Då var det dags för söndagens V7:a med höjdartävlingar som Oaks och Svenskt Trav Kriterium. Då kör vi:

V75-1: Håll Utkik från Bakspår!

Ingen lätt öppning på omgången så ett tips är att gardera på:

4:DREAM BABE (14%): Startsnabbaste i fältet och lär sitta i ledningen tidigt - väl i ledning så blir hon svårslagen.

5:CASMIRA (20%): Långtifrån startsnabb så frågan är vart hon hamnar? Kapabel att krossa allt om det löser sig - dessutom med norsk huvudlag!

8:YIPPIE CHIC (2%): Har visat tidigare att hon duger och är verkligen ett skrällbud här.  

10:STEADY BRODDA (3%): Jämn och stabil form och dessutom med en ruskig spurt - perfekt utgångsläge för smygresa?

13:NANCY AMERICA (21%): Formraden kan man inte blunda för och är bättre än de flesta i fältet. Fast härifrån behövs såklart en del klaff, däremot finns styrka och det blir ändå mitt första streck.

Vem sitter i Ledning: 4:DREAM BABE tar ledningen.

Håll Ögonen på: Vart hamnar 5:CASMIRA efter start och kan 13:NANCY AMERICA runda samtliga?

Min Rakning:  13 - 5 - 10 - 4 - 8 - 1 - 15 - 3 - 9 - 12 - 2 - 6 - 7 - 14 - 11

Strukna:  -


V75-2: Orutin = Gardering!

Nu är det dags för de 3-åriga damerna och här är orutin ett ord man skall ha på läpparna - så rådet att att gardera:

1:CADDIE LISIEUX (61%): Loppets vinnare om hon går felfritt, fast med tanke på galopphistoriken och den höga procentsatsen så lär jag ändå gardera.  

3:RHYME BROLINE (11%): Kapabel sort fast som inte har fått det att stämma på senaste tiden - svårläst.. Kommer nog försöka nå spets fast tror hon inte har något att hämta här.

5:REMEMBER RIVNER (4%): Startsnabb och min spetsfavorit fast är inte helt säker på att de väljer att sitta i ledningen. De sista insatserna har hon kanske inte imponerat, men man skall definitivt inte bort se från var hon egentligen kan. 

6:D'LAINA (1%): Letar smygresa här och till denna procentsats så är det verkligen mumma - skrällchans!

8:RIO RITA FACE (10%): Stark och egentligen lite för kort distans - fast med en styrka man inte underskatta.

12:MELLBY ELEGANT (2%): Kanske bortlottad och behöver mycket tur härifrån - fast skall ändå räknas om det blir tempo där framme. 

Vem sitter i Ledning: 5:REMEMBER RIVNER når ledningen, sedan är frågan om hon väljer att sitta här. 3:RHYME BROLINE lär i så fall sitta i spets.

Håll Ögonen på: Om 1:CADDIE LISIEUX går felfritt. Om hon skulle galoppera så är det intressant vem som får ledningen - för detta ekipage kan sitta här från spets till slut.  

Min Rakning:  1 - 5 - 3 - 8 - 12 - 6 - 7 - 9 -  2 - 4 - 10 - 11

Strukna:  -


V75-3: En Trion Höjer Sig Över Mängden!

Vi fortsätter med 3-åringar och denna gång är det hingstarna/valackernas tur. Orutinen lyser även igenom här fast en trio känns mer kapabel än övriga: 

1:MELLBY EMERALDS (38%):  Är min spetsfavorit och härifrån blir han väldigt svårslagen - spets och slut?

2:RAJESH FACE (16%): Stabil och säker form - lovordad från stallet som är en självklar utmanare till min tipsetta.

7:ALGOT ZONETT (2%): Kanske ett långskott fast med rätt resa så hotar han samtliga - bortse från formraden och ser istället kapaciteten hos denna hingst.

Vem sitter i Ledning: 1:MELLBY EMERALDS tror jag tidigt sitter i ledning.

Håll Ögonen på: Bortglömda 7:ALGOT ZONETT som kan överraska samtliga.

