Då var det äntligen dags att snacka om V75 och tänkte här med redovisa mina tankar och idéer inför omgången. Värd för omgången är Färjestads travbana där en viss underbar Copiad satte världsrekord 1994. Upploppet är inte jätte långt, så det är en större fördel att sitta i ledningen. Jag tar det som vanligt ifrån början:


V75-1: En Favorit i Fara!

Jag inleder omgången med några streck och de jag vill snacka om är:

2:SUNDSVIK MAYDAY (38%): Stall Veijo har jag alltid haft högt förtroende för, fast frågan är om inte Sundsvik blivit lite överspelad här. Har ett bra utgångsläge och får hoppas på en smygresa utvändigt.. Ändå svårt att se att han vinner - största chansen är att han satsar allt på att nå ledningen.  

3:WIZARD OF OUSSE (2%): Kommer till största sannolikhet till ledningen, fast lär släppa omgående. Drömpositionen är helt klart rygg på ledaren, en bra platschans helt klart. Dssutom barfota runt om!

4:NOBEL AMOK (17%): Kan bli det ekipaget som övertar ledningen ifrån WIZARD OF OUSSE och då kan han leda väldigt långt - hela vägen runt?

5:COUNT RESPONSE (14%): Väldigt intressanta ändringar som barfota runt om och dessutom med jänkarvagn för första gången. Har presterat bra på sista tiden och man skall helt klart se upp här.

7:HADES HÅLERYD (5%): Med klaff och om det löser sig ifrån start så kan Erik smyga med här och skall definitivt inte nonchaleras - bättre nu?

11: BROADWAY APPOLO (7%): Svårt utgångsläge när det är sprinterdistans, fast detta är en äkta sprinter och måste räknas alla dagar i veckan. Toppinsatser på senaste tiden - jag streckar helt klart. Dessutom kör det troligtvis all in med barfota runt om, jänkarvagn och med stängt huvudlag - vinnaren?

Håll Ögonen på:  Vilken position favoriten SUNDSVIK MAYDAY får ifrån start. Skulle det bli lite körning där fram så är en stark segerkandidat BROADWAY APPOLO. 

Min Rakning:  4 - 11 - 5 - 2 - 3 - 7 - 6 - 8 - 9 - 12 - 1 - 10 

Strukna:  -


V75-2: Spets och Slut vs Stark och Hård!

Känslan säger att inte jätte många streck krävs, de som bör nämnas är följande:

1:A PERFECT TORKDAHL (18%): Kommer ifrån detta utgångsläge hitta en intressant position och man skall absolut se upp här.. Kan verkligen vara vinnaren i loppet.. Lär fortsätta med helstängt huvudlag som han svarat på riktigt bra.

4:MOOD INDIGO (16%): Kan komma till ledningen i andra fas, kommer lättas i balansen (barfota fram vilket är första gången). Skall helt klart räknas och kan leda runt om - en spikkandidat för den våghalsiga! Visserligen endast ett lopp i kroppen, fast lär vara förbättrad nu.

5:MILLMASAI (8%): Blir bättre och bättre och är en spetskandidat. Löser det sig är han en självklar segerkandidat.

7:MISTER CANE (4%): Fin form och funkade grymt bra med jänkarvagn, så det lär bli samma vagn igen. Möter visserligen hårdare motstånd här, fast form slår ju klass - intressant! 

8:AZZARO LA MARC (14%): Ett ekipage som stallet håller riktigt högt och ser utvecklingspotential i. Skall denna gång gå barfota vilket kommer bli ett spännande drag.  

9:TREVI DILLI  (23%): Vann senast ifrån dödens och visade både styrka och vinnarskalle - efter en sådan fin insats så skall han absolut räknas tidigt. Tre raka triumfer desutom..

Håll Ögonen på: Om MOOD INDIGO  får överta ledningen, i så fall är detta en vass segerkandidat. Hårdast och starkast i avdelningen är annars TREVI DILLI.  

Min Rakning:  4 - 9 - 1 - 8 - 7 - 5 - 10 - 11 - 2 - 3 - 6 

Strukna:  12:Brosa Am


V75-3: Svåranalyserat Guldlopp!!

Guldloppen blir bara svårare och svårare - så lär slösa ett antal streck här:

1:VÄSTERBO HIGHFLYER (47%): Har ingen raketstart och har tidigare fastnat på innerspår ifrån det här läget. Hade han startat ifrån bakspår hade han definitivt varit ett spikförslag. Skulle han nå ledningen skall han såklart räknas och är även en segerkandidat om det blir rygg ledaren.

2:THAI BROADWAY (12%): Är min spetskandidat och tillsammans med Björn kan det mycket väl bli spets och slut. Med ett lopp i kroppen lär han dessutom vara ännu bättre - intressant.

5:VÄSTERBO LOVEBOAT (2%): Kanske ett långskott fast kan avsluta riktigt bra och letar smygresa här. Återigen barfota?

6: KNOWS NOTHING (8%): Kommer nog lägga sig i spetskörningen fast i mina ögon når han inte hit och då är det utvändigt om ledaren som gäller - Svårt... Skulle han nå ledningen så kan han spåra runt om.

7:CRUZADO DELA NOCHE (2%): Kanske också ett långskott fast kan inte helt blunda helt ifrån vad han kan prestera när han är på topp. Distansgynnad och skall ändå räknas.

9:FOOD MONEY (7%): Verkligen kapabel och lite bortglömd, fast trivs bäst i ledningen - en funderare... Får han däremot en smygresa så väntar en snabb speed, om sagt något att fundera över.

11:DIGITAL INK (18%): Formraden är visserligen hur bra som helst (sju raka triumfr i guld), fast har endast ett kvallopp i kroppen så frågan är om han inte behöver loppet? Kapaciteten är det definitivt inget fel på - men det luktar lugnt upplägg?

12: COLDTOWN (2%): Ett ekipage som jag gillar bara mer och mer och dessutom med sparade krafter senast. Spåret är värsta tänkbara fast härifrån kan han ändå smyga med - helt klart ett outsider bud.

Håll Ögonen på: Vem som sitter i ledningen - spets och slut? Annars kan flera från bakspår överraska, som FOOD MONEY, DIGITAL INK och varför inte COLDTOWN??

Min Rakning:  1 - 2 - 11 - 12 - 9 - 6 - 5 - 7 - 3 - 4 - 8 - 10

Strukna: -


V75-4: Spik eller Gardera På!!

En klar första häst sedan är det många om budet:

3:TWIGS BRIARD (15%): Spetsar i andra fas, men debut över denna distans så är osynad... Det prtas om norsk huvudlag..

4:MIGHTY HANOVER (3%): En skrällvarning som nu startar i ny regi och som dessutom besitter en bra form. Dagen till ära blir det dessutom barfota fram. 

6:HEARTBREAKER V.S (36%): Vill man spika sig ur ett svårlöst lopp så är detta verkligen ett bra alternativ - fast galopprisk! Han är både starkt och speedig så den långa distansen är en stor fördel. Att det är voltstart är även det en fördel, då han inte riktigt trivs med autostart. Fast det som oroar är utrustningsvalet då han både skall gå med skor och vanlig vagn..  

9:VÄSTERBO ARTHUR (15%): Stark sort som skall räknas tidigt - frågan är vilket upplägg som gäller?

11:FELICIA V.E (5%): En spurtstark dam som letar en bekväm resa för att sedan straffa samtliga över upploppet.

12:DANNE EDEL (7%): Härifrån behövs en hel del klaff och är beroende av hårdare körning där fram. Sker detta så räknas han tidigt. 

14 SPITCAM JUBB (7%): Är riktigt bra på distansen och man skall inte avskräckas av spåret. Stark och tuff och skall int glömmas bort.

15 QUANTANAMERA (5%): Upplägget är klart att hitta en perfekt smygresa och det är fullt möjligt - räknas tidigt...

Håll Ögonen på: HEARTBREAKER V.S och om han sviker så kan de skrälla ifrån alla håll.

Min Rakning: 6 - 11 - 9 - 14 - 3 - 4 - 15 - 12 - 8 -7 - 1 - 2 - 10 - 13 - 5

Strukna:  -


V75-5: Det Slagkraftiga Låset!

