Då var det äntligen dags för derbyhelgen och äntligen får jag redovisa min analys inför lördag. Värden för dessa tävlingar är som vanligt Jägersro och här är upploppet 190 meter, vilket innebär att upploppet inte är jättelångt och då är det alltid en stor fördel att sitta i ledningen. Omgången ser oviss ut och ser en stor skrällpotential. Att hitta spikarna kommer bli lite klurigt, men samtidigt väldigt roligt och intressant. Har en känsla att jag kommer gå kort i ett par avdelningar - lutar åt en spik och två lås för att sedan gardera på... Fast mer om detta när systemet är helt klart och detta kommer jag såklart publicera här som vanligt. 

V75-1: Vem Sitter i Ledning och till Vilket Tempo??

Vi inleder återigen en V7:a med en svårlöst avdelning - och denna gång är det ett Klass I försök över sprinterdistans som gäller. Den som når ledningen har en stor fördel, fast samtidigt kan det bli hård körning här och då kan de öppna för hästarna från bakspår. De ekipage jag vill snacka lite extra om är:

1:Conrads Definitif (16%): Mycket avgörs ifrån start - kan han verkligen försvara ledningen härifrån även om de satsar med bakskor för att få bättre fäste? Annars är känslan att han kan ha svårt att hitta ut härifrån och då kan loppet vara kört. Fast det är klart att blir det en rejäl körning om ledningen där han inte är delaktig så kan han tidigt få en gratis resa ut i andra spår - svårt..  Annars så besitter han kapacitet som kan fälla samtliga. 

2:Mellby Dashing (25%): Som tidigt härifrån kan sitta i ledningen och tillsammans med Goop kan det mycket väl bli spets och slut. Dessutom ryckas det att det är barfota runt om...

4:Flo Rida Sea (3%): Har ett bra utgångsläge och kan smyga med härifrån och till denna procentsats är det riktigt intressant. De kör all in här med barfota runt om, helstängt och dessutom med jänkarvagn. Skräll?

5:Jeter (10%): En kandidat om ledningen, fast är något tveksam om han når den härifrån. Släppte ledningen senast, så det är inget löfte om han väljer att sitta kvar i ledningen om han skulle nå dit. Fast nu är det sprinterdistans och har ändå svårt att tro att han skulle släppa ledningen denna gång - fast säker kan man aldrig vara...

7:Enjoy Boko (10%): Är startsnabb fast har en känsla att han ändå försöker hitta en smygresa som tvåa eller trea utvändigt. Blir detta sanning skall man verkligen se upp när upploppet är ett faktum.

8:Ymer Brick (4%): Har återigen en riktigt bra skrällchans och skall verkligen räknas alla dagar i veckan. Startar nu ifrån ett spår där han kan smyga med och får han fritt över upploppet så går ingen säker. 

9:Diora Sound (3%): Hoppas på rejält högt tempo ifrån start, i så fall kan hon smyga med och hoppas på att hon fäller så många som möjligt över upploppet.  

10:Gloria Sund (13%): Formtoppad men behöver tur härifrån, blir det körning där framme så är hon definitivt inte bort.

Vem sitter i Ledning: 2:Mellby Dashing tillsammans med Goop är en självklar spetskandidat. Fast utmanas av 5:Jeter och från springspår hotar 7:Enjoy Boko - fast vill den sistnämnda verkligen ha ledningen? Fast någon man inte får glömma är 1:Conrads Definitif som härifrån kan försvara sitt innerspår.   

Håll Ögonen på: 4:Flo Rida Sea som med dessa intressanta ändringar kan bli en härlig skräll och 8:Ymer Brick som återigen kan skrälla med en smygresa härifrån - högintressant!

