Då var det dags att ge min syn och tankar till en ny V7-omgång. Analysen har pågått under en längre tid och har ju haft en hel del ledig tid denna vecka - så har göttat mig i statistik och studerat ett stort antal lopp i lopparkivet. Så mycket "kött på benen" har jag nu när det är Bergsåker som är värd för tävlingarna. Vintern har hittat till Sundsvall så det är en viktig parameter att ha i huvudet innan du lämnar in Din kupong - Väderprognosen säger i skrivande stund mellan 2-4 minusgrader. Annars är upploppet 200 meter långt och banan är känd för sina skrällar historisk sätt. Men det är väl lika bra att sätta igång och som vanligt är det enklaste och smidigaste sättet att följa bloggen på twitter  där jag länkar till alla publikationer. Publicerar samtidigt ytterligare tips och idéer till olika travtävlingar och dessa publiceras jag endast på Twitter.. Så vill Du följa allt jag publicerar är det Twitter som gäller och Ni följer mig här: @Johanstravblogg

V75-1: Doktorn Straffar Samtliga eller blir det Spets och Slut??

Vi inleder med den lägsta klassen över full distans. Blir antagligen några streck i inledningen men känslan är att man kan gå relativt kort - de ekipage jag vill nämna är:

1:PIKACHU FACE (40%): Kommer från två raka triumfer och är dessutom startsnabb. Från detta utgångsläge är spetschansen stor och härifrån kan han leda länge - Spets och Slut?  

4:MELLBY DON JUAN (16%): Raden är intressant och visar på form! Blir ingen ledning härifrån, men hittar de en bra rygg (BUNGLE RAIN??) så är mycket vunnet. Har visat förut att han besitter en stark spurt - se upp!  

7:BUNGLE RAIN (19%): Startsnabb och kommer utmana PIKACHU FACE om ledningen - fast tror att det kommer bli svårt härifrån så frågan är vart denna 3-åring kommer att hamna? Raden är mer än bra och är ett ekipage som absolut bör streckas! Skall  till denna starten gå med helstängt huvudlag och troligen med skor med hakar - intressant!

9:DOCTOR DOXEY ZENZ (11%): En kapabel 3-åring som tjänat nästmest pengar i fältet. Formen är grym och är dessutom kapabel att  göra grovjobbet. Härifrån kan det inledningsvis bli en smygresa och kommer att fälla många till slut - ett väldigt tidigt Streck!!

11:UNRETURNED LOVE (3%): Kommer ifrån stabila insatser och senast blev det triumf. Har tidigare visat att hon är bekväm med smygresor för att sedan straffa de flesta till slut - nonchalera inte henne!

Vem Sitter i Ledning:  PIKACHU FACE  tror jag sitter tidigt i ledningen. från spring spår kommer BUNGLE RAIN försöka - men i min värd tar han inte en längd på PIKACHU FACE  

Håll Ögonen på: DOCTOR DOXEY ZENZ kan vinna denna avdelning ifrån många olika upplägg. Som två utvändigt måste MELLBY DON JUAN räknas.

Min Rakning:  1 - 9 - 4 - 7 - 11 - 8 - 2 - 3 - 5 - 6 - 12 - 10

Strukna: -


V75-2: Skrällpotensialen är God!

Då är det dags för ett försök till Diamantstoet (2140 meter) med spårtrappa. Rekommenderar att spara en hel del streck till denna avdelning för sviker favoriten så finns det en stor skrällpotential:

1:DONNA MEARAS (44%):  En väldigt stor favorit i mina ögon och rekommenderar verkligen gardering. Visserligen min spetsfavorit och härifrån kommer hon leda länge - trivs dessutom tillsammans med Robert Bergh.

2:VÄSTERBO REALWORLD (8%): Har gått jättebra barfota, men kan hon verkligen gå med samma balans här? Från detta utgångsläge så luktar det dödens - riktigt stark men kanske lite för jobbigt upplägg? 

