Då var det dags att presentera mina tankar inför omgången på Kalmar på söndag. Historisk sätt har Kalmar bjudit på härliga tävlingar med hyfsat bra utdelning. Så har i veckan försökt hitta de roliga skrällarna som kan förgylla systemet. Idag är det uppehåll ifrån EM-fotbollen, vilket kanske är bra med tanke på Sveriges insats. Nu hade jag väl kanske inte de största förhoppningarna, men såg ett antal brister i taktiken. Det är väl det bästa att vara supporter - man kan alltid vara efterklok ;-D Nej nu skall jag inte snacka fotboll, utan nu tänkte jag gå in på omgången lite mer i detalj. Fast innan detta vill jag passa på att återigen önska Er ALLA en riktigt underbar midsommar. 

Jag själv som redan är ledig har smygstartat med en liten whisky och öl på balkongen medan jag njuter av "båttrafiken" utanför och mysiga Snöstorm (katten) snarkar intill mig.. Till omgången som ser lite klurig ut och hoppas att jag hittat några intressanta vinnare.  

V75-1: Trehästars Lås vs Chansspik??

Vi inleder med Silverdivisionen där endast nio stycken ekipage kommer till start. Finns en trio som sticker ut och sedan ett par utmanare. 5:Nadal Broline (47%) måste få bli första strecket och formraden är verkligen imponerande. Nu har han vilat sedan april då han varit halt och det känns som att favoriten kan fällas. 7:Takethem (19%) skulle mycket väl kunna vara första strecket och en chansspik. Har även han en grymt imponerad formrad och tål dessutom göra grovjobbet - så se upp! 2:Star Advisor Joli (16%) är formstark och kommer satsa på ledningen - härifrån kan det bli spets och slut. Med dessa ekipage så tror jag att man hittat vinnare, fast vill man gardera vidare så skulle jag rekommendera 1:Emmett Brown (8%) som visserligen inte tävlat på ett par månader men med detta utgångsläge kan få en bra rygg. 3:Coco De Vie (3%) är en formstark outsider..

 

V75-2: Omgångens Säkra Spik!

Nu står man inför faktumet att favoriten 1:Tudor Kronos (68%) är såpass mycket spelad, fast ser egentligen inget som kan fälla favorit. Det lutar helt klart åt spik och försöker istället hitta skrällarna i de avslutande avdelningarna. Han är startsnabb och når han ledningen lär han sitta här och bestämma. Skall jag nämna en utmanare så är det 8:Temple of Dreams (8%), men nackdelarna är spåret i kombination att han gör debut med voltstart.

    

V75-3: Spikförslag men skulle råda till Gardering!

Direkt när jag såg startlistan så kände jag omgående att 2:Pense Kloster (19%) skulle kunna vara vinnaren i loppet - från det här utgångsläget kommer hon få en bra start och dessutom skall utryckare testats! 8:Sevilla (7%) insatsen senast får man inte glömma så formen finns där - spåret är svårt, men hittar Per Nordström en bra rygg så blir han svårslagen. Någon som har ett knepigt utgångslägen men som verkligen har kapaciteten att vinna är 12:Erik Sting (18%) som denna gång har Mr. Adielsson där bak - helt klart ett stort plus! 1:Dynamite Light (17%) utmanar men detta är en travare där det antingen blir allt eller inget - dessutom med ett bra utgångsläge! Slutligen vill jag även nämna 3:Alypso AM (22%) som är formtoppad och ett ekipage man verkligen inte får glömma bort!