASOLO (2%): Möter tuffare motstånd nu, fast är riktigt spurtstark om hon får rätt resa. Kanske ett långskott, men med klaff kan utmana.. 

6:BRAVO NAVARONE (69%): Är en bra favorit som ifrån detta utgångsläge troligtvis når spets och härifrån är chansen stor att det blir spets och slut. Senaste insatsen på V75 var minst sagt imponerande och frågan är vem som kan sätta käppar i hjulet här. Fast procentsatsen är väldigt hög och detta i kombination med att han har en galopphistorik så är det inte huggit i sten att han vinner.

8:VICTORY BONSAI (19%): Är den självklara utmanaren till storfavoriten och med ett sämre utgångsläge så behöver han helt klart tur härifrån. Får omgående försöka hitta ner och leta efter en bra rygg.

Vem sitter i Ledning:  BRAVO NAVARONE lär tidigt sitta i ledningen, fast kan komma att utmanas av LIBERTY FACE men kommer troligtvis ändå släppa till favoriten.

Håll Ögonen på: Hur travet ser ut på BRAVO NAVARONE och vilken position VICTORY BONSAI får ifrån start... 

Min Ranking:  6 - 8 - 2 -  3 - 9 - 10 - 11 - 7 - 4 - 5 - 12 

Strukna: 1:HAMTARO


Avd 2: Kan de Spurtstarka Straffa Favoriterna??

Då gör äntligen lördagsloppet comeback igen på V7 och ersätter denna vecka en blek gulddivision. Antingen så spikar jag mig ur ett svårt lopp annars lär det bli en hel del streck. Och de ekipage som jag höjer varningens finger för är följande:

1:MELLBY DON JUAN (36%): Kan härifrån försvara ledningen, fast tror att han når ledningen i andra fas och väl här kan han bli svårslagen om han får bestämma tempot. Trivs i ledningen och det rycktas dessutom om en ny balans (barfota bak) - intressant!

4:X.FACTOR  (22%): Riktigt formstark och ifrån detta utgångsläge kan han omgående få en intressant position. En stark och kapabel sort som kan vara bästa häst i fältet? Spikförslag!

5:DIRTY DANCING IN  (6%): Har blandat och gett på senaste tiden, så är verkligen svår analyserad. Vill ha en ryggresa för att kunna använda sin vassa spurt - skall räknas. 

6:MELLBY CHARMÖREN (13%): Når inte ledningen härifrån trots att Erik sitter upp för första gången. Är grymt stark och är beroende av tempo där fram, så känslan säger att han behöver en hel del tur.  

7:NAMIT SOUTHWIND (7%): Långdistans är kanske inte någon favorit distans, fast skall inte helt nonchaleras. En bra dag så utmanar han, fast det ryktas om skor runt om och då blir det svårt i mina ögon. 

12:U.BERGS OPPZI  (2%): Svårt spår, fast med rätt rygg så kan han spara sina krafter och kan mycket väl speeda ner samtliga. Till denna procentsats är det verkligen Mumma - streckas tidigt!

Vem sitter i Ledning:  HIGH ROLLER sitter tidigt i ledningen men kommer med all säkerhet släppa ledningen omgående. Därmed kan MELLBY DON JUAN få överta tidigt. 

Håll Ögonen på: De spurtstarka U.BERGS OPPZI och DIRTY DANCING IN     med sina intressanta procentsatser. 

Min Rakning:  4 - 1 - 12 -5 - 6 - 7 - 13 - 11 - 15 - 3 - 9 - 10 - 2 - 14 

Strukna:  8:SUNBIRD CHELSEA 


Avd 3: Låset Kändes Klart!

Vi fortsätter med en av kvällens höjdpunkter d.v.s kallblodsloppet (Steggbest Minne) fast denna vecka kan vi inte förvänta oss något världsrekord. Det är denna gången sprinterdistans som gäller och här återser vi en av mina absoluta favoriter. Kommer troligtvis inte ha så många streck här och innan strykningen på favoriten så var låset klar. Nu får jag tänka i andra banor och därmed vill jag prata om: 

2:JUNIFAKS (11%): Den solklara spetsfavoriten och väl här så skall han räknas, även om jag har väldigt svårt att se att det skulle kunna bli spets och slut. Kommer kanske till och med släppa ledningen och kan få en fin resa, fast någon vinnartyp är han egentligen inte..

3:MYR FAKSEN (48%): Äntligen gör han återigen comeback på V7 och är en stor personlig favorit och är mitt självklara första streck. Formraden ser otroligt imponerad ut, fast har mött betydligt enklare motstånd. Myr Faksens största styrka är hans enorma spurtstyrka som inte många kan utmana. Han kan laddas ifrån start, men får jag önska och tro så kommer de försöka smyga med och spara speeden till upploppet. Sparas speeden så krossar han samtliga! 

