Inför V75 på Valla 27/5 - 


Då var det dags att äntligen börja skriva några ord kring lördagens V75:a och kan inget mer än säga än att det verkligen är julafton för oss travälskare :-D  Men det är ju inte bara elitloppet och V75:or i helgen, glöm inte V4-1 (start 13:25) och framåt då kvalloppen till Sweden Cup genomförs. I år är det tre kvallopp med 7 st hästar i varje lopp, en förnyning som jag verkligen uppskattar. Något man kanske skulle införa till elitloppet, t.ex tre heat med 6 st hästar i varje lopp???

Hoppas att Ni mår lika bra som mig och att Ni är lika lyriska som jag inför denna helg? Nu är det lördagens V75:a som jag skall behandla här, men självklart vill jag nämna några ord inför elitloppet. I de flesta munnar kommer Nuncio upp som det första namnet och visst skall han vara favorit. Vem glömmer inte hans elitlopp ifjol där han fick gå i tredjespår runt om och ändå utmanade han rejält. Har en känsla att ändå vinnaren kan hittas på annat håll... Blixtsnabba Royal Fighter (11%) är en spetskandidat och väl här kan det räcka riktigt långt. Min känslomässiga favorit är verkligen On Track Piraten (8%) och hans insatser under vintern har varit otroligt imponerande, men nu är det sprinterdistans som gäller vilket inte är ultimat tyvärr. Desamma säger jag kring Call Me Keeper (6%), men som definitivt inte får räknas bort. Någon som utvecklas hela tiden är Propulsion (17%) som är en utmanare i mina ögon. Sist men inte minst någon som verkligen har smugit med under uttagningarna är Mosaique Face (14%), som nu även kommer gå barfota!

Mitt tips till finalfältet:
1: Royal Fighter
2: Propulsion
3: Nuncio
4: Mosaique Face
5: Call Me Keeper
6: Timoko
7: On Track Piraten
8: Resolve

*LÄÄÄÄÄÄNGTAR*


Nu lämnar vi elitloppssöndagen och går till lördagens V75:a...

V75-1: Nej det blir ingen spik på 9:Windy Ways (18%) denna gång, självklart kommer hon finnas med i vårt system. Fast en spik blir det inte, detta p.g.a att jag inte var imponerad av hennes sist och att det är sprinterdistans samt att spåret är långtifrån det bästa. Men självklart är hon en segerkandidat. Favoriten 5:Donna Di Quattro (39%) var jag inte heller direkt imponerad av sist, så det är verkligen ingen spik. Goop där bak är ju alltid ett grymt plus, men tror aldrig att hon når ledningen och då blir det riktigt svårt. 3:Moving On (15%), skall räknas men distansen är ett stort minus. 2:Roses Glory (16%) nerstryken ett spår men kan ändå nå ledningen och då blir hon farlig - dessutom två raka triumfer. Skall man hitta någon rolig skräll i loppet så får det bli hos Takter med 6:Soho (3%), som verkligen är formtoppad. Fast om hon kommer hamna med i vårt system är mycket osäkert i nuläget.