Då var det äntligen dags att ge min syn på helgens första V7-omgång. Värd för tävlingarna är Rommetravet och här skall man ha i bakhuvudet att upploppet är över 200 meter (för att vara exakt 205 meter). Väderprognosen säger tre plusgrader med lite regn (1,3 mm). Jag tar det som vanligt ifrån början:

V75-1: Läge att Gardera Storfavoriten??

Vi inleder med Silverloppet över full distans. Här kommer det bli en otroligt stor favorit, jag personligen kommer att gardera här. De ekipage jag vill prata om är:

1:ORDER TO FLY (5%): Topplacering är att vänta och kommer få positionen i rygg på ledaren. Skulle luckan komma över upploppet, så kan han hota samtliga.  

3:FOSSENS BONUS (65%): Är loppets solklara favorit och kommer att spikas på många kuponger runt om i Sverige. Är dessutom min spetsfavorit fast tror ändå att det inte kommer bli en så lätt uppgift - är ändå ny i klassen. Att det ryktas om barfota runt om höjer visserligen hans aktier. Streckar och Garderar!

4:ORIGO TILLY (7%):  Kommer laddas ifrån start fast har väldigt svårt att se att han skulle lyckas ta in en längd på favoriten. Därmed kan det bli positionen i dödens som väntar - svårt.. Fast skulle han överraskande nå spets, då skulle han kunna leda runt om. 

6:AL'S WINNERMEDE (3%): Min egna snackis som jag tjötar om varje gång han startar. Har en galopphistorik och dessutom utan segrar i år, fast går han felfritt har han kapacitet att störa. Har börjat tvivla om han verkligen är en vinnartyp, då han ofta ger sig över upploppet. Men helt klart ett roligt skrällstreck!   

7:COCO DE VIE (3%): Ifrån detta utgångsläge så måste hon ha lite flyt. Hoppas på en smygresa och tempo där framme - då kan hon vara med där framme.

8:RAFFINOS (6%): Inget roligt spår, fast nu är Örjan tillbaka där bak och är inte helt bort om det löser sig. Med lite kyla från Örjan, smygresa samt tempo där fram så är allt möjligt! 

11 CARABINIERI (7%): Har nu två lopp i kroppen så formen börjar sakta men säkert komma. Denna procentsats är det verkligen mumma, visserligen är aldrig bakspår lätt - fast en smygresa är att vänta och avslutat oftast riktigt bra. Streckas!

Vem sitter i Ledning:  FOSSENS BONUS sitter tidigt i ledningen, även om ORIGO TILLY kommer utma - fast han tar aldrig en längd på favoriten.

Håll Ögonen på: ORDER TO FLY som sitter i rygg på ledaren - kommer luckan? Om min "skräll" AL'S WINNERMEDE går felfritt kan han kriga ner många här. 

Min Rakning:  3 - 4 - 11 - 6 - 1 - 7 - 8 - 5 - 9 - 12 - 2 - 10

Strukna: -


V75-2: Vinnaren ifrån Bakspår??

Då är det dags att skriva några ord om Stayerloppet och med risk för att låta tjööötig så Älskar jag dessa loppen och vill verkligen ha mer av denna varan! Finns flera ekipage som jag vill nämna::

4:M.T.KING OF CASH (14%): Kommer med största sannolikhet sitta tidigt i spets då han kommer överta ledningen av 2:LISTAS SPIRIT (1%). Och ifrån denna position kan det räcka riktigt lång - har kapacitet och är stark!

6:TELLMEASTORY (28%): Gillar distansen och stall Veijo håller jag alltid riktigt högt. Kan härifrån få en fin och bekväm resa - se upp! Är visserligen långsam ifrån start, men Älskar distansen.

9:MONTREAL (7%): Älskar distansen och hur fin som helst senast och till denna procentsats så är det verkligen värt ett streck. 

12:USAIN HENNA (19%): En kapabel sort som hotar samtliga och i min värd är detta verkligen en spikkandidat! Denna gång med ett rejält kuskplus när Erik sitter upp - intressant och kanske en spik??