Min Rakning:  2 - 7 - 4 - 8 - 1 - 5 - 10 - 9 - 12 - 6 - 11

Strukna: 3


V75-2: En Favorit i Fara

Till lördagsloppet  som vanligt är en jämn historia, fast det har i veckan pratas väldigt mycket kring 2:Flirt Fortuna (46%). Tror att många kommer att välja att försöka spika sig ur ett svårt lopp och visst är han ett spikförslag. Fast ju längre veckan har gått ju osäkrare har jag blivit kring detta. Att han besitter kapacitet och form det tvivlar jag inte på, att han dessutom har Örjan där bak gör ju inte saken sämre. Fast nu är det långdistans som gäller och tror inte att han kommer till ledningen härifrån. Är dessutom inte helt säker på att 6:Mucho Flax (1%) släpper sådär jätte gärna - då han trivs väldigt bra i denna position. Så frågan är vad det kostar för Flirt Fortuna att nå ledningen. Den självklara utmanaren i mina ögon är 7:Mellby Duke (7%) som trivs på distansen och är riktigt stark. Att han inte lyckas på de senast två starterna skall man inte avskräckas av. Vill man hitta en rolig chansspik i omgången så är detta en självklar kandidat. Vilka är annars garderings buden:

4:Ulisse Kronos (17%): Skall inte vara helt borta härifrån och skall kunna smyga med härifrån - då kan det mycket väl bli triumf.

8:Lobster's Sam (3%): Svårt läge härifrån, men spurtstark och blir det lite körning där fram samtidigt som han fått en smygresa så är allt möjligt. Dessutom med norsk huvudlag för första gången...

11:Mellby Drake (6%): Vill man gardera på är detta ett tidigt streck, då det verkligen är en stark och kapabel sort.

12:Roger Woodland (8%): Svårast möjliga spår, fast det är ändå långdistans som är lite av en favorit - en outsider..

13:Forecast (2%): Svårbedömd form, men kan få en perfekt voltstart tillsammans med Erik - skall inte räknas bort helt.

14:Route Sixty Six (2%): Ytterligare ett ekipage som får hoppas på tur och tempo där fram - löser det sig är allt möjligt. 

Vem sitter i Ledning: Är säker på att startsnabba 6:Mucho Flax når ledningen, sedan tror och hoppas jag att de väljer att köra där. Annars är 2:Flirt Fortuna den häst som kommer få överta ledningen och i så fall är mycket vunnet. 

Håll Ögonen på: 7:Mellby Duke är intressant utmanare till favoriten och en möjlig chansspik. 8:Lobster's Sam som med det norska huvudlaget kan överraska härifrån om han får en smygresa härifrån.

Min Rakning: 7 - 2  - 4 - 11 - 12 - 13 - 8 - 14 - 6 - 10 - 3 - 1 - 5 - 9 - 15

Strukna: -


V75-3: Hårt Tempo från Start  

Guldloppen är nästan lika ovisst som förra veckans och kommer nog ha med några streck på min kupong. Min första häst ligger mig nära om hjärtat och det är 1:Västerbo Highflyer (32%), fast det är många frågetecken att reda ut. Han kan öppna bra och skulle ha nå ledningen ser det intressant ut, fast det är många om budet och tror inte att ha når någon ledning. Tror däremot att det kommer bli en enorm körning ifrån start och hoppas att Erik har kylan och istället försöker hitta en bra rygg utvändigt. När det sedan vankas upplopp så har han en ryslig bra spurt - fäller allt? Hade han bara startat ifrån ett annat spår, så hade det blivit spik alla dagar i veckan!  3:Je T'Aime Express tror jag vinner spetsstriden, fast frågan är till vilket pris då säkerligen 5:Quick Fix (6%) och 7:Shadow Woodland (6%) också är ute efter denna position. Blir det ingen rusning kan det mycket väl bli spets och slut. Fast rekommenderar nog några streck till:

4:Nadal Broline (33%): Nämner favoriten som denna gång gör debut i guld och tror verkligen inte på honom. Det är ingen sprinter och tror han får svårt att vinna oavsett upplägg. Tveksam till streck här.  

5:Quick Fix (6%): Kan som sagt tidigt sitta i ledningen och härifrån skall han räknas. 

7:Shadow Woodland (6%): Försöker troligen nå spets, men risken är stor att han blir hängande i tredje spår och då är dagen förstörd - svårt. 

10:Västerboonthenews (0%): Vill man hitta ett ekipage som är ett långskott, fast som kan få loppet om allt klaffar till en procentsats verkligen är mumma. 