4:RACE ROSE (2%): Är en långdistansare egentligen, fast gynnas om det skulle bli hårt tempo där framme - ett intressant skrällbud!!

5:ICE WINE (12%): Vaknat upp på senaste tiden och kan överraska - Stall Redén kan man dessutom inte underskatta!

6:CARISMA MEARAS (3%): Med två lopp i kroppen som hon säkerligen gått framåt med så skall hon absolut räknas. Från start letar de troligen efter en bekväm ryggresa och då är hon verkligen ett ekipage att räkna med. 

9:COMEWITHAFLASH (4%): Kapabel 3-åring som till denna procentsats måste räknas tidigt. Har en bra avslutning, så se upp över upploppet! 

13:NOSOUPFORYOU (1%): Inte helt golvad och procentsatsen är verkligen mumma. Har en härlig spurt som kan fälla många - Alla?

14:IRENE SUND (5%): Stabila toppinsatser mest hela tiden och med en smygresa så kommer de fälla många tillslut - ett tidigt streck!  

15:MELLBY DARLING (14%): Ett tufft utgångsläge speciellt när det är medeldistans som gäller.  Har bevisat tidigare att hon duger fast att runda allt blir svårt förstås.

Vem Sitter i Ledning:  DONNA MEARAS  är min solklara spetsfavorit då de övriga startsnabba har betydligt sämre spår. 

Håll Ögonen på: De spurtstarka damerna 9:COMEWITHAFLASH  samt 13:NOSOUPFORYOU .

Min Rakning:  1 - 14 - 15 - 9 - 13 - 2 - 6 - 5 - 4 - 7 - 8 - 12 - 10 - 11 - 3

Strukna: -


V75-3: Många om Budet - Strecka På!!

När det är Klass I så är det dags för omgångens första sprinterlopp. Finns ett par betrodda men det ser på förhand svårläst ut så visst finns det en skrällchans - de jag vill tjöta om är:

1:FORECAST (12%): Startsnabb fast har väldigt svårt att se att han försvarar sitt innerspår. Känslan är att det kommer bli rygg på ledaren och det är förstås en chansartad position. Kommer i sådana fall få en bekväm resa och skulle luckan komma  - så kan han alla dagar i veckan utmana.

2:U.BERGS OPPZI (6%): Vunnit på V7 tidigare och härifrån kan det bli en perfekt smygresa - Ny topplacering är att vänta!! 

3:HOT PRIDE (14%): Kommer utnyttja sin snabbhet för att hitta en bra rygg. Blandat och gett på senaste tiden, men formen finns där - Svårt...

4:ISLAND LIFE (20%):  Två triumfer i ryggen och har mött hårt motstånd tidigare. Med detta utgångsläge kan det bli ett intressant slagläge - Räknas!  

5:CONRADS FLAMEMAKER (3%):  Två triumfer på fem starter i hyfsade sällskap. Pausat sedan i juli och har nu två lopp i kroppen - svåranalyserad men besitter kapacitet.

6:DADDY'S FIRST (2%): Ett lopp i kroppen och det blev triumf omgående,  fast den stora frågan är vilken position han får från start - definitivt inte helt golvad!

7:ANGLE OF ATTACK (35%): Kommer laddas och är startsnabb och från ledningen kan det mycket väl bli Spets och Slut! Stiger inte procentsatsen så är detta till och med ett spikförslag. 

8:NEW STEEL (2%): En travare som ligger mig nära om hjärtat som med denna procentsats absolut skall räknas. Trivs allra bäst i ledning fast med en smygresa så är han inte helt borta..

9:HIGHSPIRIT (3%): Egentligen en spetshäst men älskar distansen - Inte Borta! 

10:ALAN WADD (2%): Bakspår när det är sprinterdistans är ju alltid svårt och behöver såklart en hel del klaff. Fast gillar distansen och kan fälla många om det blir tempo där fram - procentsatsen är mer än intressant! 

Vem Sitter i Ledning:  ANGLE OF ATTACK är min självklara spetsfavorit.

