Fin travsport väntar under helgen och självklart har jag längtat hit. Nu är det min hemma bana Åby som är värd för V7:an och självklart skall jag vara på plats. När det gäller Åby så brukar utdelningarna vara mer än ok, upploppet är 187 meter och ha i bakhuvudet att det finns två stycken Open Strech-spår! 

Nu kör Vi:  

V75-1: Många om Budet - Gardera!

Vi inleder med ett Klass I försök över långdistans och jag personligen kommer nog strecka på här i inledningen - jag vill nämna åtta stycken ekipage:

1:VÄSTERBO HARD CASH (20%): Med ett bra spår och framför allt bra form skall han räknas tidigt. Kommer troligtvis försöka försvara sitt innerspår, men tror att Björn får inrikta sig på en smygresa i rygg på ledaren alternativt som trea på innerspår och sedan satsa på Open Strech. Skulle han lyckas nå ledningen, vet vi alla hur stark och taktisk Björn är och då kan det mycket väl bli spets och slut - Skall Streckas!

4:TROMB ACCESS (4%): Inte min första segerkandidat, men ändå kapabel. Har inte startat på två månader, så kanske behöver loppet i kroppen innan vi kan pratar om form.

5:CONRADS DEFINITIF (5%): Procentsatsen är verkligen mumma och detta är ett väldigt tidigt streck. Har kapacitet att fälla samtliga och härifrån kan de hitta en intressant position utvändigt - slagläge?

6:BACAN DEGATO (18%): Min spetskandidat och härifrån har han visat tidigare att han stortrivs. Stall Heiskanen är en stor favorit som jag ofta varna för - Spets och Slut?

7:MELLBY DRAKE (9%): Kommer försöka utmana om ledningen, fast risken är stor att han får gå utvändigt om min spetsfavorit. Mycket handlar om vart han hamnar härifrån, men gillar distansen och är riktigt stark!

8:SHELBY GLIDE (8%): Grymt formstark och här skall man verkligen se upp, även fast spåret inte är det bästa. Hittar de en smygresa härifrån så kan det mycket väl vara vinnaren.  

11:WELLINO AVENUE (22%): Formraden är verkligen imponerade, med fyra raka triumfer. Fast nu är det långdistans för första gången och detta i kombination med bakspår! Motståndet är dessutom hårdare nu - rankas ner fast skall inte nonchaleras.

12:PARTIZAN FACE (5%): Sämsta spår, fast en kapabel sort. Behöver flyt härifrån, men löser det sig så är allt möjligt..

Vem sitter i Ledning:  6:BACAN DEGATO är min spetsfavorit, för har svårt att se att 7:MELLBY DRAKE tar en längd på honom. 

Håll Ögonen på: SHELBY GLIDE som om de hittar en intressant smygresa ifrån start kan straffa allt och alla. 

Min Rakning:  6 - 8 - 5 - 1 - 12 - 7 - 11 - 4 - 9 - 2 - 3 - 10 

Strukna:  -


V75-2: Många om Budet - Fast Tipset är från Bakspår! 

Då var det dags för dagens första SM-lopp och det är lärlings-SM över medeldistans som gäller. När det gäller lärlingslopp så är dessa alltid extremt ovissa och svåranalyserade - oftast blir det en grym hård öppning vilken gynnar hästarna ifrån bakspår. Det krävs en hel del streck och de ekipage jag vill prata om är:

1:TUDOR KRONOS (19%): Helt klart en av de bästa ekipagen i fältet, fast spåret är ingen fördel - blir instängd? Bortser man från senaste galoppen är formraden grymt imponerande - räknas tidigt..

2:HADES HÅLERYD (10%): Har kapacitet och härifrån kan det bli ett intressant slagläge och bör streckas.

3:DENS BEA (7%): Har tre triumfer på fem starter och med detta utgångsläget så når hon troligtvis spets. Sedan är frågan om de väljer att köra här eller inte?

