Då var det dags att behandla Derbysöndagen - Äntligen! Textanalysen blir något i en förkortad version då det är två V7:or två dagar i rad och har prioriterat att min analys skall bli så noggrann som möjligt - så den saknar ranking. Fast däremot är den lika informativ som vanligt - mycket Nöje! En omgång där jag tror att flera favoriter kan fällas, samtidigt som det finns två relativt starka spikar i omgången...


V75-1: En Slagkraftig Kvartett???

Vi inleder omgången med derbyminnet och här finner vi fina 1:Fire To The Rain (42%) som är favorit. Är inte hundra på att han håller upp ledningen och då får han gå den långa vägen om han inte blir instängd vill säga. Den självklara första hästen är 5:Venkatesh (26%) och speciellt nu när Örjan sitter upp - hästen är liten egen och då är det skönt att ha en kusk som känner hästen. Att 3:Västerbo Eclair (15%) som blev tvåa i derbyt förra året har kapacitet det råder det inget tvivel om, formen börjar komma och utmanar helt klart. 6:Montdore (11%) är av en stark sort som jag definitivt inte kan blunda för. Slutligen vill jag även nämna 7:Alkalizer AM (3%) som kan smyga med här fast behöver en hel del tur på vägen - fast helt borta är han inte.. Frågan är om han kommer finnas med på lappen bara..


V75-2: Felfri = ENKEL SEGER!!!

Nu till ett ekipage som jag har spikat vid ett flertal tillfällen, fast som vid samtliga tillfällen har det slutat med galopp. Den jag pratar om är 11:Qahar Q.C (20%) som helt klart är fältets bästa häst alla kategorier! Nu kommer jag inte våga spika denna gång, fast har fått höra att han har lugnat ner sig något. Travar han så vinner han denna avdelning hur lätt som helst - det är inget snack om saken!! Fast nu är detta en häst som knappt Kolgjini´s vågar andas bakom så där av blir det några garderingsstreck. Som andra häst streckar jag 7:Hamilton Noa (17%) som är relativ osynkad med tanke på att han inte startat i Sverige fast rapporterna kring honom är bra - en outsider. Favoriten 5:Out Of The Slums (30%) är visserligen en segermaskin fast har tidigare mött lättare motstånd - fast hans segerrad kan man inte blunda för. Det sista ekipage jag vill nämna är 9:New Star P.H (5%) som är spurtsnabb och från detta utgångsläge kan han få en smygresa - så se upp över upploppet.


V75-3:Vem Vinner??? - Gardera!!!

En avdelning som kräver sina streck och som verkligen varit svåranalyserad. Vill snacka lite om följande ekipage: 

5:Abano H (21%): Tre raka segrar måste man ha i minnet även om motståndet inte har skrämt nämnvärt. Nu är det V7 som gäller och formen finns som sagt där och man bör se upp.. 

8:Carelin (18%): Inte det bästa utgångsläget, fast hittar de bara en bra rygg och får smyga med så hotar de samtliga.

9:Viking America (1%): Fått paus efter Frankrikevistelse där han inte trivdes. Pausen kan få en positiv effekt och en enorm styrka finns i detta ekipage.

11:Västerbo Paymyday (1%): En procent - fattar ingenting. Visserligen är det kanske inte favoritdistansen, fast kapacitet finns verkligen och jag själv vågar inte missa denna potentiella "skräll". 

12:British Steel (3%): Comeback efter två månaders frånvaro - gillar distansen och är en riktig outsider.

14:Reckless (40%): Avdelningens favorit som i min värld blivit lite för stor favorit. Detta är ett ekipage som är beroende av ryggar för att sedan kunna utnyttja sin starka avslutning. Visserligen återigen med Goop och det är bara positivt - fast mycket skall klaffa på vägen så rekommenderar helt klart gardering..


V75-4: Exakt eller Spets och Slut???

Återigen en oviss avdelning och svårt att hitta en solklar första häst, men de ekipagen som höjer sig ifrån mängden är följande:

1:Stan Libuda (25%): Helt klart min spetsfavorit och härifrån kan det mycket väl bli spets och slut. Efter att Elit Sjöhammar blivit struken så är detta en spikkandidat helt klart.  

