V75-4: Sahara Fairytale - Spik??

Hmmm ett svåranalyserat lopp. 2:Radysin America (20%) och vem sitter då där bak jo en viss Goop som tidigt kan sitta i ledningen. Och från spets vet vi alla hur bra Björn är! 4:Sahara Fairytale (16%) har jag också bra feeling kring och är nog mitt första streck, men även hon har blandat och gett - fast självklart skall hon finnas på kupongen. Känns som ett spikalternativ! 3:Soho (22%) övergav jag i sista stund senast, nu vann hon inte den gången men fick ett fint andra pris - så formen sitter där. Bubblarna i avdelningen är 11:Playing Tua och 9:Denise F Boko.

 

V75-5: Gardering är Ordet!

Här ser jag ett antal ekipage som bör vara med på kupongen.. Kanske inte ett första streck men måste nämna 1:Al´s Winnermede (15%) - en föredetta chansspik som tyvärr inte höll. Nu har han ett bra startspår och bör finnas med på kupongen - håll utkik efter hans farliga spurt! Startsnabba 6:Global Republic (2%) glömmer jag aldrig sedan triumfen på Åby, så självklart skall han finnas med. 8:Jet´Aime Express (2%) är väldigt lite spelad och det gör det hela väldigt intressant - han är kapabel och bör finnas med i systemet. Från ett lite svårare spår hittar vi 9:Seedorf O.M.F (7%), också lite spelad med tanke på hans kapacitet. Hästen med form är verkligen 7:Buzz Mearas (30%) - även fast spåret är svårt är han alla dagar i veckan en segerkandidat. 4:D.D´s Hitman (13%) har en ruskig spurt, så vågar man hoppa över honom?? Vågar man lämna Goop?? Nej tror inte det så avslutningsvis väljer jag att att nämna 2:Timone Ek (26%), som med detta utgångsläge tidigt kan sitta i ledning. Och har sagt det förr - Goop är världens bästa kusk i ledningen! Ett lopp med många otroligt härliga ekipage och detta lopp kräver många streck.

 

V75-6: Gardera Favoriten??

Här talas det mycket kring 1:Cruzado Dela Noche (50%) och vem sitter där bak? Jo det är Goop och når han ledningen tidigt så kan konkurrenterna blir paralyserade samtidigt som Goop drar ner tempot. Blir det detta scenarie är segerchanserna stora, men litar inte på hästen fast däremot litar jag på Goop till 110%. Någon som jag däremot tror kan utmana är fina 9:Divisionist (8%) - kanske ett gångbart lås? Har vi glömt någon - i så fall är det 6:French Laundry (15%).

 

V75-7: Revanschen??

Det bästa till sist Oslo Grand Prix. De har verkligen fått ihop ett slagkraftigt startfält i år där många är vinnarkandidater. Självklart är en första häst 9:Nuncio och det han presterade i elitloppet var verkligen världsklass! Så självklart är det ett spikförslag, fast nu är det bakspår som gäller så lär personligen inte gå på denna linje. En av värsta konkurrenterna är såklart 3:Un Mec D´Heripre (14%) och med tanke på att han har ett bra spår så ger jag han tipset. 7:Lionel är verkligen en krigare och motstånadarna skall ha respekt för hans kapacitet - en bra dag kan detta vara en vinnare.Vill man hitta ett spurtstarkt ekipage så finns det i 4:Your Highness, som tyvärr blev struken i elitloppet. Så revanschlusten är stor kan tänkas! 5:Papagayo E är på väg att hitta formtoppen och det han presterade senast var minst sagt imponerande - att han dessutom är på hemmaplan gör ju inte chansen sämre direkt. 1:Mosaique Face som jag trodde på inför elitloppet blev en stor besvikelse, så där av är jag lite tveksam här. Fast nu startar han ifrån ett mycket bättre spår och självklart får man inte räkna bort honom.