12:Stelton (2%): Ett lurigt ekipage och till denna procentsats är det verkligen intressant. Fast behöver riktigt mycket tur ifrån detta spår fast distansen passar. Och chansen till hårt tempo där fram är stor, så varför inte? 

Vem sitter i Ledning: Tror inte 1:Västerbo Highflyer försvar ledningen härifrån och det ryktas att 3:Je T'Aime Express (10%) skall laddas rejält så detta är min spetsfavorit även om han kommer uppvaktas utifrån.

Håll Ögonen på: Vilken position 1:Västerbo Highflyer får - hittar han ut i en rygg utvändigt? Blir det hårdkörning där framme så kan 12:Stelton fälla allt.

Min Rakning: 1 - 3 - 7 - 12 - 5 - 4 - 10 - 6 - 9 - 8 -2 

Strukna: 11


V74-4: Utmanaren är MINST Lika Bra!

Här hittar vi en jätte stor favorit i form av 11:Tudor Kronos (53%) som verkligen är en vinstmaskin och skall helt klart vara favorit. Fast detta lopp blir ingen dans på rosor och garderingen ligger nära på min kupong. 10:Sevilla (6%) är minst lika kapabel och formen finns där - hade det varit över långdistans hade chansspiken varit nära. Är riktigt stark och till denna procentsats så är garderingen verkligen befogad.   

1:To Be Or Not To Be (20%): Ett klart fjärde streck om jag inte nöjer mig med att låsa avdelningen på de redan nämnda ekipagen. Ett chansartat läge då jag tror att han får svårt att försvara ledningen härifrån och risken är stor att han blir instängd. Riktigt stark och frågan är om han inte är betydligt bättre på den längre distansen?

2:Tuffetto Jet (3%): Har visat att han duger i sammanhanget och härifrån kan han smyga med i en rygg utvändigt - en intressant outsider.

7:Malkin: Når troligtvis spets och dessutom men Örjan. Fast har tappat lite i form och brukar inte orka hela vägen in. Nja... Jag själv hade rekommenderat en lugnt upplägg, i så fall hade chanserna ökat.

9:Hives (0%): Avdelningens långskott, som troligtvis återigen slutar i galopp. Fast skulle de få ordning på travet så skulle de kunna utmana - blir troligtvis inget streck.

14:Gambino Degato (7%): Gör alltid bra och stabila lopp och mitt tredje streck - om det inte bli ett lås som sagt. Var visserligen ett tag sen senast han vann och behöver lite tur på vägen - fast är minst lika bra i grunden som toppduon.

Vem sitter i Ledning: 7:Malkin når med största sannolik spets, men i min värld håller han inte hela vägen. 

Håll Ögonen på: 10:Sevilla som både har form och är minst lika bra som favoriten. 14:Gambino Degato som är formtoppad och har kapaciteten att fälla samtliga.

Min Rakning:  11 - 10 - 14 - 1 - 2- 7 - 9 - 6 - 4 - 5 - 3 -8 - 12 - 13

Strukna: -


V75-5: Äntligen Dags för Seger?

Här hittar vi favoriten 5:Brosa AM (38%) som har tre raka segrar och som härifrån letar efter en smygresa utvändigt. Att spika en favorit när intressanta 7:Countdown Fougett (14%) finns med i samma lopp det gör jag bara inte. Han har radat upp toppinsatser på senaste tiden och det är bara första platsen som saknas - har en känsla att den kan komma på lördag! Dessutom ryktas det om att det kommer bli barfota runt om, vilket gör det hela ännu mera intressant. Denna duo skulle mycket väl kunna vara ett slagkraftigt lås, men det finns även andra intressanta ekipage:

3:Smokey Herman (13%): Når spets härifrån om det inte återigen blir galopp. Går han felfritt kan det mycket väl bli spets och slut. Trehästarslås?

9:Falco Di Quattro (6%): Skall inte räknas bort, fast behöver flyt härifrån - outsider...

10:Celebrus Nova  (4%): Kanske loppets bästa spurtare och blir det bara lite högre tempo under loppet så sitter ingen säker...

Vem sitter i Ledning: Den självklara spetsfavoriten är Smokey Herman, det enda som kan sätta käpparna i hjulet för detta är hans egna trav som inte varit på topp på den senaste tiden.