5:MYLLARFAKS (4%):  Är en riktigt sprinter och har nästan vunnit hälften av sina starter på distansen. Procentsatsen gör det hela ännu mer intressant och är värt ett streck!

7:HULTE MAGNUS (11%): Är värd att nämna fast långtifrån en sprinter - rankas ner. 

10:MEL ODIN  (7%): Med flyt skall han inte räknas bort, men behöver som sagt mycket klaff härifrån.

Vem sitter i Ledning:  Junifaks sitter tidigt i ledningen.

Håll Ögonen på:  Underbara MYR FAKSEN och hans otroligt underbara spurt.

Min Rakning:  3 - 2 - 5 - 7 - 10 - 4 - 11 - 6 - 1 - 8

Strukna:  9:ART KJARVALD och 12:JOKIVARREN KUNKKU Avd 4: Fighten om Ledningen skapar möjligheten för Bakspårshästarna!!

Då var det dags för Stig Lindmark Styrkeprov över tre varv och jag säger bara en sak - Jag Älskar dessa Stayerlopp! Här lär jag strecka på och de som jag vill varna för är:

2:CASANOVA SISU  (14%): Min spetsfavorit och når han hit så är han en segerkandidat speciellt om han få bestämma tempot helt och hållet - intressant! Fast det pratas om skor runt om, vilket verkligen är ett minus.

6:DIGITAL ENGINE  (18%): Med lite flyt så tar han en längd på CASANOVA SISU och då skall han verkligen räknas - spets och slut är möjligt? Blir det ingen ledning, så blir det svårt...

7:ONLY EYES BROLINE (5%): Ingen het segerkandidat och det är ett frågetecken kring formen. Däremot besitter han en bra grundkapacitet och får inte helt glömmas bort.   

10:PICASSO  (19%): Distansgynnad och har verkligen kalasform. Härifrån kan han omgående hitta en bra rygg och sedan går ingen säker. 

12:BULLYOUNG (22%): Ett ekipage med många plus - dels älskar han distansen och dessutom är formen strålande. Spåret är inte det bästa, fast har en känsla att det kommer att lösa sig direkt ifrån start - Segerstrider! 

14:PREMIER KRONOS (4%): Är riktigt bra och till denna procentsats riktigt spelvärd. Smyger med härifrån och kommer runda många!

15:NAROLD VOX  (9%): Efter hälsoproblem är han nu tillbaka och på pappret bästa ekipaget! Det pratas dessutom ett helstängt huvudlag - Streckas!

Vem sitter i Ledning:  CASANOVA SISU är min spetsfavorit, även fast han kommer bli utmanad av DIGITAL ENGINE . 

Håll Ögonen på: De kapabla ekipagen ifrån bakspår - vem får den perfekta ryggen?

Min Rakning:  10 - 15 - 2 - 14 - 6 - 12 - 7 - 8 - 9 - 11 - 1 - 3 - 4 - 13 - 5 

Strukna:  -Avd 5: Omgångens Skräll - ifrån Jobbigaste Läget?

Vi fortsätter med långdistans och denna gång är det den lägsta klassen som gäller. Det är några ekipage som höjer sig lite ifrån mängden:

1:BUNGLE RAIN  (28%): Tror inte de vågar ladda max denna gång då det slutade med galopp senast - så frågan är vart de hamnar ifrån start? När det inte blivit galopp så har prestationerna varit på topp, så detta är verkligen ett svåranalyserat ekipage. 

3:DRABANT HORNLINE (14%): Till denna procentsats är detta riktigt spelvärt och intressant. Har en imponerande formrad och är dessutom obesegrad på distansen. De satsar dessutom på barfota fram, så en toppinsats är att vänta.

4:GLOBAL SECURITY  (31%): En het spikkandidat, trots att han endast har ett lopp i kropp (plus ett kvallopp). Med detta utgångsläget skulle jag inte bli förvånad om de straffar samtliga - dessutom med halvstängt huvudlag.  

5:CHENIN BLANC  (9%): Formraden är riktigt bra, men denna gång är det långdistans och det är egentligen ingen fördel. Kommer vara med där framme, fast att vinna blir svårt.

7:CASPER W.F (4%): Hård och starkast i gänget, fast någon direkt spurt besitter han inte. Blir det tempo så är han helt klart med i snacket - intressant! 

11:PACIFIC W.F (7%): Behöver såklart lite tur härifrån, fast samtidigt kan han få en passande smygresa härifrån. Kanske inget segerbud, men värd en gardering alla dagar i veckan. 

12:CORRODED (2%): Trots läget skall han ändå streckas, gjort flera imponerade insatser och med flax kan detta vara omgångens skräll. 

Vem sitter i Ledning:  DIEGO BAND är min spetsfavorit då jag tror att de inte vågar ladda med BUNGLE RAIN. 

Håll Ögonen på: Duellen mellan GLOBAL SECURITY  och DRABANT HORNLINE är intressant.

Min Rakning:  4 - 3 - 1 - 12 - 5 - 11 - 7 - 9 - 10 - 2 - 8

Strukna:  6:SELENGE

 

Avd 6: Omgången Fynd ifrån Bakspår!

Då var det Klass I över medeldistans och även här är det några ekipage som höjer sig ifrån mängden:

2:PALERMO BROLINE (19%): Galopprisken är mer än stor, fast skulle han gå felfritt så utmanar han samtliga.   

4:MELLBY DARLING (5%): Autostart innebär galopprisk så frågan är hur lugnt de tar det ifrån start? Fast nu satsar de på barfotabalans och får de en vettig position som är de med i snacket!   

7:ANGLE OF ATTACK (19%): Min spetsfavorit som jag hoppas och tror kommer köra i ledningen. Har presterat bra mest hela tiden - Spets och Slut är verkligen möjligt! 

8:ERIK STING  (22%): Nja säger jag dels p.g.a spåret och dels för att jag tycker att hans form är ett frågetecken. Ingen häst jag är jätte imponerad av, fast det är klart att ett streck bör han nog ha. Vill nog överta ledningen fast tror att han kan fastna i dödens...

10:NEW STEEL (4%): Går oftast bäst i ledning och har stabila insatser bakom sig. Härifrån lär det satsa på en smygresa och hoppas att det fäller så många som möjligt över upploppet. Med tanke på procentsatsen kan detta vara omgångens fynd!

11:BROTHERS IN AM  (16%): Spåret är inte det ultimata, fast man får inte  blunda för att han kommer ifrån två raka triumfer. Blir bara bättre och bättre och skall självklart räknas tidigt!

Vem sitter i Ledning:  ANGLE OF ATTACK kommer nå ledningen och sedan är frågan om han kommer släppa eller inte..

Håll Ögonen på: Trots utgångsläget för BROTHERS IN AM hotar han samtliga.

Min Rakning:  7 - 11 - 8 - 2 - 10 - 4 - 1 - 12 - 6 - 5 - 9 - 3 

Strukna:  -


Avd 7: En Favorit som bör Garderas!

I det avslutande bronsloppet är det nog bäst att strecka några intressanta ekipage:

1:SAMBUCUS P.R (3%): Någon ledning blir det inte och försöker nog hitta rygg på ledaren. Fast med tanke på att min spetsfavorit med all sannolikhet kommer släppa ledningen så blir han nog tredje ekipage invändigt. Så frågan är om han inte kommer sitta fastlåst? Så självklart får han hoppas att det löser sig härifrån.   

2:GLOBAL REBEL (6%): Från det här utgångsläge skall han absolut räknas och det kommer med största sannolikhet bli en smygresa. Dessutom med riktigt intressanta förändringar som barfota runt om och helstängt huvudlag - då blir han högintressant!

4:SERIOUS TRY  (39%): Då var det snack kring honom igen och visst har han presterat bra men vinsterna har uteblivit. Och när procentsatsen är så hög så lär jag i alla fall gardera.. Är ute efter ledningen men når inte hit omgående, fast har goda chanser att överta. Väl i spets så är chanserna goda, fast samtidigt har han inte rosat marknaden över kort distans - gardera..

5:X.FACTOR N.O (20%): Mitt första streck med enbart toppinsatser på senaste tiden (tre triumfer på fyra starter). Når ingen spets fast har kapacitet att straffa samtliga.  

7:BONBON MEARAS (8%): Frågan är vart hon kommer hamna ifrån start? Visserligen formtoppad och skall nämnas i sammanhanget! 

9:OFFICER C.D (14%): Bra insatser den senaste tiden och motståndet skrämmer inte här. Fast bakspår, sprinterdistans samt kort upplopp är saker som avskräcker - fast bör streckas.  

Vem sitter i Ledning:  3:RAGING MACK är den solklara spetsfavoriten, fast troligen släpper de omgående till favoriten.

Håll Ögonen på: De som smyger med ifrån start oc lär spara sig till uppoppet.

Min Rakning:  5 - 4 - 9 - 2 - 1 - 7 - 12 - 6 - 11 - 3 - 8 - 10 

Strukna:  -