4:COUNT RESPONSE (8%): Väljer min spetsfavorit att inte köra i ledningen är det väldigt troligt att de får överta. Finns visserligen en galopphistorik, fast skulle han nå spets så skall han helt klart räknas. 

5:HANK VON HÅLERYD (7%): Hyfsat utgångsläge och nu med lopp i kroppen då kan han bli riktigt farlig. 

7:OKI DOKI FACE (4%): En personlig favorit som är ett tidigt streck och kommer att gå barfota.. Spåret är visserligen svårt, fast löser det sig så utmanar han alla dagar i veckan.

8:SLOPPY JOE (16%): Vill man spika mig ur ett svårt lopp så skulle jag satsa på detta ekipage - dessutom med Oskar J Andersson där bak. Gynnas om det blir körning där fram, vilket är väldigt troligt med tanke på att det är ett lärlingslopp - ett första streck helt klart!

10:BROADWAY APPOLO (21%): Imponerade formrad och trots  bakspår är detta ett tidigt streck. Besitter dessutom en bra spurt som kan straffa samtliga över upploppet. Dessutom med Adrian som är ett grymt plus!

11 BARKEVIOUS MINGO (3%): Endast toppinsatser på sista tiden och skall inte glömmas bort - visserligen behöver de lite flyt här ifrån. Fast man vet aldrig..   

Vem sitter i Ledning:  DENS BEA är min självklara spetsfavorit, men frågan är om hon väljer att köra här eller om hon kommer att släppa?

Håll Ögonen på: SLOPPY JOE  om det löser sig ifrån start, annars håll utkik efter BROADWAY APPOLO över upploppet. 

Min Rakning:  8 - 10 -1 - 7 - 4 - 5 - 2 - 3 - 11 - 9 - 6 - 12 

Strukna:  -


V75-3: En Spikkandidat i Fara??

Då var det härlig långdistans igen, denna gång är det bronsloppet och här kommer det inte bli särskilt många streck. Det finns en spikkandidat, fast lyckas man fälla honom är resterande procentsatser mumma:

1:GLOBAL RESPONS (12%): Har bra utdelningen på distansen , fast frågan är vart han hamnar härifrån ifrån start - jättesvårt att försvara ledningen? Mycket talar för en smygresa och får hoppas på en lucka över Open Strech - skall inte underskattas!

4:TONICETOBETRUE (8%): Min spetskandidat i andra fas och även om han skulle släppa ledningen så kommer han ha ett perfekt slagläge när upploppet är ett faktum. 

6:EDER BOB (7%): Vill inget hellre än att nå ledningen - härifrån trivs han och kan bli riktigt svårslagen. Allt avgörs egentligen ifrån start...

9: HEARTBREAKER V.S (57%): En solklar favorit och dessutom en bra sådan och är verkligen en spikkandidat. Fast att spika en av omgångens största favoriter är egentligen inte min melodi, speciellt inte när det finns en galopphistorik (två galopper på fem starter). Fast senaste insatsen glömmer jag verkligen inte då Björn och HEARTBREAKER V.S verkligen krossade allt motstånd. De är gynnade av bakspår, vilket höjer oddsen på att de går felfritt. 

Vem sitter i Ledning:  3:SIR CORNELIANI är antagligen snabbast, fast sedan är frågan vem de släpper till?  TONICETOBETRU är min första kandidat, fast även EDER BOB kommer uppvakta tidigt.

Håll Ögonen på: Vem som sitter i ledningen och som därmed kanske sitter på triumfkortet - blir det TONICETOBETRUE eller EDER BOB? 

Min Rakning:  9 - 6 - 4 - 1 - 5 - 10 - 11 - 2 - 3 - 7 - 8 - 12

Strukna:  -


V75-4: Ett Spikalternativ Eller??

Till den lägsta klassen över kort distans - i skrivande stund finns det just nu en självklara spik här:

2:RAWINDSKI (37%): Mitt förstahands spik i omgången och har en imponerande formrad. Barfota balansen senast gav verkligen ett positivt resultat och det gör att jag tror stenhårt på honom. Fast någon ledningen blir det inte... 