Håll Ögonen på: Om 3:Smokey Herman går felfritt och når spets. Vid högre tempo kan 10:Celebrus Nova spurta förbi samtliga.  

Min Rakning:  7 - 5 - 3 - 10 - 9 - 1 - 6 - 2 - 4 - 11 - 12 - 8

Strukna: -


V75-6: Barfotabalansen samt Jänkarvagnen ger Seger??

Här hittar vi en svårlöst avdelning som troligen kommer behöva några streck. De ekipagen jag vill lyfta fram är följande:

1:Xlnt Conways Class (12%): Första gång med Örjan är alltid intressant, men frågan är vart han hamnar efter start - svårt men skall inte nonchaleras. 

2:Napoleon C.D (38%): En favorit som jag är osäker på, visserligen med Erik som kommer satsa på ledning. Når han hit så är han helt klart en segerkandidat, fast frågan är vart han hamnar om han inte når hit. Är flera om budet när det gäller denna position.. 

3:Global Respons (4%): Från detta utgångsläge kan det bli en smygresa utvändigt och dessutom med stängt huvudlag samt jänkarvagn - se upp!

4:Heartbreaker V.S (14%): Mitt första streck som främst grundar sig på magkänslan då han inte presterat jättebra på senast tiden. Fast nu skall han vara bättre och dagen till ära pratas det både om barfota runt om samt jänkarvagn - seger?

6:Young Farmer (6%): Kan nå ledningen i andra fas och då skall man definitivt inte räkna bort honom. Dessutom med en vinst i ryggen i comebacken och lär har gått framåt med det loppet i kroppen.

7:Zigge Silvio (6%): Topplopp varje gång och segern ligger runt hörnet - på lördag?

9:Springover (14%): Nu är det inte långdistans och når såklart inte spets härifrån. Formen finns där och han är verkligen kapabel det har han visat ett flertal gånger på V7. Ett streck skall han ha, fast är ändå något tveksam p.g.a läget. 


Vem sitter i Ledning: 2:Napoleon C.D  kommer försöka nå ledningen, fast otroligt startsnabba 5:Unity Knick (3%) når troligtvis hit. Fast har ändå svårt att tro att han väljer att köra i en ledning och då känns 6:Young Farmer som en het kandidat att få överta ledningen. 

Håll Ögonen på: 3:Global Respons som härifrån kan smyga med och dessutom med utruständringar som är grymt intressanta. 9:Springover kan man aldrig räkna bort - så håll utkik!

Min Rakning:  4 - 9 - 2 - 6 - 3 - 7 - 1 - 11 - 5 - 8 - 10 - 12

Strukna: - 


V76-7: Favoriten som Håller???

Omgångens största favorit 4:Scellino Luis (60%) är ändå i  mina ögon en bra favorit så visst är det ett spikalternativ. Omgången är full av skrällpotential och att försöka fälla honom tror jag ändå blir mycket svårt - så spiken ligger ändå relativt nära. Motståndet skrämmer inte jättemycket och härifrån räknar och tror jag på en smygresa - då skall det mycket till för att någon skall kunna rubba honom. De finns ett par ekipage som utmanar och visst är det kittlande att försöka fälla honom:

1:Top Of The World (6%): Når spets härifrån, men har ändå svårt att se att det skulle räcka hela vägen - fast får inte underskattas

6:Tripolini V.P (7%): Formtoppoad och har visat tidigare på V7 vad han duger till, fast denna gång blir det ingen ledning och frågan är vart han hamnar - behöver lite flyt på vägen.

9:Bravo Navarone (15%): Den självklara utmanaren till Scellino Luis och om man bortser från senaste starten så har han imponerat rejält. Kan fälla favoriten, fast från bakspåret kan det bli jobbigt.. 

Vem sitter i Ledning: 1:Top Of The World når relativt ohotat ledningen härifrån.

Håll Ögonen på: 9:Bravo Navarone som är det stora hotet till omgångens största favorit.

Min Rakning:   4 - 9 - 6 - 1 - 10 - 12 - 5 - 3 - 11 - 2  7 - 8

Strukna: