V75-4: Här krävs ett antal garderingar då detta lopp känns helt öppet.. 6:M.T. Kitty (7%) har tempot i kroppen, men inte vunnit på senaste tiden - bryts trenden på lördag? Formraden för 2:Miss Gladiator (22%) är imponerande, med detta utgångsläge i kombination med att hon travar barfota så är hon ett säkert streck. Spåret för 14:Olympia Gold (17%) talar emot, men hennes form och kapacitet är grym. Slutligen vill jag nämna 5:Finca Boko (24%) tillsammans med formstarka Erik där bak - travsäker och vill man spika sig ur detta lopp så är hon en kandidat. 

 

V75-5: Den första jag vill nämna är 6:Digital Engine (9%) som är distanssäker och som funkat med den nya utrustningen. 1:Morelight (2%) kan från detta läge få en bra rygg och kommer luckan i rätt tid så vet man aldrig. 3:Hawk Cliff (70%) är en alldeles för stor favorit i mina ögon. Visserligen kan han komma till ledningen ganska lätt, men ser ändå ett gäng utmanare så skulle inte rekommendera spik här. Blir det galopp tredje gången i rad för 12:M.T King Of Cash (3%)? Annars skall man definitivt inte räkna bort honom, han har verkligen kapacitet i detta sällskap.

V75-6: Ett hett spikalternativ finns i 2:Special Promise (13%) som verkligen besitter form - han är snabb ut och läget är perfekt. Att dessutom procenten är såpass låg gör det hela väldigt intressant, chansspik? Självklart är den stora utmanaren 1:Ready For More (43%), fast har inte startat sedan augusti så kan behöva lopp i kroppen innan han konkurrerar på allvar. Visserligen är spåret perfekt, då han är snabb ut - når han ledningen så kan det bli spets och slut? 6:Coldtown (17%) kommer troligtvis laddas ifrån start och skulle han nå ledningen skall han nämnas i sammanhanget.

 

V75-7: Dags för veckans höjdpunkt när Norrbottens Stora Pris skall avgöras - jätte kul! Jag sviker inte 2:Nahar (8%) i första taget, han snubblade till senast och det blev galopp - fast han är verkligen i form och kan krossa samtliga. Fast med tanke på den otroliga insatsen som 10:Propulsion(27%) visade i elitloppet så måste det vara ett första streck - och han är verkligen ett spikalternativ. Spåret talar emot och behöver lite flyt på vägen, men kapaciteten finns helt klart! 9:On Track Piraten (17%) vågar man knappast lämna utanför systemet, med lite flyt från start så kan han spurta ner samtliga när upploppet är ett faktum. 4:Nimbus C.D (18%) kommer med största sannolikhet nå spets och här trivs han och är extremt svårslagen. Slutligen vill jag även nämna underbara Åke Lindblom med 8:Sauveur (14%) trots läget. Formen finns och presterar alltid på topp!