Hoppas att allt är prima med Er? Då var det äntligen dags att ge min syn på V7:an i Eskilstuna inför imorgon och dessutom med finaler. Känns som det var en evighet sedan jag fick skriva av mig. Tur för mig att jag har göttat mig i formrader, tider och diverse tränarintervjuer! Så det saknas definitivt inte bra travlopp på lördag, så längtan är stor inför imorgon! Annars är allt bara fint med mig och har nu endast tre pass kvar innan hängmattan på Torpet väntar! 

Nu kör vi:


V75-1: Favoriten som bör Garderas, eller???

Under veckan är det många som uttalat spik på 3:Sir Ratzeputz (53%) och det syns verkligen på procenten. Visst är det en bra och gångbar spik men jag personligen kommer nog som vanligt gardera i inledningsloppet. Sir Ratzeputz har verkligen toppform och senast så avgjorde han på ett verkligen imponerande sätt. Att han dessutom troligen tidigt kommer att sitta i ledningen gör ju inte hans segerchans sämre direkt - ett bra spikförslag helt klart. Första utmanare är helt klart 5:Ready for More (15%) som till den här procenten verkligen är spelvärd. Visserligen var han en besvikelse senast, men behövde loppet i kroppen efter uppehåll - Outsider! 6:Fridericus (6%) har varit en besvikelse i de senaste starterna, men vet hur högt Veijo håller denna häst och tror verkligen på honom. Och till denna procenten är det verkligen mumma! I denna trio tror jag man hittar vinnaren, fast en bubblare finns det i  form av Örjan med 1:Fire to the Rain (14%). Fast det som oroar är att han troligtvis inte kommer nå någon ledning och då kan det bli svårt - skulle inte bli förvånad att det slutar med ett streck här. Någon jag personligen gillar är 9:Next to None Sib (3%) och nu är dessutom Goop tillbaka. Fast det är både bakspår och fel distans då han verkligen är en sprint - men skulle han kunna spara sin speed så finns det alltid en chans.

 

V75-2: En Spik som håller?

Förra veckan så spräcktes systemet i stayerloppet (startgalopp) och även denna veckan finns ett bra spikförslag från bakspår i långloppet i form av 14:Alfas Da Vinci (43%). Han har form och är verkligen stark, så distansen är ett stort plus! Blir det inte spik är ett gångbart lås 15:Amaru Boko (24%), som har två raka segrar och som ser otroligt fin ut. En riktig stark travare är 5:Calno De Pebrisy (5%) och med rätt lopp så är han en kandidat. Slutligen vill jag även nämna 7:Linus Wibb (15%) som tillsammans med Goop kan bli en outsider, men frågan är om det inte återigen blir galopp?

 

V75-3: kvartetten?? 

Spikförslaget i denna avdelningen finns i form av fina 3:Undine (27%), som har både ett bra spår och är speedig. Utmanarna är 4:Rhyme Broline (19%), som är en formstark dam som dessutom troligen kommer gå men jänkarvagn - verkligen intressant! 2:Dixi Sisu (24%) som egentligen är en sprinter och med detta spår finns det möjligheter. Vill man satsa på form skall man satsa på 9:Zahara Goj (8%), helt klart en outsider!