13:NOUGAT ÅS (10%): Skall räknas tidigt och gillar distansen skarpt. Procentsatsen är något missvisande och detta beror nog främst på skadehistoriken. Vann Harpers (2013) - tvåa på min ranking.

15:ON HOLD (8%): Med ett lopp i kroppen lär han vara förbättrad - svårt spår och behöver en hel del flyt härifrån. Har kapacitet över denna distans - inte helt borta. 

Vem sitter i Ledning:  M.T.KING OF CASH är min solklara spetsfavorit som tidigt kommer få överta ledningen.

Håll Ögonen på: USAIN HENNA och NOUGAT ÅS ifrån bakspår.

Min Rakning:  12 - 13 - 4 - 6 - 15 - 9 - 1 - 8 - 14 - 11 - 2 - 5 - 7 - 10  

Strukna: 3:AXEL WADD


V75-3: En Favoriten som Vinner??

Då förflyttar vi oss till Guldloppet över sprintdistans. Här har jag en spikkandidat, fast blir det inte spik så lär jag gå hyfsat kort här. De jag vill prata om är följande:

1:FRIDERICUS (11%): En stor personlig favorit, fast i detta sällskap är jag en aning tveksam. Kommer försöka nå spets, fast kommer blir utmanad och det troliga är att han får positionen i rygg på ledaren. 

2:COLDTOWN (17%): En tidig utmanare till mitt spikförslag och kommer troligtvis tidigt sitta i ledningen. Och härifrån blir han enormt svårslagen - Spets och Slut?

4:THAI BROADWAY (14%): Nu ett par loppen i kroppen så är självklart förbättrad - jag själv är en aning tveksam fast skall man gardera på så är det ett tidigt streck.

5:MAGIC TONIGHT (4%): Formen kommer sakta men säker och denna gång är det dessutom barfot som gäller.. Ett bra utgångsläge och läge för att "skrälla"?  

7:VOLSTEAD (41%): Favoriten men ändå en spikkandidat i denna omgivning. Hade spåret varit lite bättre hade saken varit klar, fast tror att Örjan kan fixa en bra position härifrån. Har svårt att se att han förlorar i detta sällskap!

Vem sitter i Ledning: COLDTOWN är min spetskandidat, även om FRIDERICUS kommer försöka försvara sitt innerspår.

Håll Ögonen på: MAGIC TONIGHT som denna gång kan ha hittat formen. 

Min Rakning:  7 - 2 - 4 - 5 - 1 - 11 - 12 - 6 - 9 - 10 - 8 - 3

Strukna: -


V75-4: Spik vs Gardera Friskt??

Då gör kallbloden återigen entré och det är alltid ett lika kärt återseende, har ju på sista tiden varit bortskämd med världsrekordtider. Det blir det inte denna veckan men loppet ser jämt och intressant ut och vill varna lite extra för följande:

2:GULI GLÖD (3%): Gör alltid bra och stabila lopp - ifrån det här utgångsläget kommer han omgående få en bra position. Har på senaste tiden radat upp andra platser - dags för att vinna?

3:BILBO B.S (2%): Kanske inte ett första streck, har ju inte vunnit i år fast samtidigt har han gjort stabila insatser. De ändrar i utrustningen till denna start och det blir både barfota bak samt ryckbar bomull - skall inte nonchaleras! 

6:JOKER C.K (16%): Formraden är imponerande, fast denna gång är det hårdare emot. Rankar ner honom, fast skall inte helt nonchaleras. 

7:BLÅS UNDAN (2%): Blandar och ger och är dessutom galoppbenägen - fast går han väl felfritt har han bevisat förut att han duger. 

8:HONGSLO GUTTEN (7%): Kommer satsas ifrån start för att nå ledningen i andra fas. Väl i denna position så kan det räcka riktigt långt - hela vägen?

9:FENDER (14%): En av omgångens snackisar när V7:an avgjordes på Solängets travbana, fast då blev det galopp. Är väldigt kapabel och kan få revansch här - ett tidigt streck!

