Då var det äntligen dags att behandla en ny V7:a och denna gång är det Bergsåker som är värd för de otroligt fina tävlingarna. ÄNTLIGEN säger jag när vi återigen får se Kallbloden på kupongen och denna gången är det SM som gäller. Sedan får vi inte heller glömma att det är dags Sundsvall Open med bland annat världsstjärnan Nuncio. Omgången är blandad med extremt svårtippade avdelningar, som blandas med några storfavoriter. Jag kommer nog trots allt spika två storfavoriter för vill spara strecken till de övriga avdelningarna där jag tror det kan skrälla rejält.. Jag tar det ifrån början:


V75-1: Svårt, Svårt, Svårt...

Vi inleder omgången med det mest svårlösta loppet så lär strecka på så mycket som möjligt. De ekipage jag vill nämna är:

1:Digital Yankee (23%): Kan försvara ledningen även om jag tror att Alfa Light når hit. Första gången över långdistans kan innebära att de kör ett lugnt upplägg.

2:Part Nan Angelen (9%): Från detta utgångsläget kommer han troligtvis få en bra rygg utvändigt - skall räknas. 

6:Alfa Light (20%): Min spetsfavorit och når en viss Björn hit så kan det mycket väl bli spets och slut!

7:Coolwater In (9%): Är startsnabb och en som kan nå spets, fast tror det ändå blir svårt härifrån. Går denna gång med skor, vilket är en fördel då barfotabalansen inte alls fungerade sist.

9:Only Eyes Broline (9%): Ny i klassen och dessutom över en distans som blivit en favorit - intressant.

10:Get A Winner (9%): Formstark och är obesegrad på distansen - ett väldigt tidigt streck. Dessutom två raka triumfer.

11:Hot Pride (5%): Stark som få fast saknar speeden, blir det tempo där framme så skall han nämnas i sammanhanget.

12:Digital Engine (6%): Ett av mina första streck som dessutom går barfota vilket är en enorm fördel - behöver visserligen flyt härifrån fast är helt klart en segerkandidat.


V75-2: Blir det Inget Mirakel så ser det Öppet Ut!

Här hittar vi ett ekipage som är en stor personlig favorit, fast som blivit en liten för stor favorit med tanke på motstånd och utgångsläge. Jag pratar om 10:Le Maracle (46%) som är kapabel att vinna både från spets och bakifrån - härifrån kan han inledningsvis smyga med och sker detta så blir det tufft för övriga. 6:Serious Try (4%) är den självklara utmanaren i mina ögon och till denna procentsats är det verkligen mumma - härifrån kan de avvakta med en fin rygg och sedan spurta ner samtliga. 9:Cab Hornline (15%) blir bara bättre och bättre och är verkligen formtoppad - se upp!

Jag kommer gardera vidare med följande ekipage:

1:Digital Control (11%): Min spetsfavorit och är vanligtvis alltid ett hot, fast senast blev det en besvikelse. Når han spets så blir det intressant - en outsider.

3:Above All Ås (5%): Från detta utgångsläget måste han helt klart räknas tidigt - når ingen spets men som tvåa utvändigt? Sedan vet man aldrig...

4:Picasso Sama (13%): Utmanar Digital Control om ledningen och tillsammans med Örjan är detta högintressant. Spets och Slut?

12:Ajlexes Cubano (2%): Trivs nog mest ifrån framspår fast har en konstant formtopp - så lite klaff härifrån så kan allt hända.


V75-3: Dumt att Slösa Streck???

Nu skall jag bli tråkig men ser egentligen ingenting som kan fälla fast skall man 5:Månprinsen A.M (80%) - så visst är det ett solklart spikalternativt. Hade jag sett någon som hade kunnat fälla på ett logiskt sätt hade jag gärna garderat - fast tror det endast är ett slöseri med streck då jag tror han vinner med de flesta upplägg. Det som i så fall är till hans nackdel är senast insatsen på Åland och att han endast vunnit ett lopp på tre starter. Skulle jag gardera kittlar det med ett lås tillsammans med 4:Odin Tabac (8%), som visserligen inte har presterat över långdistans men som ändå skall ha ett utropstecken då han ändå är startsnabb och troligtvis når ledningen härifrån. Några bubblare finns i 1:Hulte Magnus (6%) som är bra på den långa distansen fast spåret är till en nackdel då han aldrig når spets härifrån - instängd? 2:Mel Odin (3%) som utmnar Odin Tabac om täten och kan på detta sätt få en bra resa.


V75-4: Gardera Lärlingsloppet!