Vill man gardera så rekommenderar jag följande ekipage:

5:MARCIANO (16%): Har utvecklats fint, fast har en galopphistorik och frågan är vart han hamnar ifrån start - skall räknas!

6:TOTALLY SECRET (19%): Inte startat på en månad så frågan är om han besitter form eller inte? Dagen till ära blir det barfota runt om som troligen kommer ge en bra effekt - Se Upp!

7:FERRY BOKO (5%): Raden ser intressant ut, så formen är det inga problem kring. Skall räknas..

8:ETOSHA BOKO (7%): Ett ekipage som oftast finns med på min kupong, fast ifrån detta spår blir det såklart chansartat. Är normalt riktigt startsnabb och kan de spara dessa krafter, så kan han spurta ner många till slut.

10:HELENA KLIPP (1%): En härlig skrällchans och har visat tidigare att hon duger, intressant!!

12 VERMOUTH (3%): Maxklaff behövs såklart härifrån när det är kortdistans, fast blir det tempo där framme så är verkligen allt möjligt - skräll?

Vem sitter i Ledning:  THE SWEDE är min spetsfavorit, fast tror att  RAWINDSKI får överta i ett tidigt skede.

Håll Ögonen på: RAWINDSKI där det kan bli spets och slut - om inte skall ETOSHA BOKO räknas helt klart.

Min Rakning: 2 - 8 - 5 - 6 - 12 - 7 - 10 - 1 - 3 - 11 - 9 - 4 

Strukna:  -


V75-5: Tror som Vanligt på Jetset!!

Då har vi kommit fram till kvällens höjdpunkt om Du frågar mig, Sto-SM. Detta är något speciellt och särskilt när en viss Jetset finns i startlistan.. En spik på henne ligger nära, fast lär nog sluta med gardering, fast så många streck krävs inte här - troligtvis tre stycken:

5:JETSET (17%): Den jag såklart hoppas på straffar samtliga över upploppet. Besitter helt klart den bästa spurten och kan straffa samtliga helt klart - fast kräver ett smyglopp och frågan är vart hon hamnar ifrån start. Kommer alltid vara mitt första streck! 

7:PLAYING TUA (11%): Mycket talar för att hon tidigt kan sitta i ledningen i andra fas och ifrån denna position skall hon räknas alla dagar i veckan. Formen är det inte heller något fel på, då hon har fyra triumfer på fem starter - kan skrälla?

10 SOME SUMMIT (57%): Storfavoriten som besitter en härlig kapacitet, fast ifrån det här utgångsläget är inget givet på förhand - så lär gardera alla dagar i veckan! Har dessutom inte startat sedan augusti, så inget är givet på förhand - det pratas om norskt huvudlag till denna start. Även Veijo rekommenderar gardering..

Vem sitter i Ledning:  EVELINA PALEMA sitter tidigt i ledningen, fast vill PLAYING TUA överta så lär ledaren släppa.

Håll Ögonen på: Finns bara ett ekipage jag varnar för och det är härligt spurtstarka JETSET som om hon får rätt lopp straffar samtliga över upploppet..

Min Rakning: 5 - 10 - 7 - 1 - 2 - 11 - 12 - 4 - 6 - 9 - 8 - 3

Strukna:  -


V75-6: Spik - Spets - Slut vs Spurt och Slut?? 

Då var det dags för silverloppet över sprinterdistans och det är främst sju stycken ekipage som jag vill säga några ord kring: 

1:PATRICIA HASTRUP (19%): Svårt att se att någon tar en längd på henne ifrån start, fast är ytterst tveksam om de väljer att köra här. De är nog riktigt nöjd med rygg ledaren och sedan försöka speeda ner samtliga med hjälp av Open Strech! 

2:STAY ALERT (2%): Mumma är ordet till denna procent och härifrån kan det bli ett perfekt smyglopp. Kommer straffa många över upploppet.