Min Rakning:  1 - 2 - 7 - 8 - 12 - 3 - 4- 9 - 6 - 5 - 10 - 11

Strukna:  4:On The Line. 


V75-4: Hårt Tempo = Smygresa med en Bra Spurt!

Då var det äntligen dags att behandla Oaks och det är flera om budet och relativt jämnstreckat. 

1:FLO JO KEEPER (9%): Grymt startsnabb och min spetsfavorit då jag har väldigt svårt att tro att någon tar en längd på honom. Dessutom väntas det jänkarvagn vilket kommer ge ytterligare en växel - intressant.

2:ZAHARA GOJ (16%): Kommer antagligen försöka utmana om ledningen, fast det tror jag är ett omöjligt uppdrag. Skall verkligen räknas fast risken är stor att hon får gå den långa vägen - svårt...

3:UNRESTRICTED (13%): Tre segrar på fyra starter så formen är det verkligen inget fel på. Kan gynnas om det blir rejäl körning om ledningen och kan å ett intressant slagläge. 

4:FANTASY RIVER (9%): Två raka och är också med i fighten om ledningen. Svårt att se vilken position hon får fast skall inte glömmas bort.

6:DARLING MEARAS (18%):  Endast topplaceringar på senaste tiden och gör alltid bra insatser - även hon är gynnad om det blir körning där fram och kommer få en intressant position. Denna gång är det dessutom barfota runt om och helstängt huvudlag - Grymt Intressant! 

10:JULIA PELLINI (4%): Spåret är inte jättefel då hon ändå är ute efter en smygresa för att spara sin fina spurt över upploppet.

12:UNDINE (14%): Spåret är inget roligt fast kapaciteten är mycket god - formraden pratar sitt tydliga språk! Behöver lite tur på vägen och denna gång är det barfotabalans som gäller..

Vem sitter i Ledning: 1:FLO JO KEEPER försvarar sitt innerspår och sedan får vi se om Björn väljer att köra här eller inte. 2:ZAHARA GOJ och 4:FANTASY RIVER kommer utmana och lär troligvis inte ge sig så lätt.

Håll Ögonen på: Blir det en rejäl körning där fram så håll ett vakade öga på 6:DARLING MEARAS , 10:JULIA PELLINI samt 12:UNDINE.

Min Rakning:  6 - 3 - 2 - 1 - 12 - 10 - 4 - 5 - 9 - 7 - 8 - 11

Strukna:  -


Avd 5: Duellen från Bakspår - Spik vs Säkert Lås?? 

Ett smålurigt lopp som går att spika sig ur. Vill snacka lite extra kring följande ekipage:

1:DYOLO IN (14%): Har galopperat förr men felfritt så sitter han tidigt i ledning - och i så fall räcker han långt.. Fast har svårt att se att det skulle bli seger här.

7:OTHELLO FACE (6%): Pausat sedan juli så skall nog ha maxklaff för att vara en om segern. 

9:M.T.KINGOFTHEHILL (34%): Loppets favorit och har mött tuffare ekipage än dessa så självklart är det ett spikförslag. Jag personligen har svårt att se att jag lämnar in en kupong utan Valeur, men dessa två är verkligen ett starkt lås. Det ryktas dessutom om barfota runt och  är kanske loppets självklara vinnare?

10:VALEUR (22%): En personlig favorit som jag spikat förr och som är den självklara utmanaren. Skulle det sluta med en spik i detta lopp så ligger Valeur närmast. Dessutom är Örjan tillbaka i sulkyn och härifrån är de ute efter en bekväm resa och tror och hoppas att de straffar samtliga över upploppet. 

12:OFFSHORE MAN (10%): Spåret är det sämsta tänkbara, fast med tanke på hans startsnabbhet så kommer han få en intressant position omgående. De får försöka smyga härifrån och hoppas att det löser sig - svårt att vinna..