Ett svårlöst lopp som kommer kräva sina streck, att det dessutom är lärlingar som kör gör ju inte det enklare direkt. Min första häst är helt 5:Withma (17%) som såg jätte fin ut senast och klarar hon bara av spåret så kan hon straffa samtliga. Någon formtopp är det kanske inte på 13:Windy Ways (19%) och det var väldigt längesedan hon segrade. Bakspår denna gång och det tror jag kan bli en enorm fördel om hon hittar rätt ryggar, för hon har verkligen en riktigt vass spurt och är egentligen bästa hästen i fältet. 9:Catch the Cash (4%) måste helt klart med på lappen till denna låga procentsats. Insatsen senast på V7 glömmer jag inte i första taget, då hon med sin härliga spurt höll på att triumfera - slutade tvåa den gången. Denna gång möter hon som sagt bara ston och det är en stor stor fördel! 7:Catwalk In (4%) kan med sin startsnabbhet nå en vettig position - ryggresa? Får även nämna favoriten 1:Backorder (25%), som enligt mig är en favorit i fara. Spåret är en nackdel då han aldrig kommer nå någon ledning, så frågan är vilken position de får härifrån? Visserligen med bästa kusken i fältet! Spetsfavoriten är 3:Gaia Sund (7%), fast har svårt att se att det kan bli spets och slut här - fast hon skall inte underskattas..


V75-5: Kommer Första Segern??

Ytterligare en avdelning som kräver sina streck och min första häst är 11:M.T. Kingsize (22%), visserligen utan seger men med en start i kroppen efter kastrering som dessutom varriktigt lovade! Ytterligare ett ekipage som är tidig på lappen är skrällvarningen 10:Etosha Boko (6%) som visserligen endast har vunnit ifrån spets, fast kan härifrån smyga med och är en het vinstkandidat. Favoriten hittar vi i from av 2:Island Life (30%) som är min spetsfavorit och når han hit är mycket vunnit - det kan mycket väl bli spets och slut.  Där bakom måste jag nämna följande ekipage:

3:Sally Boy (5%): Kan öppna helt ok och lär härifrån kunna få en bekväm resa i en bra rygg - skall räknas.

4:Prins Norrgård (4%): Kommer tappa ifrån start och är starkt gynnad om det blir hårt tempo - kan straffa allt och alla över upploppet!

6:Castle Rose (14%): Utmanar Island Life om ledningen och skulle det bli denna position kan han leda väldigt länge.

7:Walle West (6%): Behöver visserligen tur härifrån - fast är en kapabel sort.

12:Moa Star (3%):  Spåret är det sämsta tänkbara, fast hittar de en bra rygg härifrån så skall de  räknas över upploppet.


V75-6: Nuncio Världens Bästa Hst??

Då var det dags att behandla omgångens Storlopp och då pratar jag såklart om Sundsvall Open. Här är 1:Nuncio (74%) mångas solklara vinnare och jag stödjer Er i allt. Troligtvis så vinner han loppet oavsett upplägg och kommer personligen spika honom för att spara streck till de totalt ovissa avdelningarna.Jag garderade honom senast - då jag tvivlade en aning på hans fysiska status, då han varit sjuk. Nu tvivlar jag inte på hans hälsa och självklart är han bästa häst i fältet - inget snack om saken. Fast det som oroar denna gång är spåret.. Många påstår att Nuncio är betydligt startsnabbare än vad han tidigare visat, fast jag tvivlar ändå starkt på att han kommer försvara ledningen härifrån. Och då är frågan  vart han kommer hamna?? Hittar han en lucka för att nå en position utvändigt eller blir han instängd på innerspår? Fast nu startar stallkamraten 2:Volstead (8%) utanförhonom, så det är mycket möjligt att Nuncio "får" ledningen ifrån start. Och når han hit så är egentligen loppet över. De jag ändå vill varna för är 3:Call Me Keeper (4%), som härifrån kan få en fin position utvändigt och skall helt klart räknas - dessutom med jänkarvagn denna gång! Volstead är verkligen kapabel och skall helt klart räknas. Insatsen av 7:Anna Mix (3%) senaste insats glömmer jag inte i första taget men att vinna denna gång blir svårt - kanske ett lyxstreck men ett befogat sådant. Någon man aldrig blir riktigt klok på och som jag verkligen gillar till tusen är gammlemannen 5:Nahar (2%), som  har en grymt bra kapacitet om han är på humör. Slutligen vill jag även såklart nämna 9:On Track Piraten (7%). Härifrån kan han få fina ryggar och kan smyga med innan han sätter in stöten - intressant!! Fast spiken på världens bästa häst är given.


V75-7: En Trio eller En Kvartett eller En Kvintett?

Kommer gå rätt kort i denna avdelning och mitt första streck är helt klart 8:Tobin Kronos (19%), visst spåret är inget att skryta med fast får han en bra position härifrån så kan han fälla samtliga. 4:Michelangelo Ås (39%) är favoriten i loppet, fast var inte imponerad av han senast. Visst det var första loppet efter en längre vila och lär ha gått framåt sedan dess - fast någon klar segrare är han inte. Däremot är han min spetsfavorit och pratar vi sprinterdistans så skall han helt klart räknas. 2:Special Promise (9%) som härifrån letar efter en bra position med slagläge för att kunna utnyttja sin spurt! Skall jag nämna ytterligare ett ekipage är det helt klart Erik med 1:Seedorf O.M.F (15%), som kan nå ledning härifrån och då får man inte helt utesluta att det kan bli spets och slut. Slutligen vill jag nämna 7:Pepe Di Jesolo som utmanade Michelangelo Ås imponerande i dödens senast..