V75-4: Spika Sig Ur ett Ovisst Lopp??

Till ett underbart Stayer-lopp och jag ställer mig själv frågan: Varför är det inte fler långlopp i Sverige? Dessa lopp är ju alltid högintressanta och det sker alltid mycket taktisk under dessa lopp - vilket är så underbart. Här finns ett självklart spikalternativ i form av 14:On Hold (38%), grymt stark och kan från detta läge kan han hitta en fin rygg och sedan kan triumfen vara ett faktum! Vill man inte spika så lär det bli ett antal garderingar i detta lopp och jag väljer att nämna följande:

- 10:Pajas Face (13%): Har formen för att vinna.

- 1:Västerbo Arthur (6%): Från detta läge kan han nå ledningen och då skall han räknas

- 3:Cab Hornline (17%): Också en kandidat till ledningen, fast debutant över den längre distansen.

- 15:Tomorrowland (7%): Som med fin resa verkligen inte är helt borta.

-12:Panoramic (2%): Börjar hitta formen igen så helt klart en utmanare

-5:Titan Lavec (2%): Debut i ny regi dessutom barfota fram - kan en bra dag utmana

V75-5: Vågar inte Spika - så många Garderingar är att Vänta!

Jag fortsätter med ett ovisst lopp och det är svårt att hitta vinnaren i detta lopp utan det lär bli flera streck. Vill man chansspika så känns 4:Tobacco (9%) som ett alternativ, fast med tanke på hur han såg ut sist så skulle inte jag våga chansa. 3:Edge Boko (53%) har definitivt ingen formtopp så därför är jag djupt tveksam till denna favorit - mitt råd är verkligen att inte spika! 5:Gucci Degato (16%) kan göra jobbet själv och måste räknas. Slutligen vill jag nämna en viss 10:Ymer Brick (13%) som spurtade bort våra chanser till 7:an på Åby - han vågar inte jag lämna utanför kupongen. Kan även nämna att flera ekipage kan hamna på min kupong, men dessa är ovannämnda ekipage är kandidaterna just nu. 

V75-6: Kan det bli en Magisk Kväll eller finns Vinnaren från Bakspår?

Då var det dags för Kalmarsundspokalen och här ser jag också gardering som ett måste! Följande ekipage finns med på min kupong i nuläget:

- 9: B.B.S Sugarlight (21%): Inte rosat marknaden på senaste tiden, men stött på bättre ekipage. Där av är det svårt att veta vart han befinner sig formmässigt, men blir helt klart ett av de första strecken i denna avdelning. 

- 10:Royal Fighter (15%): Grymt starksnabb och kanske kan spara lite av sin speed till slutet, i så fall blir han livsfarlig.

- 5:Magic Tonight (22%): Har inte fjolårsformen, då han mött på stenhård konkurrens. Något lättare här och kan formen vara på väg nu när han har tre lopp i kroppen? De värsta konkurrenterna har dessutom sämre spår!

- 4: Harry Haythrow (9%): Från det här läget kommer han helt klart gå för ledningen och skulle det inte kosta för mycket kan det mycket väl blir spets och slut.

- 8:Tycoon Conway Hall (3%): Inget roligt spår men startsnabb och hittar han bara en fin rygg så skall han absolut räknas.

- 12:Västerbo Highflyer (3%): Från detta utgångsläge behövs tur, men samtidigt kan han kanske smyga med från detta läge. Varför inte? 

 

V75-7: Spets och Slut med ett Slagkraftigt Lås?

I det avslutande bronsloppet finns ett spikförslag i form av 1:Furious Francis (39%) och kan han försvara ledningen utan att han blir för het så är mycket redan vunnet. Fast huvudkonkurrenten finns bredvid honom 2:Xlnt Chili Tripel (18%) och lär utmana om ledningen. Hans formrad är imponerande och känns som han bara blir bättre och bättre - en självklar utmanare! Vill även nämna 5:King Sir Kir (19%) som visserligen floppat som favorit några gånger, men är oftast med där framme. Även han kan öppna snabbt och nu när han inte är favorit kan han kanske överraska. Detta känns som ett slagkraftigt trehästars lås kan avsluta omgången? Fast ett scenario oroar då dessa ekipagen väldigt gärna vill nå ledningen och risken är att det blir tokkörning där fram. Så skulle detta bli fallet öppnas möjligheten för en kvartett i mina ögon. 10:Research (8%), avslutar oftast bra och kan spurta ner samtliga. 9:Mr Hot Shot (5%) har verkligen formen och med två raka triumfer i ryggen skall han räknas. 12:Pierre (5%) har med sin speed en rejäl chans om det blir körning där fram.