Håll Ögonen på: U.BERGS OPPZI och ALAN WADD  är kapabla sorter som är hyfsat ospelade - Skrällchans!

Min Rakning: 7 - 4 - 2 - 10 - 8 -1 - 3 - 5 - 6 - 9 - 12 - 11

Strukna: -


V75-4: Spets och Slut för Utmanaren?

Då gör äntligen Kallbloden comeback och de finns fler intressanta ekipage som jag vill nämna - fast ett lås känns mest aktuellt:

1:TORWALL (4%): En smygresa är att vänta härifrån och har dessutom radat upp toppinsatser på sista tiden - får han luckan över upploppet så kan han straffa många. 

3:PAVE FAKS (18%): Ett tidigt streck som utmanar favoriten på alla sätt och som dessutom är min rankingetta. Har en galopphistorik fast går han felfritt så kommer han tidigt sitta i ledningen - härifrån blir han rejält svårslagen!

4:GULI GLÖD (2%): Ett ekipage jag ständigt varnar för och har segernrunt hörnet. Regelbundna toppinsatser och härifrån blir det återigen en bra resa - Se Upp!

6:BLISJUR (2%): Spetsfavoriten om det återigen skulle bli galopp för PAVE FAKS. Tillsammans med Örjan skall det verkligen inte nonchaleras... 

9:MONSTER MONSUN (2%): Älskar distansen och procentsatsen är grymt intressant - utmanar helt klart om formen finns där. 

12:SJÖ ODIN (8%): Har tidigare regerat på V7, fast nu är distansen och spåret såklart en nackdel - är inte helt borta!  

14:JUNIFAKS (2%): Vunnit på V7, men fungerar allra bäst i spets - skall nämnas fast rankas ner

15:TANGEN HAAP (56%): Motsvarat förväntningarna i de tre sista starterna där han triumferat. Bästa ekipaget i fältet men självklart är utgångsläget långtifrån lätt - ett måstestreck!  

Vem Sitter i Ledning:  Går PAVE FAKS felfritt så sitter han tidigt i ledningen - annars lär 6:BLISJUR ta hand om ledningen.

Håll Ögonen på: PAVE FAKS om han går felfritt och når spets, annars är ett intressant skrällbud MONSTER MONSUN.

Min Rakning: 3 - 15 - 12 - 9 - 4 - 14 - 1 - 2 - 5 - 8 - 10 - 6 - 11 - 13 - 7

Strukna: -


V75-5: Gardera!!

Då är det guldloppet över sprintdistans som jag skall behandla och någon självklar vinnare finns det inte så väljer att prata om ett flertal ekipage:

4:FRANCAIS DU GULL (5%): Utmanaren till ledningen och skulle han nå hit så skall han verkligen räknas. Gillar distansen, fast endast ett lopp i kroppen på fyra månader!  

5:MONTDORE (15%): Besitter en Galopphistorik, vilket såklart är en stor nackdel. Distansen är inte heller någon fördel - fast har kapacitet!    

6:SHAQ IS BACK (15%): Når i mina ögon spets och härifrån kan han sitta väldigt länge - Spets och Slut?

7:KNOWS NOTHING (35%): Favoriten i loppet som visserligen är startsnabb men någon ledningen blir det inte. Frågan är vart han hamnar ifrån start - behöver en del klaff så jag personligen lär gardera.

9:MAGIC TONIGHT (15%): Den förra elithästen som verkligen inte har rosat marknaden i år. Bakspår är dessutom en nackdel - Nja...

10:ELIT HÅLERYD (2%): Spåret är såklart en nackdel, fast är ett kapabelt ekipage och är just nu relativt ospelad!! 

12:VÄSTERBO LOVEBOAT (8%): Gör oftast stabila insatser och trots spåret med lite klaff så kan han utmana! 

Vem Sitter i Ledning: SHAQ IS BACK tror jag tar en längd på  FRANCAIS DU GULL och övriga innanför honom.

