Då var det dags att skriva om midnattstävlingarna i Boden och återigen är starttiden 20:30 - vilket jag personligen tycker är kul. Nu får vi hoppas på bra väder, så vi får ta del av midnattssolen.  Storloppen duggar tätt just nu och inget undantag denna helg då Norrbottens Stora Pris skall avgöras med ett antal ekipage ifrån elitloppet! Fast vi tar det ifrån början såklart...


V75-1: Ett lopp som på förhand ser jämnt ut och en hel del streck är att vänta. Visserligen kan man spika sig ur detta lopp, men det finns många men. 7:Whitehouse Express (36%) besitter verkligen form, men spåret är en nackdel och frågan är vart han hamnar. Gardering känns nästan som ett måste och det finns många alternativ.. Hemmatränaren Hanna Olofsson är alltid het när det vankas V75 i Boden och hon har satsat mot detta länge, så 1:Andover Streamline (5%) är ett tidigt streck. Startsnabb dessutom, så det ser verkligen intressant ut. 6:Nappa Scar (14%)  som är startsnabb kommer troligtvis nå en bra position och kan säkerligen utmana. Förra veckan insats av 12:Digital Control (8%) där han sitter sist i klungan innan upploppet och sedan spurtar ner samtliga. Och till 8% är han verkligen intressant! 5:Archie Dream (14%) är även han startsnabb och når han spets blir han mycket svårslagen. 3:Random Shot (11%) som går barfota fram och med jänkarvagn vågar jag inte utesluta. Vill man hitta en riktig skräll så är det 10:Höwings Star (1%), blir det hård körning där framme (vilket är troligt) då många startsnabba vill nå täten - så skall han absolut räknas!

 

V75-2: Till kallblodsloppet som vanligt är min personliga favorit och här känns det som om den första spiken kommer. Formen på 2:Tangen Haap (48%) är riktigt bra och känns verkligen som det absolut bästa ekipaget. Visserligen är han väldigt mycket spelad, men att slösa streck i onödan är bra slöseri. Skulle man vilja gardera så är det främst 7:Guli Storm (19%) och 10:Krusen (11%) som utmanar.

 

V75-3:  Känns som om tre ekipage sticker ut och detta lås känns hyfsat säkert. 12:Västerbo Arthur (6%) har en grym avslutning och kommer han bara iväg hyfsat med rätt rygg, så skall ingen känna sig säker. 2:Sambucus P.R (7%) med detta läge och i kombination med kapaciteten i tidigare avslutningar så räknas han tidigt - dessutom går han barfota. Favoriten 5:Le Chapeau (55%) får inte heller glömmas bort, är snabb ut och måste räknas tidigt.