Då var det dags att behandla Unionskampen och här är fina 6:TEKNO ODIN (73%) storfavorit och kommer bli mångas spik. Han besitter verkligen form och har hela fyra triumfer på fem starter och många av hans konkurrenter har stor respekt för honom - vilket innebär att han troligtvis tidigt kan komma att få överta ledningen. Fast i skrivande stund är jag riktigt lockad att gardera med 9:ODIN TABAC (9%), som har tre segrar på fyra starter och har tidigare bevisat på V7 att han verkligen duger. Verkligen ett slagkraftigt lås!

Håll Ögonen på: Om Tekno Odin får överta ledningen tidigt, då kan loppet vara över omgående. Annars håll blickarna ifrån bakspår där Ni hittar Odin Tabac. 

Min Rakning:  6 - 9 - 2 - 1 - 3 - 7 - 4 - 8 - 10

Strukna:  5:TIN TVEITEN.


V75-6: Några Ekipage Höjer Sig ifrån Mängden!

Här kommer jag nog gå relativt kort - Ett trehästars Lås känns lockande:

2:FOSSENS BONUS (41%): Har perfekt utgångsläge och har bevisat förr att han verkligen duger. Frågan är hur hårt tempot kommer bli inledningsvis, fast kostar det inte för mycket och han sitter tidigt i ledningen så kan han helt enkelt vara oslagbar. Med ett lopp i kroppen så lär han dessutom vara förbättrad.

7: ROSES GLORY (17%): Besitter hög kapacitet som inte får glömmas bort i sammanhanget - riktigt stark sort som kan fälla samtliga. 

10:SLIDE SO EASY (17%): Flera startsnabba där framme så risken är stor för att det blir ett rejält tempo inledningsvis. Och det är just detta som kan innebära triumf för Flemming och SLIDE SO EASY. Har vunnit tidigare i från bakspår och har kalasform. Spikförslag helt klart, om det inte slutar med ett lås.Har dessutom tre raka triumfer  och kan vinna ifrån de flesta upplägg.


9:KING CITY (5%): Vill man krydda med ett fjärde ekipage så skulle jag satsa på Örjan med KING CITY - som har flera triumfer tillsammans. Är också riktigt gynnad om det blir körning där fram - en outsider.

Håll Ögonen på: Vilket tempo det blir ifrån start och blir det körning där fram  håll utkik ifrån bakspår och speciellt på min vinnare SLIDE SO EASY. 

Min Rakning:  10 - 2 - 7 - 9 - 3 - 4 - 12 - 1 - 5 - 6 - 8

Strukna:  11:D.D.S HITMAN och 12:COKTAIL FORTUNA


V75-7: Spiken Ligger Nära!

I det avslutande bronsloppet är det också några ekipage som höjer sig ifrån mängden och det är just dessa jag vill säga några ord kring:

1 ZIGGE SILVIO (15%): Kommer garanteras en fin resa i rygg på ledaren och skulle luckan komma så har han speeden att triumfera här.

 4:GLOBAL REPUBLIC (39%): En helt rätt favorit och en travare som jag personligen gillar riktigt mycket. Från detta utgångsläge så ligger spiken nära! Når med största sannolikhet ledningen och härifrån blir han riktigt svårslagen.

5:EDER BOB (6%): Veijo håller honom riktigt högt och med detta utgångsläge i kombination med procentsatsen så ser det mer än intressant ut. Kan nå ledningen, fast visserligen tror jag inte att han kan ta en längd på GLOBAL REPUBLIC. Vågar verkligen inte utesluta honom helt, fast är egnetligen beroende av spets.

7:MELLBY COLLECTOR (17%): Kan Örjan få en bra rygg härifrån så kan det mesta hända. Radat upp toppinsatser på senaste tiden och är verkligen ett tidigt streck - fast är väl egentligen en sprinter?

Håll Ögonen på: GLOBAL REPUBLIC som troligtvis kommer leda runt om, fast skulle EDER BOB lyckas att överraska och komma till ledningen så är mycket vunnet. 

Min Rakning:  4 - 5 - 7 - 1 - 2 - 3 - 11 - 10 - 9 - 6 - 8 - 12 

Strukna:  -