Håll Ögonen på: Om SHAQ IS BACK sitter i ledningen och dessutom varnar jag för VÄSTERBO LOVEBOAT som kan utmana från sämsta spår.

Min Rakning:  6 - 7 - 12 - 9 - 10 - 5 - 4 - 1 - 2 - 3 - 8 - 11

Strukna: -


V75-6: En Spikkanddidat efter Strykningen!

Till Silverloppet över full distans.. Här blev favoriten (READY FOR MORE) struken tidigare i veckan - vilket öppnar upp loppet för följande ekipage:

1:PREMIER KRONOS (13%): Frågan är vart han hamnar ifrån start - instängd? Hittar han ut eller får luckan så fäller han de flesta - Besitter en stark Spurt!

2:BEPPE AM (34%): Blivit favorit efter strykningen på den tidigare READY FOR MORE. Formen är visserligen ett frågetecken, fast skall självklart räknas från detta utgångsläge - Svåranalyserad!

3:ORDER BY KEEPER (5%): Ofta stabila insatser, fast vinner sällan. Utgångsläget är bra och skall inte nonchaleras helt - min spetsfavorit!

6:RAZ MACKENZIE (14%): Har visat tidigare att han är att räkna med - visserligen är han svårläst och har blandat och gett.. En självklar utmanare!! 

9:ABOVE ALL ÅS (8%): Debutant i klassen som visat en härlig form med två raka triumfer - hittar de en lämplig rygg fäller han många till slut.

10:PICASSO (19%): Till denna procent är det verklige en spikkandidat! Bakspåret avskräcker inte då han går som bäst i ryggar för att sedan straffa så många som möjligt med sin härliga speed - Min rankingetta!!!

Vem Sitter i Ledning:  Nu när det blev en strykning av favoriten så tror jag ORDER BY KEEPER sitter i spets tidigt!

Håll Ögonen på: PICASSO som verkligen är en spikkandidat om inte procentsatsen stiger - annars är RAZ MACKENZIE en självklar utmanare..

Min Rakning:  10 - 6 - 3 - 2 - 9 - 1 - 4 - 11 - 12 - 7 - 8

Strukna: 5:READY FOR MORE 


V75-7: Flera Roliga och Intressanta Bud!!

Vi avslutar med Bronsloppet över långdistans och en kvartett höjer sig ifrån mängden i mina ögon: 

2:SERIOUS TRY (5%): Som jag i veckan fick en intervju med hans skötare Maria-Lena (publiceras på bloggen idag, fredag 11/11). Detta är ett ekipage som ligger mig nära om hjärtat och som är ett garanterat streck! Jag hoppas och tror att de härifrån sitter i ledningen och då kommer de sälja sig dyrt. 

4:ZENIT BRICK (48%): Besitter en bra kombination av styrka och spurt. Detta är verkligen ett måstestreck och kan mycket väl krossa samtliga från detta utgångsläge. 

5:VALEUR (13%): Ett ekipage som  jag håller riktig högt - Distansen är ett stort plus och är min vinnare!

8:OTTENS CASHER (16%): Örjan tillbaka sedan deras triumf på V7. Detta är verkligen ett kapabelt ekipage som kommer att straffa många till slut. 

Vill man gardera ytterligare så finns det två ekipage ytterligare som jag vill varna för:

3:MALGOMAJ B (0%): Stabila intryck på senaste tiden och från detta utgångsläget kan det skrälla ordentligt...

9:VOULEZ VOUS (6%): Formtoppad som dessutom trivs ypperligt med det norska huvudlaget - kommer straffa många till slut!

Vem Sitter i Ledning:  SERIOUS TRY tror jag sitter i ledningen. 

Håll Ögonen på: SERIOUS TRY  om han når ledningen, OTTENS CASHER som kan straffa många över upploppet samt min vinnare VALEUR som gillar distansen.

Min Rakning:  5 - 4 - 8 - 2 - 6  - 7 - 9 - 1 - 10 - 12 - 3 - 11

Strukna: -


Finns på Twitter: @Johanstravblogg