10:BJÖRS FREJ (40%): Spikkandidat som verkligen är formtoppad, har fyra raka triumfer. Visserligen bakspår fast det har han behärskat förut så det är inget jätte minus. 

11:GANDOLF (4%): Intressant formrad och har en bra spurt. Smygresa här så kan han fälla många till slut - Alla??

13:ART NATTFARI (4%): Formraden är mer än intressant - kapabel i sammanhanget! Till denna start är det norsk huvudlag som gäller - kan Överraska??

14:FINNSKOG FOKUS (1%): Inte den hetaste kandidaten kanske, men ett norsk kallblod som verkligen har kapaciteten att runda allt. Procentsatsen är mumma och letar man skräll så är detta ett bra och intressant drag.

Vem sitter i Ledning:  HÖSTBOLILLEMOR spetsar såklart med tanke på att hon är ensam på sin volt, fast HONGSLO GUTTEN kommer tidigt få överta.

Håll Ögonen på: Hur länge HONGSLO GUTTEN sitter i ledningen eller om det är FENDERS tur att triumfera??  GULI GLÖD kommer fälla många!

Min Rakning:  10 - 9 - 8 - 2 - 11 - 6 - 7 - 13 - 14 - 15 - 3 - 1 - 4 - 5

Strukna: 12:ART NÖKKVE


V75-5: Tuff Öppning Gynnar min Spik!

Dags för lägsta klassen över fulldistans. Här går det spika sig ur, om inte så kräver det några streck:

1:ISLAND LIFE (10%): Fightas inte om någon ledning, även om han är hyfsat snabb ifrån start. Kommer med största sannolikhet få positionen rygg på ledaren och skulle luckan dyka upp så skall han absolut räknas tidigt.

2:AZZARO LA MARC (32%): Min spikkandidat som just nu ändå har en ok procentsats, fast har en känsla att den kommer att stiga. Blev galopp i comebacken senast efter att ha pausat ett par månader. Från detta utgångsläge kommer de få en bra position och känslan är att det kan bli lite körning ifrån start och tror inte Björn vågar ladda ifrån start - vilket kommer innebära att de har en stor fördel. Spik om procentsatsen inte stiger nämnvärt!

3:NIAGARA BROLINE (10%): Min spetskandidat , fast kommer utmanas av RORRI BRIS och frågan är hur hård öppningen kommer bli?? Väl i ledningen blir han en svår nöt att knäcka.

4:RORRI BRIS (22%): Kommer försöka nå ledningen härifrån och som sagt så tror jag att det kommer bli en rejäl körning - för i ledning trivs han ypperligt. Blir det ledning utan att det kostar för mycket kan det räcka långt, annars är det nog positionen utvändigt om ledaren som gäller. Dagen till ära så satsar de på barfotabalans. 

5:GOSSIP'S CASH (6%): Formraden kan inte underskattas, även om motståndet är bättre nu. Galopphistorik - skall streckas vid flera garderingar.

6:OCEANIC CLEARENCE (8%): Stabila insatser under en längre tid fast motståndet är tufft nu - med klaff kan han fälla många.

10:DOCTOR DOXEY ZENZ (5%): Tre raka triumfer och det får man inte bortse ifrån även om konkurrenterna är bättre denna gång. Bakspår gör det inte enklare, fast med tempo där fram så kan han fälla många till slut. 

Vem sitter i Ledning:  NIAGARA BROLINE tar ledningen, fast till vilket pris? RORRI BRIS kommer utmana.. 

Håll Ögonen på: Min spikkandidat AZZARO LA MARC, speciellt om det blir körning om ledningen. 

Min Rakning:  2 - 3 - 4 - 1 - 6 - 5 - 10 - 9 - 11 - 12 - 7 - 8 

Strukna: -


V75-6: Spik - Spets och Slut??

Då var det dags för Klass I-loppet och denna gång är det sprintdistans som gäller. Även i denna avdelning finns det en intressant spikkandidat, annars är det nog bäst att strecka på:

1:DIGITAL HISTORY (18%): Kommer laddas ifrån start och tillsammans med Örjan är det mycket troligt att de kan lyckas. Nu är inte detta min spetsfavorit, men kommer nog inte ge sig gratis. Skulle det bli ledning så kan det mycket väl bli Spets och Slut. 