3:TOP OF THE WORLD (35%): När det är sprintdistans och ett bra utgångsläge då blir han automatiskt min vinnare. Från ledningen är han hur bra som helst så når han hit så är chansen riktigt stor för triumf. Med dessa förutsättningar är han verkligen en spikkandidat - Vinnaren? 

5:ROSES GLORY (20%): Kapabel helt klart och får hon denna gång en ryggresa så skall hon räknas.  

6:FURIOUS FRANCIS (6%): Svåranalyser ekipage och är galoppbenägen, är ny i klassen fast med Björn som känner hästen kan mycket hända - inte helt borta..

7:PEPE DI JESOLO (8%): Ett tidigt streck, fast mycket avgörs ifrån start - vart hamnar han? Skall man strecka på är han ett tidigt streck och dessutom med jänkarvagn denna gång.

12:KING CITY (3%): Efter strykningarna är han nerstruken, vilket han verkligen gynnas av. En av dem mest kapabla i hela fältet och till tre procent, fattar ingenting!! Ett minus är förstås att Kenneth Haugstad ersätter Örjan, men håll utkik över upploppet!

Vem sitter i Ledning:  Blir en fight mellan PATRICIA HASTRUP och TOP OF THE WORLD, där den först nämnda går vinnare ur striden - fast släpper?

Håll Ögonen på: Om TOP OF THE WORLD når ledningen, annars kan det vara upplagt för "skräll" - KING CITY??

Min Rakning:  3 - 12 - 5 - 1 -  7 - 6 - 2 - 11 - 10 - 4

Strukna:  8:GEORGIE MAE OCH 9:MICHELANGELO ÅS 


V75-7: Open strech kan Fälla Mosaique Face??

Vi avslutar inte med vilket lopp som helst utan "Stora SM"! Här går det spika sig ur, men vill höja varningens finger för följande ekipage:

1:RECKLESS (7%): Favorit distans med en härlig spurt, denna gång med framspår. Kommer aldrig spetsa härifrån så frågan är vart de hamnar - smygresa och satsar på Open Strech? Kan straffa samtliga här helt klart!

3:MOSAIQUE FACE (53%): Storfavoriten som varit en besvikelse många gånger i år, fast senast visade han gamla takter. Från detta utgångsläget ser det intressant ut och lär med största sannolikhet sitta tidigt i ledningen. Når han hit blir han svårslagen och är en spikkandidat. Däremot så tycker jag att distansen är ett minus - svårt!   

4:ALFAS DA VINCI (13%): Verkligen en stark typ som älskar denna distansen och skall verkligen inte nonchaleras. Är hård och kan med största sannolikhet utmana..

5:VENKATESH (2%): Svåranalyserad fast besitter hög kapacitet - med denna procentsats är det såklart högintressant. Men ändå svårt att se att han vinner här..

7:VÄSTERBO HIGHFLYER (4%): En personlig favorit och till denna låga procent är han verkligen spelvärd. Denna gång med ett spår längre ut, fast det tycker jag personligen är en fördel. Hittar han bara en bra rygg, så kommer han straffa många över upploppet - vinnaren? 

9:IVAR SÅNNA (13%): Ett ekipage som jag personligen inte tror stenhårt på, fast formraden får man inte bortse ifrån - Svårt...

10:SPRING EROM (3%): "Gammal är Äldst" och det är alltid lika kul att se han i startlistan. Spåret är svårt, men gillar distansen - nonchalera aldrig Spring Erom!

Vem sitter i Ledning:  HARRY HAYTHROW kan ingen utmana ifrån start, MOSAIQUE FACE övertar tidigt?

Håll Ögonen på: VÄSTERBO HIGHFLYER som vid ryggresa kan flyga över upploppet, "Gamla" SPRING EROM måste nämnas i sammanhanget samt ALFAS DA VINCI som vann här ifjol!

Min Rakning:  3 - 7 - 4 - 1 - 9 - 10 - 5 - 8 - 6 - 12 - 2 - 11 

Strukna: -