14:VERNIN STARLIGHT  (3%): Galopphistorik och härifrån kommer han tas lugnt ifrån, så skall det lösa sig så behöver han mer än tur. Kapacitet finns, fast ser svårt ut. 

Vem sitter i Ledning: 1:DYOLO IN sitter tidigt i ledningen om han går felfritt.

Håll Ögonen på: Har väldigt svårt att tro att det inte skulle bli en duell mellan 9:M.T.KINGOFTHEHILL  och 10:VALEUR. Skulle någon överrsaka så är det ledaren 1:DYOLO IN. 

Min Rakning:  9 - 10 - 1 - 12 - 7 - 14 - 2 -11 - 15 - 3 - 8 - 4 - 5 - 6 - 13

Strukna:   -


Avd 6: Dagens Höjdpunkt!

Då var det dags att snacka om en av omgångens höjdpunkter som såklart är det de Svenska Trav Kriteriumet och det kommer minst sagt bli en intressant uppgörelse. Det jag känner på förhand är att följande ekipage fightas om titeln:

1:DEIMOS RACING (5%): En position på rygg ledaren så kan allt hända.. Inte min vinnare, fast är mer eller mindre garanterad en fin resa. 

2:GARETH BOKO (7%): Lever på sin speed i slutet av loppen och härifrån kan det bli en fin resa - skall inte underskattas?

3:GLOBAL TRUSTWORTHY (55%): Formraden går inte blunda för och d senaste insatserna är imponerande så det är inte så konstigt att det hela slutade med att han blev storfavorit. Är inte helt säker på triumf, fast sitter han tidigt i ledningen så blir han såklart svårslagen - ett måstestreck på lappen.

4:POLICY OF TRUTH (17%): Ett bra spår fast kommer inte få något gratis, har också en imponerande formrad - måste räknas..

5:VALLEY BRODDE (5%): Med ett bättre upplägg denna gång kan det bli en smygresa tillsammans med Örjan och dessutom första gången med Jänkarvagn - Outsider! 

6:SUPER NICE (4%): Min vinnare i loppet och kommer genom sin startsnabbhet troligen få en bra position från start. Med slagläge så kan han utmana samtliga - Vinnare och Skräll!

9:GANDHI BOKO (2%): Kanske ett långskott fast härifrån kan det bli en bekväm resa - dessutom rycktussar för första gången.

10:GRANT BOKO (4%):  Behöver en del tur härifrån, fast blir det lite fart i loppet fäller han många över upploppet.

Vem sitter i Ledning: 3:GLOBAL TRUSTWORTHY  lär köras hyfsat omgående till spets.

Håll Ögonen på: 6:SUPER NICE kan med en smygresa ta titeln.. Vinner inte 3:GLOBAL TRUSTWORTHY, så håll utkik ifrån bakspår.

Min Rakning:  6 - 3 - 4 - 5 - 2 - 10 - 9 - 1 - 7 - 8 - 11 - 12

Strukna:  -


V75-7: Håll Utkik från Kvarteten från Bakspår!

Det är från bakspår jag hittar vinnaren här:

11:RAPIDE DU POMMEAU (13%): En långdistansare som om det blir hårt tempo är väldgt gynnad.

12:BRAVO NAVARONE (34%): Ett spikförslag helt klart som verkligen är kapabel att krossa hela fältet.

13:USAIN HENNA (4%): Ytterligare ett ekipage som är hemma på distansen fast där formraden ändå ger ett frågetecken.

14:RECKLESS (29%): Den stora utmanaren och får han återigen en bra resa och får spara sin spurt så kan ingen stoppa..

Vem sitter i Ledning: 3:ONLY EYES BROLINE är hyfsat startsnabb så kan sitta i ledningen.

Håll Ögonen på: Bakspår - den som får den bästa och finaste resan vinner med största sannolikhet här.

Min Rakning:  12 - 14 - 11 - 13 - 7 - 1 - 3 - 4 - 5 - 8 - 9- 10 - 11 - 6 - 2

Strukna:  -


Som vanligt presenterar jag mitt färdiga system ("Korsdrag i Kuponghögen") under morgondagen