3:TJACKO ZAZ (31%): Formraden är bra, visserligen hårdare emot nu. Kommer laddas ifrån start och är min spetsfavorit, fast Örjan kommer försöka försvara sitt innerspår. Väl i ledningen är han hästen att slå - Spik?? 

4:NEUTRON BROLINE (4%): Ytterligare ett startsnabbt ekipage, fast tror inte de kan ta en längd på de innanför. Har stabila insatser på senaste tiden, fast är allra bäst i ledningen och dit når han som sagt inte i min värld - svårt!

5:GET A WINNER (12%): Ett ekipage jag rankar ner då magkänslan inte är den rätta. Visst är han riktigt kapabel, fast debut över kort distans och tror han inte har den rätta speeden.

6:ILIKEITLIKETHAT (5%): Ett ekipage jag verkligen tycker riktigt mycket om och skall nu gå barfota runt om - intressant!

7:ALAN WADD (5%): Har kapacitet fast behöver förstås tur härifrån - en bra rygg och sedan försöka fälla så många som möjligt över upploppet.  

8:MACTHEMAN (13%): Formraden ser minst sagt intressant ut, fast denna gång är det tuffare konkurrenter. Spåret är svårt och behöver såklart en hel del klaff härifrån.

10:ÖNAS IGOR (7%): En av de mest kapabla i fältet men frågan är om han är bortlottad här? Behöver en bekväm resa för att kunna fälla allt och alla.

Vem sitter i Ledning:  Blir en fight mellan DIGITAL HISTORY  och TJACKO ZAZ där den sistnämnda är min spetsfavorit.

Håll Ögonen på: Vem som sitter i ledningen - Spets och Slut? Annars varnar jag för ILIKEITLIKETHAT och ÖNAS IGOR.

Min Rakning:  3 - 1 - 6 - 10 - 4 - 7 - 8 - 2 - 5 - 12 - 11 - 9 

Strukna: -


V75-7: Skräll från Bakspår??

Vi avslutar med Bronsloppet över full distans. Här hittar vi en väldigt stor favorit och just därför kommer jag välja att gardera och de jag vill nämna är:

1:MELLBY COLLECTOR (56%): Blivit en väldigt stor favorit, visst formen är riktigt bra men så solklar vinnare är han ändå inte i mina ögon. Tror personligen att han kan bli fastlåst som trea på innerspår. 

2:CAB HORNLINE (16%): Min spets favorit i andra fas som nu med lopp i kroppen närmar sig formen. Väl i ledningen så blir han svårslagen..

7:DUFFMAN (3%): Startsnabb men tror de är mer fokuserade på att hitta en bra position härifrån - hoppas på tempo och sedan försöka fälla så många som möjligt över upploppet. Dessutom är det barfotabalans som gäller denna gång! 

8:VICTOR A.U (4%): Har form och ytterligare ett ekipage som trivs i ledning. Behöver såklart lite tur härifrån - men skall räknas tidigt om man garderar. 

9:VALEUR (7%): En personlig favorit och procentsatsen är verkligen mumma. Här ifrån letar de efter rätt rygg för att sedan straffa samtliga - Jag Streckar!

11:VICTOR RUDA (2%): Radat upp toppinsatser och hoppas härifrån på körning där fram - då kan det bli en topplacering!

12:ZENIT BRICK (7%): Ett ekipage som verkligen inte skall underskattas, har presterat bra under en lång tid och har en bra avslutning - intressant!

Vem sitter i Ledning:  RAGING MACK  tror jag rusar till ledningen, men väljer sedan att släppa och då tror jag CAB HORNLINE övertar.

Håll Ögonen på: VALEUR som man aldrig kan/får räkna bort, även ZENIT BRICK är ett intressant skrällbud.

Min Rakning:  2 - 1 - 9 - 12 - 7 - 8 - 11 - 5 - 10 - 4 - 3 

Strukna: 6:RITMO DI POGGIO