2:Västerbo Exact (18%): Ett tidigt streck på min kupong som har straffat många ekipage på V7 den senaste tiden. Från detta läge kan han smyga med och få en bra rygg - sker detta är han helt klart en segerkandidat!  

7:The True F (17%): Kapabel är ordet och får verkligen inte underskattas - ett tidigt streck.

10: K.A. Online (5%): Fått en formtopp efter de senaste starterna - kanske ett långskott men höjer ändå ett varningens finger.


V75-5: Går det Fälla Storfavoriten - Jag Själv Tror Det!!

Då var det dags för derbystoet och min första häst är ändå 2:Timbal (57%) som har radat upp segrarna och som besitter en enorm motor. Utgångsläget är perfekt och det skall mycket till för att lyckas fälla henne. Är startsnabb, men är inte alls säker att det är hon som sitter i ledningen. Fast det saknas inte motstånd så gör personligen ett försök att fälla henne:

1:Otrobanda (7%): Kommer försöka försvara sitt innerspår, fast har väldigt svårt att se att det blir någon ledning här. Fast en bra position i rygg på ledaren är att vänta och sedan är det bra att hoppas på att luckan dyker upp till slut.. Allt kan hända...

3:In Toto Sund (8%): Min spetsfavorit som kan leda runt om, om det inte kostar för mycket att nå spets. Dessutom bruka Daniel Redén alltid ha sina hästar enormt bra förberedda till dessa storlopp. 

4:Princess Face (9%): Trivs i ledningen, fast denna gång finns det ingen chans till denna position. Ändå är det ett bra utgångsläge och får försöka hitta en bra rygg direkt ifrån start. Är inte helt borta och dessutom går hon både med helstängt huvudlag och dessutom barfota.

5:Darling Hornline (6%): Besitter en kapacitet som kan räcka långt och utmanar verkligen favoriten här. Vilken position hon kommer få ifrån start är svårt att se, lär avvakta och se vem som sitter i spets. Löser det sig riktigt bra, kanske hon får överta ledning om t.ex startsnabba Caresse skulle vinna spetsstriden. Kan lösa sig riktigt bra för henne

6:Cayenne Ovel (1%): En som kan smyga med om hon får en bra rygg ifrån start. Är kanske ett långskott, fast blir det tempo där fram så är allt möjligt - en rolig och intressant skräll.  

9:Tunika (9%): Ett av ekipagen som hotar storfavoriten på allvar, fast en stor nackdel är förstås spåret så behöver såklart en del flyt på vägen. Fast har väldigt svårt att se att det inte skulle bli högt tempo i loppet, så när väl upploppsklockan ringer kan hon spurta ner samtliga..


V75-6: Spiken Ligger Nära

Då var det äntligen dags för Svensk Travderby och det finns ett ekipage som höjer sig över alla andra.. I skrivande stund är han spelad till hela 74% och den jag pratar om är helt klart 5:Readly Express. Vill inget hellre än att säga att jag tror att det går att fälla honom, fast i detta sällskap tror jag ändå att det endast är ett slöseri med streck. 3:Isor Håleryd (14%) och 4:Ceasar Sisu (5%) är inga blåbär fast här tror jag de kommer förlora oavsett utgång. Spiken ligger i skrivande stund nära.


V75-7: Spets och Slut i Andra Fas???

Till nästa avdelning där spiken också ligger nära och denna gång är det på 7:Nancy America (25%). För det första är procentsatsen väldigt tilltalande och för det andra så tror jag att hon får överta ledningen. Når hon spets så skall det mycket till för att hon skall förlora här ifrån.. Visst finns det garderings förslag:

4:Marta Chip (18%): En vinnarskalle som inte skall underskattas, är startsnabb men känslan är att oavsett vem som når spets så släpper de till Nancy America.

6:Well Done La Marc (22%): Också ett startsnabb ekipage, fast kommer troligen vara intresserad av rygg på ledaren. En smygresa med lucka så kan ju allt hända...

10:Touch Of Elegance (6%): Behöver såklart lite flyt härifrå och är i behov av en smygresa med rätt ryggar. Att vinna blir svårt.. 

14:Speedy Foxy Vicane (7%): Spåret är kanske inte det bästa, fast besitter en jämn och stark form - skall inte underskattas...


Återkommer som vanligt i eftermiddag med det färdiga systemet.

Lycka Till!!!